MS (Multiple Skleroz) olduğumu öğrendim. İğneye başladım ama yan etkileri çok fazla oldu. Ateş, titreme eklem ağrıları gibi. Hep böyle mi olacak? MS hastası olup ilaçları bırakan oldu mu? Plaklarda düzelme görülen. Yaşamlarına nasıl devam ediyorlar? Hayat kalitesini ne derece etkiliyor?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
ms hastalığı otoimmun bir hastalıktır otoimmun hastalıklar kişiye göre daha spesifik gelişir yani kulaktan dolma bilgi ile hareket etme tüm tetkiklere göre doktorun söylediği şekilde hareket etmelisin
Öyle yapıyorum. Çok ilginç bir hastalık bir gününüz bir gününüzü tutmayabiliyor. Gün içinde uyuşmalar sinir bozuyor. Doktorumun yazdığı iğne umarım plakları küçültür ama iğne tamamen iyileştirmiyormuş ve yan etkileri de fazla. Keşke hastalığa çòzüm olsa
maalesef dediğim gibi otoimmun hastalıklar çok spesifik gelişir kişiye göre ama büyük oranda korunursun
Evet. Hayırlısı. Erken teşhisin faydaları olur umarım
Geçmiş olsun benim tanıdığım biri vardır ilaç tedavisi görüyor yanlız dolaşması sakıncalıydı
Kaç yaşlarındaydı ki. Denge problemi var sanırım. Doktorum bana her şeyi yapabileceğimi hayattan asla kopmamam gerektiğini iyi beslenmemi söyledi
35 filan sanırım yaşı doğru normal hayatına devam ediyordu bir sorun hiç görmedim
Çok iyi o zaman sevindim. Onun biraz geç teşhis olabilir ve belki de omurgada da plaklar vardır. Hastayız evet ama diğer insanlar gibiyiz. Mesleğimi de yapabilirim doktor öyle söylüyor umarım dedikleri doğru çıkar
Ve bir de erkeklerde MS daha ciddi seyrediyormuş bildiğim kadarıyla.
O kısımları bilmiyorum aynı yerde çalıştık sadece ama sorun yoktu o her şey yapıyordu bir olumsuzluk paylaşmadı sadece dikkat etmesi lazım o kadar senin yaşın genç çok daha güçlüsün
22 yaşındayım inşallah. Çalışmasına çok sevindim. Evet üzülmezsek ve yememize dikkat edersek sorun olmuyormuş
Pek sorun yok gibi her zaman gülümse 😊
Deneyeceğim. Arkadaşlarım şaşırıyor bu kadar yeni öğrenmiş olup nasıl hayat doludun diye. Hayatta her şey bizim için ve insan alışıyor sanırım. İlk öğrendiğim 5 gün ile şimdiki ben farklı
Öyle olmalı her şey olur ama hayat devam eder bende bazı sorunlar yaşamıştım ama bugün burada konuşuyoruz kasmadan hata yapmadan yaşamak en güzeli
Kesinlikle. Hepimizin hayatında birtakım zorluklar oluyor maalesef. Bu zorluklar olmasa bazı şeylerin kįymetini bilemeyiz belki de
Katılıyorum her zaman güzel şeyler olmuyor bu hayatın doğasında var önemli olan onu da benimsemek ve savaşmak
Evet😊 Umarım hep bu düşüncede olup her zorluğu göğüsleriz
Umarım 😊 sohbet için teşekkürler iyi geldi
hangi iğneye başladın?