Güncellemeler
+1 yıl
Bu günah mı arkadaşlar :( çok üzücü
Mesela bazen aklımdan bir şey geçiyor. Diyorum ya bu nasıl aklımdan geçti. Ben böyle birşeyi düşünmek istemem ki. Yanliş bir şey mesela. Hiç haz almadıgım bir düsünce nasıl akla gelir sonra beni rahatsız ediyor yani üzülüyorum nasıl geldi diye. OKB var bende evet bu istenmeyen düşünceler ile ilgili atlattım onu büyük ölçüde bu yüzden geliyor bılıyorum ama bazen yinede insan kötü hissediyor ya arkadaşlar, bu durumu yaşayan var mı?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Herkese olur
Günah değil
Fiil yoksa suç da yok
Ohooo okbnin vücut bulmuş haliyim jjdjdjjdj ciddiyim bu arada
Bişey sorcam okb bipolarlığın ileri seviyesi mi oluyo
@Popsmoke34 hayır alakası yok bipolar genetik geçişli bir şey, ve daha ciddi bir durum. OKB daha kolay çözümlenebiliyor
Haaa anladım şimdi üf
@Popsmoke34 okb nin olur da bipoları bilmem. Okb nin ilk başta düşünceler seni rahatsız etmeye başlar ve yap dediği rituelleri yani kompulsiyonlari yaparsan yamyam gibi hizli bi şekilde artar yapmazsan artmaz.
Oha ben daha okbyi cozemiom Allah bipolari birderlineı olana sabır versin
Bipolar sevgilisi olan biri olarak yaşadım.. ve bundan sonra öyle biri ile olmicam
@Popsmoke34 o kadar kötü yani 😕
O derece
Kıskançlığı, şiddete meyilli olması ve en absürtu Duygu değişikliği
Ve sorun da surda iz bıraktı
Nedense hâlâ 2 ay geçmiş hâlâ unutamadım onu ve tuhaf sevgisini
çok nadirde olsa bu ben
ooooo bu günah sa bizm yatacak yerimiz yok aga
Değildir diye düşünüyorum aslında eminim günah olmadıgına rahatsızlık çünkü bu OKB adı bile var. Takmayınca odaklanmayınca geçiyor , çok fazla neden geldi neden diye dert edince artıyo
Aklıma takılıyor bazen benimde ama senin bahsettiğin kadar değil düşünmemeye çalışıyorum
Şeytan işte ya. Bazen bana da oluyor, düşünme düşğnme diye telkin ediyorum kendimi.
bazan oluyor öyle bendede
Peki takmıyor musun hiç bunları aslında hiç takmamak lazımmış bana psikolog dedi ki zihnimizi otoban gibi düşün. Bir sürü araç geliyor geçiyor seninde zihninden düşünceler öyle dedi gelir geçer dedi
önceden takardım takmamaya çalışıyorum takınca tekrar geliyo aynı düşünceler senin aklından ne geçiyor
Yani saçma sapan mesela az önce bir arkadaşımla konuşuyordum o benden hoşlanıyor ama ben ondan hiç hoşlanmadım hep arkadaş olarak gördüm yani. Ve çok iyi çocuk ve konuşurken içimden dedim aslında iyi çocuk, ama burada mana aslında iyi ama bana göre değil ben sevemiyorum yani o niyetle dedim çünkü ben onu yıllardır reddediyorum. Ama sonra bir anda bu cümlenin ardına onu öperken bi görüntü geldi dedim ne alaka ne alaka ya. İstemiyorum ki onu istemiyorum yani gerçekten istesem yıllardır zaten şans verirdim. Yani böyle işte bazen mesela Allah'a küfür etmek yanlış ya din konusunda konuşunca içimden küfür geçebiliyor diyorum benden değil allahım benden değil. Şeytan vesvesesi ya of. Takmamayı öğreniyorum işte... Yinede keşke hiççç olmasalar. Takmadıkça büyük oranda azaldılar ama baya büyük oranda
takmamaya önemsememeye alıştır kendini
Evet zaten yıllardır var, alıştım o yüzden büyük ölçüde azaldı
bendede 2 senedir oluyo baktım ilerisi olcak dedim ben rüya gördüm olmaz ya da hayaldi deyip düşünmemeye çalışıyorum
Evet bu düşünce benden değil deyip geç gitsin
kesinlikle çünkü olmaması düşünmesi bile yanlış şeyler
Evet ama bu bir rahatsızlık işte elimizde değil ki beyin düşünüyor istemeden.. Bunu kendimize hatırlatıp önümüze bakmalıyız
omarım öyledir çünkü bu yuzden olmaması gereken kişinin özel hayallerini bile kurduğuum oluyor
O an o düşünce rahatsızlık verdiyse ve anında kestiysen işte bu istenmeyen düşünce ve bunda isteyerek yapılmıyor ve bundan bence günah olmaz direk duruluyor ve istemeden gelmiş beynine
tabiki rahatsızlık veriyor ama işte sonrasında düşünmekte umarım günah olmaz
Sonrasında düşünmeye devam etme işte
elimde olmuyo bazan
İstemeden devam ediyorsa o düşünceye " Ya bu nerden aklıms geldi diye çok kastıgın için, bu düşünce benden değil de geç önüne bak
anlamışsındır galiba ne olduğunu işte sonrasında pşşman olup öyle yapıyorum
Ben senin nerden arkadaşın oluyorum
Tamam sen değilsin