Selamlar :) 53 küsürden 55 kiloya çıkmışım 🙄 kendimi hiç iyi hissetmiyorum ve 4 gündür diyetteyim. Akşam 6 dan sonra hiç bir şey yemiyorum. Ertesi gün 12 de besleniyorum. Doğru mu yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama, o 2 kilo gidecek..
Fazla aç kalırsan insülin direncin belli bir süreden sonra sıkıntıya girer O yüzden sağlıklı bir şekilde beslenmen senin için en doğrusudur Mesela beyaz ve kepekli ekmekler dışında ekmekleri yiyebilirsin kahvaltının kuvvetli olması gerekiyor Onun dışında ara öğünler yapabilirsin leblebi fındık ceviz gibi şeyler yiyebilirsiniz ya da süt yoğurt gibi gıdalar tüketebilirsiniz Mutlaka öğünlerini atlama 3 ana öğünü az da olsa yemelisin. Bunun yanında spor yaparak daha doğrusu yürüyüş yaparak bol bol su içerek beslenmeni destekleyebilirsin
Henüz içmedim. Ama yakındır. Ama şimdi kendini 55 kiloyla kilolu hisseden birine hiç kilomdan bahsetmeyeyim 😂 55 kilo benim hayatımda en son 6 sene önce tartıda gördüğüm aşırı ideal kilom. Benim sıkıntım şu: Ben şeker bağımlısıyım resmen. Ekmeği keserim ama tatlıyı çok zor. Ve ben diyete başladığımda, tatlıyı kestiğim an itibari ile zaten ilk hafta da 2 kilo veriyorum.
Beni sen, seni de ben iyi anlıyorum 😄 tatlı bende çok seviyorum ama irademi konusturuyorum şu an. Bir de zaten marifetiniz çok, tatlı ustasısınız yani sevmemek elde değil 😊
Diyete girmekle, işimden istifa etmek nerdeyse eş anlamlı sjsjsj valla evde hiçbir şekilde tatlı yapmamam gerekiyor o vakit, oda çok zor. Üç günlük dünya şimdi, azıcık tadına varmayalım mı Ertan 😂😂😂
Hiçbir şey yememek, yediklerini azaltmak diyet değildir ve çok sağlıksızdır. Günlük alman gereken kaloriden 50 kalori daha az alırsan ve spor yaparsan, sağlıklı bir şekilde kilo verirsin.
Biraz daha hızlı kilo vereyim modumu yakalayayım dersen, 100 yap onu. :)
şu an diyetteyim, aralıklı oruç yapıyorsun sanırım, kalorileri çok fazla kısma sebze tüketimini artırmak vücuduna lif girmesini sağlar daha az acikirsin ve bol bol su icmeyi unutma
Ya bu yüzden mi açlık çok var. Özellikle akşam yemeği sonrası, yürüyüş yapıyorum. Eve geldiğimde, açlık krizi tutuyor çay içiyorum iradeli olmaya çalışıyorum.
Olabilir glimsemik indeksi 70 üzerinde olan besinlerden uzak dur örnek olarak, beyaz ekmek, prinç, patates bunlar yerine tahıllı ekmek, yulaf, bulgur, yoğurt tüket
Burada önemli olan gün içinde toplam aldığınız kaloridir. mesela ihtiyaç duyduğunuz kalori 1500 ise kilo vermek yani yağ yakmak için 200-300 kalori açığı oluşturmalısınız. ama tabi ki kaloriyi doğru aldığınız taktirde istediğiniz saatte yiyebilirsiniz :)
6 senedir çayı şekersiz içerim, son aylarda tatlıyla aramdaki münasebeti kestim denebilir arada sırada ancak. Günde de 10bin kilometreyi aksatmadan yürürüm. Tabii bu zaman gerektirecek bir şey umarım sen de hedefine ulaşırsın.
O tatlı ile aramda ki münasebeti ben niye kesemiyorum. Haftada 1 illa yemem gerekiyor. Ama bende sağlıklı ve dengeli beslenmeyi severim. Bu yüzden 55 kiloya kafayı taktım. Pazartesi tartılma günüm 😄