Yaklaşık 7 aydır ağır depresyondayım ve 1 aydır da intihar etmeyi düşünüyorum. Bunu dikkat çekmek için yazmıyorum sadece benden başka yaşayan insanlar nasıl bu durumu atlattı merak ediyorum. Bu arada dini inancım yok gibi ve arkamdan üzülecek kimse yok.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ben de bir aralar çok ağır bir depresyon yaşadım böyle intiharı falan düşünüyordum ama sonra bana iyi gelen insanlarla konuşunca atlattım.
Ne güzel sevindim senin için. Şansıma benim yaşadığım yer küçük yer olduğu için konuşacak pek insan yok ama belki bulurum kafa dengi birilerini. Teşekkür ederim.
Rica ederim :) Netten de bulabilirsin
Netten eskiden bulmuştum birçok kişi ama sonra beni daha kötü hâle getirdiler, ben de sosyal medya hesaplarımı kapattım. Yine de sağol ☺️
Umarım en kısa sürede atlatırsın.
Umarım, kendine çok iyi bak karşına iyi şeyler çıkar umarım.
Sen de iyi bak sakın kendine bir zarar verme :D
Öyle bile olsa intihar etmeye değmez, sonuçta hepimiz ölücez ama bi zamanı var
Aslında haklısın gerçekten değmez ama geçmişte yaptığım onca hata ve bazı sorunlarım olunca dayanamıyorum bazen. Umarım güzel şeyler olur.
İyi bi psikolağa git, faydası olur bence
Teşekkür ederim, ben de gitmeyi istiyorum ama ne imkan oluyor ne de ailem izin veriyor. Bu hafta olursa ailemden gizli gideceğim.
Evet gizli gizli git ama araştır iyi birine git, paran boşa gitmesin
Teşekkür ederim yardımın için, bakalım güzel geçer umarım. Sen de kendine iyi bak, umarım karşına güzel şeyler çıkar hep.
teşekkür, hakkında hayırlısı olsun
Psikolojik yardım almalısın diye düşünüyorum abicim..
Doğru dedin. En yakın zaman da imkan olursa alacağım ablacığım.
Diğer yorumlarını biraz okudum, ailene söylemek zorunda değilsin. Bu konunun kesinlikle üzerine git. 🥺 Hakkında hayırlısı olsun bro..
Ailem çoğu konu da yanımda olur fakat bu psikolog konusunda bahsettiğimde hastayım gibi davranıyor ama dediğin gibi söylemesem de olur. Elimden geldiğince üzerine gideceğim, sağolasın senin de hakkında hayırlısı olsun kendine çok iyi bak bro...
Aileler biraz öyledir. Ben seni destekliyorum. ✌🏻😎✌🏻 Hoççakal bro.
Hoççakal broo.. 😎😔
bende aynı durumdayım biliyor musun? Ve daha çok gencim. bu dünyanın sahteliğine alışamadım. Yani demem o ki akışına bırak götürebildiğin kadar götür. Ama ölürken bile değerli olduğunu unutma güzel arkadaşım :)
Simdi nasıl oldun peki
Anlatmak ister misin? Neler var seni üzen? Psikolojine ağır gelen neler var? Lütfen anlat, içine atma 🤗 Konuşmak iyi gelir
Belki de bu umutsuzluğunun, çıkmazın sebebi dini olarak kararsız oluşundur?
Bilmiyorum, daha çok geçmiş hatalarım yüzünden umutsuzum. Dine inanırken din benim için bir liman gibiydi bense o limana yaklaşan küçük bir gemiydim. Sonra dinlerdeki tutarsızlıklar tekrar aklıma geldi. Şu an en yakın ignostik olarak belirliyorum kendimi. Sadece iyi birisi olmak istemiştim. Tekrar bir şans için her şeyi yapardım.
Ama mantıklı düşününce islamın kuralları iyi bir insan olmaktaki belirteç gibi ve liman konusunda da katılıyorum
Yani öyle aslında ama bilmiyorum kafama yatmayan ve akıl erdiremediğim çok şey var. Katıldığın için de teşekkür ederim.
