u +1 yılYediklerimiz içtiklerimiz doğal değil ki
Hayat şartları zaten ortada insanlar doğru dürüst beslenemez hale geldi.
Tüm bunların yanında bence kansere meydan veren unsurlardan biri de psikolojik hastalıklarımız.
Fakat çoğu insan bilinçsiz hasta olduğunun farkında bile değil.
Bilinçli olmak şart, sonumuz hayır olsun inşallah.31 Yorumla
Soran+1 yılGüzel nokta psikoloji...
En İyi Cevaplar
+1 yılAslında arttı olayına şöyle bakıyorum ben.
Gelişen ve bilinçlenen bir toplum oluştukça eskiden var olsada bilinmeyen, belirti gösterse de üstüne gidilmeyen, yeterli sağlık bilgisi, sağlık olanakları olmadıgından hastalıkların kimlerde oldugu bilinmiyor, yaygın olarak görülmüyordu.
Günümüz şartlarında herkes daha bilinçli, her yere erişim daha kolay oldugu için hasta ve hastalık kayıtlı oldugu için, rakamlar daha fazla oluyor.
Yüzyıl önce erkekler genç yaşta savaşta ölüyordu. Hasta olmaya ömürleri yetmiyordu.
Tabi bide beslenme şeklimiz değişti, teknoloji ile radyasyona daha çok maruz kalıyoruz, gelişme bir taraftan olumlu iken, diger taraftan olumsuz etkilerde veriyor.
Hasta olan her hastaya acil şifalar diliyorum.
111 Yorumla
Soran+1 yılMuazzam bir görüş olmuş...
Çoğu kisi bilmez ama kanser çok eski bir hastalık, Mısır döneminde de varmış yanlış hatırlamıyorsam.
O yüzden çok doğru ve iyi bir görüş.
Eline sağlık 🙏- +1 yıl
Teşekkür ederim 😊
Hastalıklar aslında tarihin her çagında vardı. Ama işte bilim ilerledikçe isimleri ve tedavileri de bulunmaya başlandı
Soran+1 yılDünyayı ve yaşamı keşfetmeye devam ediyoruz diyorsun, doğrudur 🙂
- +1 yıl
Tarih okudum. 😂
Soran+1 yılOhooo ben de kime yazıyormuşum bunları 😂
- +1 yıl
Ama unutuyoruz arada böyle hatırlamak iyi oluyor 😀
Soran+1 yılO zaman güzel 😀
- +1 yıl
Teşekkürler 😊
Soran+1 yılAsıl bu görüş için teşekkürler 😀
- +1 yıl
Şımarırım 😂
Soran+1 yılŞımaar 😂
- Sağlık konusunda 301 cevap paylaştı.
u +1 yılKanser her zaman vardı. Bu hastalıktan dolayı kardeşimi kaybetmiş biri olarak yazıyorum, çok acı bir durum. Yenmesi var kemoterapi süreci ağır, psikolojik açıdan yıpratıcı, yeniden yakalanma hissi, duyduğunuz o acı tarif edilemez. Gözümüzün önünden yıldız kayar gibi sevdiklerimiz kayar gider. Bizse çaresiz kalırız, bazen tedaviye cevap vermezler. Allah kimseye yaşatmasın. 🙁Acil şifa diliyorum.
17 Yorumla
Soran+1 yılYaşam...
Üzüldüm 😕
- +1 yıl
Üzülmekle de kalmıyor. Rüyamda gelip bana sarılınca sevinip yaşadığını düşünmem, uyandığımda yaşadığım o hayal kırıklığı tarif edilemez.. 😑
Soran+1 yılDetaylar...
Bu aslında hem iyi bir anlamda yaşatmak gibi, hem de sonu öyle olunca kötü.
- +1 yıl
maalesef..
- +1 yıl
Eig için teşekkür ediyorum. 🙏🏻💫
Soran+1 yılRica ederim 🙏
Aslında çok düşündüm böyle bir şey nasıl en iyi görüş olabilir, üzücü bir şey var diye ama okuyacaklar için güzel bilgiler vardı ilk ağızdan, o yüzden seçmek istedim.
