Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Güncellemeler
+1 yıl
İyi geceler arkadaşlar ben bugün kemoterapi tedavisine başladım tam altı buçuk saat damardan ilaç aldım kemiklerim sızlıyor öksürüğüm arttı umarım sonu hayırlı olur
Doktor arkadaşlar yardımcı olabilir mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Karaciğer kendini yenileyebilen bi organ korkma sakın
Hiç merak etme atlatacaksın Allah’ın izniyle 🤍
İnşallah ama öksürük iyice arttı uyutmuyor 😢
Daha çok yeni olduğu için böyle ama emin ol alışmadan bitecek ben inanıyorum sende İnan
Çok rahatsızım bacım öksürükten şu saate kadar hiç uyumadım yurudugumde oturdugumda nefesim kesiliyor uzaninca nefes geliyor şimdi de kuru öksürük çıktı umarım akvigere geçmemiştir
Hayır asla öyle düşünme kötüyü çağırma hepimizin sınavı farklı kemoterapi bu şekil yan etkiler yapabilir mide bulantısı da yapabilir bunlar geçici şeyler ismin nedir senin için dua edicem inşallah
Elif. sağol Allah razı olsun
Amin cümlemizden inşallah 🤍
Bendede lezyon var ama erkek dişi değil
Benim göğüsten geçmiş memeden parça alındı sonuç bekliyorum karacigerdede 3 cm kadar kitle var ultrason doktoru geç kalmış dedi
Ya karaciğer kendini yeniler kardeşim inşallah bir şey olamz ama sen ihmal etme
Ama doktor büyümüş geç kalmış dedi 😔
Karaciğer problem olmaz arastr bak ben en son 3 yıl önce muayene oldum sürekli gel dedi ben gitmyrm ama ben gbermek istiyorum olursa her tarafa sıçrasn ama sen git ihmal etme geçer
Karaciğer çok ciddi. Sende tedavi ol sonra pişman olursun
İnan yaşamaktan zerre zevk almyrm hem erkekti yani zarar vermez ama aktif olma ihtimali var denmişti
Bana da geçen yıl memedeki kitle için iyi huylu dediler umursamadım bir sene sonra rahstsizlanip doktora gittim hem çok büyümüş hem karaciğere geçmiş. Ben de hayattan zevk almiyordum iki yıl önce annemi kaybettim okudum ne zorla kimse iş vermedi yaş ilerledi ne iş ne eş arkadaşlarıma baktıkça üzüldüm sonra hastalık çıktı ben de diyorum yasamasam daha karliyim ama yine de korkuyorum
Ya öyle düşünme lütfen atlatrsn sıkma canını bir şey olamayacak emin ol
Ne biliyorsun doktor çok karamsar konuştu
Banada konusmada ak ciğer olsa tamam ama karaciğer kendini yeniler
Yardımcı olabilirim
Evet
Evet derken
Yardımcı ol lütfen
Tamam da sen şikayetini anlat hastayi anlat ki ben de yardımcı olayim
Karaciğerde 3 cm boyutunda kitle var
Biyopsi alındı mı mrg raporu var mi
Biyopsi alındı ama memeden karaciğerin mr yok henüz
Memeden mi karaciğere geçti
Aynen öyle
Tek lezyonsa ameliyatla alabilirler ama memedeki ne alemde ve de biyopsi sonucunu beklemek lazım çünkü bazen vücutta farklı dokulardan ayni anda kitle olusabiliyor
Tek kitle ama büyük asıl sorun karaciğerdeki kitleler
Karaciğerde kac tane var
Bilmiyorum birden fazla var en büyüğü 3 cm
Birden fazla varsa çıkacak patoloji sonucu da önemli muhtemelen kemoterapi olur ama mrg sonucu vs ile genel cerrahi ya da onkolojik cerrahlar ile birlikte onkologlar karar verecektir
Lazerle olmaz mı kemoterapi çok kötü 😔
Onu bilemem ona konsey karar verir beni aşar bu durum
Oluyor mu yani
Bunu bilemem sonuç çıkar konsey karar verir
tamam
metastaz mi
Öyle diyorlar
Biri 3 cm civarında
anladım geçmiş olsun dikkat et tedavini aksatma
