Tokat'ta bir özel hastanede 5 ay önce yoğun bakıma alınan beyin kanaması geçiren 62 yaşında bir hasta, hemşirelerin gazabına uğruyor. Umarım gelecekte sağlık sisteminde komple robotlar yer alır da biz de hastaneye korkmadan gidebiliriz.
'Simülasyonda bazı meslek gruplarına dahil olan insanların son yıllarda gittikçe mesleklerinin gerektirdiği niteliklerden uzaklaştığını düşünüyorum.'
Maalesef sağlık sektöründe de bu durum mevcut ama bazı densizlerin yaptıklarını tüm sağlık çalışanlarına mal etmemiz de büyük haksızlık olur. Sadece umarım ki bu sektörde çalışacak insanlar kendilerine emanet edilenin insan hayatı olduğunun ve bunun öneminin idrakine varabilecek olgunluktaki kişiler arasından seçilir.
Bazı hemşireler hastalara köle muamelesi yapıyorlar üstelik özel hastanede gözlerim ile şahit oldum bence piskolojik eğitim almaları gerekiyor Tokat'ta olması da ayrı bir üzücü olay güzel memleketimde umarım böyle şeyler yaşanmaz bir daha.
Güvenmiyorum o yüzden emanet ederken tereddüt ediyorum ki abimin hastalığında sürekli yanında durdum bazı hemşireler burnundan önünü görmüyor havaları da cabası. İşlerini yapamayacak ya da hastaya bıkmış gibi davranacaksa birde böyleleri kaybolsun gitsin.
Hastalar sağlık benim için en önemli şey. Yakınlarımı bi saniye yalnız birakmam. Böylelerini diri diri yakarım umrumda olmaz kimse de bana saglikciya şiddet diyemez o zaman