Benzeri yaşanmasın... 🙏- +1 yıl
Çok teşekkür ediyorum güzel düşünceniz için. Zor bir şey, Allah hiçkimseyi bu acıyla sınamasın diliyorum. 🙏🏻
Sağlık konusunda 446 cevap paylaştı. Buradan Anlaşılıyor ki Çernobil 4 Numara Radyasyon Etkileri Devam Ediyor ☢️ Hatırlarsanız 26 Nisan 1986 gecesi Patlamadan sonra Rusya Ukrayna beyaz saray radyoaktif yayılmıştı 3 ve 4 Mayıs da Türkiye ye Karadeniz ve Marmara bölgelerine ulaşmıştı Türkiye başta inanmadı Hafife aldı ama bunun sonucunu ciddi şekilde ilerleyen yıllarda ödediler dış ülkeler Türkiye den ürün alımı durdurmuştu hatta Benim de kafam karışık Bu radyasyon Türkiye den gitmedi mi? Daha 2016 da 4 Numara Reaktör Üzeri Çelik kalkan ile örtüldü ama Yayılan radyasyonlar iş işten geçmişti

12 Yorumla
Soran+1 yılGüzel sorular...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
- Sağlık konusunda 40,5b cevap paylaştı.
u +1 yılGeçmiş olsun, çünkü sağlıksız gıdalar arttığı için olabilir
11 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir, hem de çoook arttı...
+1 yılİlaç firmaları aynı zamanda tohum , gübre , tarım ilacı satıyor. Acaba neden? Hindistanda zorla insanların ata tohumlarını alıp kısır tohumla ve gübreyle toprağı zehirlediler. Üstelik Kübalı doktorlar tarafından kanserin tedavisi bulunmuştu. ama ilaç sektörü kazansın diye insanlar ölüyor şaka gibi dimi?
11 Yorumla
Soran+1 yılYs bu ata tohumu meselesi gerçekten çok önemli...
- Sağlık konusunda 670 cevap paylaştı.
+1 yılHayat şartları, yediklerimizin hormon yüklü ve genetiğiyle oynanmış olması. Hastaliklar eski zamanlarda da fazlaydi fakat teknolojiye bagli bilgi edinmenin artmasi bunlari daha fazla duymamıza vesile oluyor. İnsallah israil bir gün bulduğu tedaviyi tüm dunyayla paylaşır
13 Yorumla
Soran+1 yılTedavisini bulmuşlar mı?
- +1 yıl
1.5 ayda hiç bilinmeyen bir hastaliğin aşısı bulunabiliyorsa yillardır süregelen hastalığın ki neden bulunmasın 🙂 tabi ki bulundu ama bu durum ilaç sanayiine vurulacak bir darbe olduğundan dünyadaki sadece para babalari bu tedaviden faydalanabiliyor.
Soran+1 yılİyi detaymış 🙂
Gece hayatları olanlar daha çok oluyor bence. Gece hayatı bitiriyor herşeyi, geç uyumak yorgun kalmak, çok alkol tüketmek, sigara da varsa tabiki olabilir. Sağlığa çok dikkat etmek gerek. Dünyaya bir kere geliyoruz, ömür geçip gidiyor baksana.
11 Yorumla
Soran+1 yılEline sağlık, aynen öyle...
Sağlık konusunda 643 cevap paylaştı. Yediğimiz ictigimiz sağlıkli değil çünkü. Eskiden kanser mi varmış. İnsanlar yaslandiklarindan ve artık vücut eskidiginden ölüp gidiyormuş. Şimdiki gibi kanser filan yaygın değilmiş. Tamamen beslenmeyle alakalı bence. Bozuk beslenme insanların genetik yapısını bozuyor
10 Yorumla
+1 yılHepimiz potansiyel kanser hastalarıyız, bünyesi zayıflayanın kanser hücreleri galip gelir ve ortaya kanser dedikleri çıkıyor. Doğallıktan uzaklaştık, yeme içme, duygusal dengesizlikler vs bünyemizin zayıflamasına sebep.
16 Yorumla
Soran+1 yılOrtaya çıkış sebebi yazılmamıştı, teşekkürler.
- +1 yıl
Bir de bu koronadan sonra daha hızlı artabilir belki de.
Soran+1 yılAynı şeyi düşünüyoruz galiba. Korona aşısını yapan şirketlerin sonrasında kanser aşısına geçmeleri...
- +1 yıl
Biyolojik soykırım mı yani 😄 Yapsa yapsa Çin yapar 😄 aşıyı bilemem ama korona bünyeyi zayıflatıyormuş,
Soran+1 yılHer şey olabilir 😀
- +1 yıl
Yaşayıp göreceğiz
Tek sebebi biziz. Mevsimler ve tabiat yıllardır aynı görevi yapıyor. Yağmur kar kuşlar orman çiçekler. Yıllardır dairesinden çıkmıyor.. Peki biz neden yok oluyoruz?
Birbirimize çektirdiklerimiz için.11 Yorumla
Soran+1 yılDoğru...