Hayırlısı, Allah yardımcın olsun
Çözüm aslında sorunda gizli. inancım yok gibi diyorsun,
Inancın olsa sorun cözülecek
3 yıl boyunca inançsız oldum sonra tekrar İslam'a döndüm 5 aylığına ama tutunamadım. İnancım olsa bile belki çözülmeyebilir. Geçmiş hatalarım, pişmanlıklarım ve bazı sorunlar yüzünden dayanamıyorum.
Allah'ın rahmetinden ümit kesilmez
"Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teâlâ hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tövbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı." [Müslim, Tevbe, 9, (2748); Tirmizî, Da'avât 105, (3533).]
Evet, teşekkür ederim biliyorum fakat Allah beni affedecek olsa bile ben kendimi affedemem. İnsanların yüzüne bakamıyorum.
Öyle düsünme
Ne yasadığını anlatmak ister misin
Teşekkür ederim anlatmak isterdim ama çok kötü şeyler yaptım 15 yaşımdan 20 yaşıma kadar. Beni kimsenin kötü görmesini istemem. Sadece iyi birisi olmak istemiştim. Tüm yaptıklarım durup dururken bu yaz aklıma geldi. Çok pişmanım hepsi için ama yine de kendimi affedemiyorum.
Ek olarak bazı sorunlarım da var zaten.
Ne yaşamıs olursan ol, bu yaşadığın şeyleri yaşayan sadece sen değilsindir. ve ne kadar kötü işler yapıp da islama dönen birsürü insan var. Onların hayat hikayelerini dinleyip örnek almanı isterim.
Evet herkesin derdi farklı benim kendi derdimi büyük göstermek gibi derdim yok ama 6 farklı psikolojik hastalığa ait belirtilerim var, arkadaşım ya da sevenim yok ailem bile ölmemi istiyor, geçmişte çok kötü şeyler yaptım, istediğim bir hayata ve mesleğe sahip değilim istediğim üniversiteyi bırak üniversite bile okuyamayacağım imkansızlıktan. Hani hiçbir şeyim olmasa Allah olsa yeter diyeceğim ama emin olamıyorum. Kesin olarak emin olsam İslam'ın gerçek olduğuna, o zaman peygamberlerden sonra Allah'ı en çok seven ben olurdum.
Hepimizin sorunlari var. sorunlar olmasaydı imtihan olmazdı. Biz bu dayanilmaz acılara sabrettigimiz nisbette bizdeki istidatlar inkişaf ediyor. Başıma sıkıntılar geliyorsa da gene Allah'ın rahmetinden geliyor. Bu dünya da ya firavun gibi olsaydık... başımız bile agrimadan hayat da yasabilirdik degil mi? Ama biz öbür tarafta cekmeyelim diye insAllah burara cektiklerimiz günahlarımiza kefaret oluyor :) en buyük muzır musibet dine gelen musibet... eğer bu musibetler bizi rabbimize yaklaştırıyorsa bil ki Allah'ın rahmetinden :)
Bak yaşın daha çok genç. Bende senin gectigin yollardan gectim. Acaba ki diyordum, ahiretin varligindan endişe ediyordum. Kandiriliyor muyum diye düsünüyordum. Bende senin gibiydim. Ama bir arayışın icerisindeydim. sen Hak olani ararsan Rabbim karşına çıkartır.
Üstte yorum yazdım aynı anda sen de yazmışsın. Yine de teşekkür ederim destek verdiğin için. Umarım karşına hep güzel şeyler çıkar kendine iyi bak.
Ama isteyip talep edersen o kapı açılır
İstedim çokça talep ettim ama olmadı, hayırlısı.
Samimiyetle tövbe edip Allah'a yönel. Rabbim bana hidayet nurları nasip et de. Dönüp varılacak yer yine senin huzurun. Gidecek başka kapım yok de.
Gercekten samimiyetle dönersen. Rabbim kullarini cok affedici.
Ölünce
Mükemmel cevap.