Var mı tedavisi karaciğer ilerlemiş dedi doktor
bunlar göreceli kavramlar her tetkigi kendim de görmem lazım
Ağrın var mı
Karnimda şişkinlik var
Maydanoz limon iyi gelir beslenmeye ayrıca lavanta kürü yap ibrahim saraç oğlunun
Lavanta kürü yaptım birkaç gün hicbirsey olmadı maydanoz limon da yağlanma için benimki kanser 😔
Lavanta kürü kaynatma süreleri var bir su bardağı kaynamış suya bir tatlı kaşığı silme atıp atıp 6 dakika fokur fokur kaynayınca kapatıp iliyinca içeceksin 15 gün akşam yatmadan tok karnına yapacaksın 5 gün ara verip tekrar 15 gün yapacaksın Allah'tan ümit kesilmez
Hiç denediniz mi ya da şahit oldunuz mu
Karaciğer lekeleri yok ediyor ve iyi geliyor ibrahim Sarıoğlu tavsiye ediyor ondan biliyorum bendede hemanjiyon var spordan dolayı iyi geliyor bana
Saraçoğlu karaciğer enximlerini düşürüyor diye önermiş ama. Bir de Saraçoğluna nasıl ulaşılır birebir sorma şansım olsa keşke. Çünkü çok fazla kürü var
Ben programda karaciğer kanseri arayan kişi napabiliriz diye sormuştu kaynama süreleri varmış o dediğim sürede kaynat iç dedi hastaya onunkisi çok kötüymüş değerleri çok kötü çıkıyormuş Allah'tan ümit kesilmez yap bunları dedi birde kahvatinda limon maydanoz eksik etme dedi kadina
En zoru da ne biliyor musun şu bilinmezlik zaten bir sürü derdim vardı şimdi ölecek miyim yaşayacak mıyım diye düşünmek beni bitirdi çok da rahatsızım nefese kalıyorum karnimdski siskinlikten sürekli uzanıyorum böyle hayat mı olur
Böyle şeyleri takma hangi insan olursa olsun dünyaya ömür boyu çivi çakmadi herkesin gideceği yer orası onu sadece Allah bilir karın siskinligine gelirsek safra tikanikligin var mı o başta yapıyor vücudu zorlayınca mide fitigina yol açıyor gazı vücuttan atabiliyormusun
Karacigerdeki kitle karın boşluğunda sıvı biriktiriyor şişkinlik ondan
gaz şekilde değilmi sendeki gururtu yapıyor mu
Yok gaz değil dün ultrasona gittim doktor karnında sıvı birikmiş dedi onu karından şırınga ile boşaltıyorlar tâbi yeteri kadar dolunca sonra tekrar doluyor tekrar boşaltıyorlar Saraçoğlu bu sıvı için vişne suyu öneriyor ama bu mevsimde nasıl bulucam
Evlerde deepfreze atanlar olmuştur eş dostun onlara sor olmadı manavlar var aş verenler için her türlü meyve geliyor onlara
Bizim burada hal pazarı var oraya sordurtayim
Karaciğerini rahatlatirsan zaten bu su toplamalar kendiliğinden yok olacak evde düz koridor var mı postacı yürüyüşü yaparak vücut atar zamanla kendince
Halim yok ki yürüyecek şişkinlik nefesimi kesiyor şahsi ihtiyacımı karşılarken bile nefes nefese kalıyorum oturmak bile bir süre sonra rahatsız ediyor yemek yiyemiyorum midem bulanıyor yemek istesem de nefesten dolayı yiyemiyorum
Kilon var mı peki karacigerde ağrın var mı
Kilom yok karaciğerde değil de karında aşırı ağrı var asıl göğüste kitle vardı karaciğere geçmiş bazen sırtıma atıyor ağrı ama en çok şişkinlik ve nefes perişan ediyor
Göğüste Muğlada kitleyi bosaltarak temizliyorlar diye duydum göğsü almadan iyice bir araştırma yap önce kitleyi bi temizlettir doktorlar ne dedi her iki taraf için