+1 yıltedavi yöntemleri çoğaldıkça hastalıklarda arttı tabiki insanlar nereden ne kazanacaklar bizi öldürmeyen ilaçlar süründürmeye devam edecek allah askınıza ben çok iyi hissediyorum deyipte gittiğiniz hangi hastane raporundan hiç bir hastalık kapmadan çıktınız bu bu yaz çok başıma geldi ayrıca armağan çağlayanıda çok çok severim eminimki bununda üstesinden kolaylıkla gelecektir ya da bu durumu kabullenecektir
21 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle hastane bakterisi miydi neydi, o da çok önemli...
- Sağlık konusunda 988 cevap paylaştı.
+1 yılBen de şu anda kanserim nasil oldugunu ben de bilmiyorum ama yediklerimiz ictiklerimiz duzgun degil nerede sagliksiz sey varsa yiyoruz hijyenden temizlikten uzagiz
13 Yorumla
Soran+1 yılSeviyesine ve türüne göre iyileşme oranı da epey fazla olabiliyor.
Kısa zamanda geçmiş olsun 🙏- +1 yıl
Yani o da var benim en son evreydi ilik nakli olmam gerekirken olmadim tedaviye cevap verince ama tedavisi çok beter bir sey öyle amliyat gibi degil daha ağır ameliyat olsan bitse bundan iyi ameliyat olanlarda var onların ki daha agir oluyor ameliyatla bitmiyor kanser hastaligi cok feci bir sey bu zamanda tedavisi var bu iyi bir sey ama hastaligi kolay kolay cekilmiyor
Soran+1 yılDoğrudur 😕
aşı vurunun diye herkese baya akil veriyordu.. ama aşının ya etkileri vs düşünmeden tabi. kanser hücrelerini harekete geçirdiği aşikar.. yine de şifa versin
11 Yorumla
Soran+1 yılBu da var...
Geçmiş olsun da.. bu adam tam bir kibir abidesi.. ne söylesen tersleyen egosu boyundan büyük bir tip!
Bunu neden paylaşmış ki? Millet bir şey diyince azarlamak için mi?21 Yorumla
Soran+1 yılGüzel tespit, hatta hastlık sebebi bu bile olabilir...
Açıklama sebebi ise bilinmez...
Sağlık konusunda 333 cevap paylaştı. Daha mı artmasın. Her şeyin yapayı çıkıyor, teknolojiden desen ne kadar çok faydalansak o kadar çok kansere bir adım gidiyoruz. Umarım atlatır..
11 Yorumla
Soran+1 yılUmarım 🙏
+1 yılmaalesef ki bizim sülalede de kanser ırsi. Ölmüşlere Allahtan rahmet diliyorum. Kalanlara da Allah sağlıklı bir ömür nasip etsin inşallah
12 Yorumla
Soran+1 yılO zaman dikkatli olmanızda fayda var.
Sizlere de sağlıklı günler 🙏- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙏🥀
Artık hayatımızda var. olan herşeyde kanser riski var maalesef hazır gıdalar vs vs hele ki ben Karadenizli olarak kansere yakalanmayan bir aile yok
14 Yorumla
Soran+1 yılBu ciddi bir oran yalnız. Çernobil etkisi hakkında ne düşünüyorsun?
Soran+1 yılGeçmiş gitmiş olsun, gelmesin tekrar 🙏
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu adam hem kibirli hem depresif duruyordu. Kibir insanın kalbini karartır, kalpte karara karara hastalık yayilir vucuda. Ayrıca kanser sadece yeme içme, çevreden değilde çocukluğundan beri içinde pasifde durabiliyor. Birsürü neden sebep vs. var yani yinede Allah kimseye göstermesin
10 Yorumla
+1 yılYediğimiz çoğu şeyin genetiğiyle oynandı, bu da kanseri tetikliyor.
22 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle etken...
Kanser artmiyor, kanserli haberleri artik hizli medya sayeseinde daha cabuk duyuyoruz, insanlar daha yaslaniyor ve kanserde genelde yaslilik hastaligi ve ayrica cok eskiden kanserden ölen hastanin kanser oldugunu dahi bilinmiyordu.
10 Yorumlahareketsiz yaşam, obezite, dengesiz beslenme, fast food, sigara alkol şeker stres
11 Yorumla
Soran+1 yılGüzel yazmışsın...
+1 yıldiyorlardı drlar ileride her 2 kişiden 1 i kanser olacakmış şimdi 10 kişiden 1 iymiş
12 Yorumla
Soran+1 yılArtış çok fazla bekleniyor demek ki...
- +1 yıl
aynen öyle
+1 yılÜlkemizde ne yazık ki kanser, kalp krizi ve trafik kazası gittikçe yaygınlaşıyor. Allah sonumuzu hayır etsin. Vefat edenler genellikle bu üç durumdan dolayı vefat ediyor. Şimdiden geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
10 Yorumla
+1 yılGıda kalitesizliği en büyük nedeni eskiden insanlar bunlara dikkat ederdi şimdi açlık oyunlar gibi oldu kimse fakirlikten hiçbir şeye dikkat etmiyor yemek namına ne bulursa yiyor
10 YorumlaAlkol, sigara, sağlıksız yaşam, stres, kullandığımız teknolojik aletlerin yaydığı zararlı dalgalar... Daha uzar gider.