Parça alındı göğüsten doktor parçanın sonucuna göre yapacağını söyleyecek devlet hastanesindeki en iyi onkolog olarak biliniyor iyi huylu çıkarsa ameliyat edicem dedi kötü çıkarsa da ne yapacağımı o zaman söylerim dedi karaciğer için de muhtemelen araştırma hastanesine gönderir. Ama kemoterapi isterse o sıkıntı geceden beri arastiyirum kemoterapi almış hasta yakınları kemoterapi için hiç iyi şeyler söyleniyor bir uzman doktor da kemoterapinin zarar verdiğini söylüyor o yüzden bitkisel tedavi almak istiyorum bu konuda güvendiğim tek kişi Saraçoğlu onu da nerden bulacam
Ameliyatı dediğim şekilde yapan varsa öyle bir sor doktoruna ne diyecek karaciğerde lazerle siliyorlarmis onuda sor kemoterapi kötü yanı bağışıklık sistemini yiktigi için enfeksiyon kapıyor vücut ondan muzdarip oluyor hastalar narin mevsimi bol bol nar ye antioksidan vücudu rahatlatır tamam bitkiselde benim dediklerimi yap şimdiden tedaviye kadar bakalım faydasını görecekmisin mide şiş ya basinctan akcigeri zorluyor ondan nefeste zorlanıyorsun karaciğer düzene girince hepsi düzelecek inan unutma vücudun asıl beyni karaciğer
her şey parça sonucu çıkınca belli olacak nasıl ameliyat eder karaciğer için ne onerir o zaman soylicek parça da muhtemelen bu hafta içi çıkar benimkini öne aldılar sag olsun ultrason doktoru yaşlı kadın doktor benim kadar tedirgin oldu ve ilgilendi ongologla konuşup randevusuz beni araya aldı il dışındaki doktor yakınımın arkadaşı da parçayı öne almalarını söyledi normalde iki arslikta çıkacak demişlerdi bu hafta çıkar gibi gençlerle biraz daha ilgileniyorlar bu hastalıkta. Bakalım artık. Kaç doktora gittim ultrason doktoru ongolog parça alan doktor hepsi de olumsuz konuştu ama nedense onlar olumsuz konuşurken yüzüme karşı bana şaka gibi geliyor etkilenmiyorum eve gelip kendimle kalınca da çok korkuyorum aklıma türlü şeyler geliyor. Bir de rahatsizlaninca ümidim kesiliyor. Neyse seni çok tuttum ilgilendigin için de çok teşekkür ederim iyi geceler
olur mu sonuçta her insanın başına gelebilecek bir durum karaciğerde Ankara diskapi hastanesi doktorları çok iyi gerçi hastane etlik şehir hastanesine taşındı ordaki doktorlarida bi araştır derim geçmiş olsun ayrıca Allah dolu dolu şifalar versin sana iyi geceler 😊
Sağol
Büyük geçmiş olsun bağışıklık sistemini koruyacak yiyecekler tüket birde canlı olan herşeye mesafeli durki enfeksiyon kapma tamam
Sağol. Çok zordu kemoterapi saçım dokulecekmis bir ilerleyen oksurugym var beni uyutmuyor sirkeli suyu içmeye çalıştım sonra korktum ilaçla tepkimeye girer diye
Sirkeli su içme şeker olayını hayatından çıkart tamam
Sirke şeker deilki asit
Saçın dökülecek ama üzülme tekrar yeniden çıkar peruk alıp kullanabilirsin
Sirke mide ağrısı yapar asidik ben şekeri genel olarak söyledim şeker bu lezyonlari büyütüyor organik antioksidan olan şeyler tüket tamam
Kemoterapi bittikten sonra çıkıyormuş tüy halinde saç olup uzaması iki yılı bulur çok üzülüyorum her gördüğümde hastalığını hatirlicam bugün gittim kemoterapi alan kadınların kaş kirpik de dökülmüş sadece birinin ki dokulmemjs. Buarada ben uzun yazıyorum rahatsız olmuyorsun demi vaktini geçen defa çok aldım
Hayır niye rahatsız olayım öcümü karşındaki :) dediğim gibi saçına benziyen peruk alırsın yapay kaşlarla kendine göre bir görünüm yakalarsın bakımını yap güzel görün
Çok uzatıyorum ya dedim. Peruk Okey de keşke kaş kirpik dökülmese Saraçoğlunun kaş kirpik çıkaran kürünü kullansam da mı dökülür
Dökülürse yapay kirpikler var takarsin