10 Yorumla
+1 yılGenetiği ile oynanmış meyve ve sebzelerden , sağlıksız beslenme, egzersiz yapmama kader riskini artırır. Kanseri yenememenin tek sebebi moralsizlik
10 Yorumla
+1 yılÇünkü maalesef, kanser bir tür ticarettir. Bu tüm dünyada ama özellikle bizim gibi 2.-3. Sınıf ülkelerde böyle.
10 Yorumla
+1 yılgünde 3 paket sigara içiyorken nasıl olur da böylesi akıllı bir insan nasıl bir hata yaptığının farkında olamaz.. şahsen üzüldüm. inşallah iyileşir
10 Yorumla- Sağlık konusunda 426 cevap paylaştı.
+1 yılhormonlu besinler, hormonlu insanlar, beslenme, düzensiz hayat uzar gider bu iş
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBen Corona aşısına bağlıyorum verdikleri ilaç falan değildi bildiğin zehirdi yediğimiz içtiğimiz şeyler ne idüğü belli olmayan şeyleri saymıyorum bile
10 YorumlaIçki, sigara vb kötü alışkanlıklar. Sağlıksız beslenme.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 627 cevap paylaştı.
+1 yılAllah şifa versin tüm hastalara.. Keyifli günler..
10 Yorumla
+1 yılÜzücü. Kelimenin tam anlamıyla toksik bir hayat yaşıyoruz çünkü.
10 YorumlaKomik adam severim kendisini ya geçmiş olsun inşallah iyileşir
10 Yorumla
+1 yılKendisi sevdiğim bir insan değil ama neticede sevenleri mutlaka vardır. Geçmiş olsun diyorum.
10 Yorumla
+1 yılBen bu adamı çok seviyorum ya inşallah kısa sürede atlatır, geçmiş olsun 😔
10 YorumlaVay be, çok severim bu adamı ben. Umarım en iyi şekilde tedavi edilir ve kurtulur.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılher kim olursa olsun, bu hastalığa yakalanan kişilere üzülürüm, allah korusun.. umarım iyi olur
10 Yorumla
+1 yılYiyecekler, Stres, Radyasyon... Geçmiş olsun.🥀
11 Yorumla
Soran+1 yılHepsini yazmışsın...
Gizli Üye(18-24)+1 yılİzlediğim tek youtube kanalının sahibiydi yazık oldu ya
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYediğimiz gıdalardan ötürü olabilir malum ülkede yerli tarım yok.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılSigara hava kirliliği nedenleri akciğer kanseri
11 Yorumla- +1 yıl
Alkol sigara dost değil
Arttıgini nerden çıkardın
12 Yorumla
Soran+1 yılBir yerden çıkartmama gerek yoktu 😀
www.cumhuriyet.com.tr/.../uzmani-uyardi-kanser-oranlarinda-dunya-capinda-artis-var-1923796
- Sağlık konusunda 955 cevap paylaştı.
u +1 yılGeçmiş olsun diyelim ne diyelim.
11 Yorumla
Soran+1 yılOlsun...
+1 yılGdo lu ürünlerin artması, insanlarda ki geçim sıkıntısı dert tasa da etkili oluyor
10 Yorumla
+1 yılGDO lu gıdalar tamamen...
Stres , yaşam bozukluğu , yaşamımızda sindiremedigimiz olaylar...10 YorumlaAl, boş her şey boş..
10 Yorumla
+1 yıldertler arttı
10 YorumlaTwitter da gıda detektifini takip edin.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılGıdalardan dolayı ve stres
10 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun Allah şifa versin hepsine..
10 Yorumla
+1 yılTemizliğe dikkat etmezsek oluruz.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 488 cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun. Allah şifa versin 🙏
10 Yorumla - Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılUmarım iyileşir kısa zamanda
10 Yorumla - Sağlık konusunda 446 cevap paylaştı.
+1 yılAaa ama çok pozitif biri bence atlatir
10 Yorumla
+1 yılNefret ediyorum kanserden..
10 Yorumla
+1 yılStres GDO ürünler kirli hava radyasyon.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGecmistemi iyiydi program yapio oyle kanallarda
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYediklerimiz içtiklerimiz aşılar
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılçok üzüldüm umarım iyileşir
10 YorumlaÜzdü 😔
10 Yorumla- Sağlık konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun
10 Yorumla Üzücü
10 Yorumla- Devamını Gör (3)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım