Bildiğiniz, büyüklerimizden duyduğunuz, şifalı baharatlar vs. var mı? Daha çok eskilerin öğretisi de olabilir. Bildiğiniz haplar, yararını gördüğünüz ek gıdalar da olabilir. Ancak doğruluğunu bizzat deneyimlediğiniz şeyler olursa çok sevinirim. Mesela birkaç tane ben paylaşacağım.
Çiğ Sarımsak
Özellikle kış aylarında ağır tribal enfeksiyon geçirdiğinde (ki bu düşük dirençli bünyem için çok olası oluyor) iki güne bir iki tane küçük çiğ sarımsak yutuyorum. Hem nefesimi açıyor hem de iyi geldiğini hissediyorum ama günlük yapamıyorum, ağır geliyor. Baş ağrısı, dönme vs yapıyor. Kendim deneyimlemiştim antioksidan olduğunu bildiğim için, zaten böyle de bir yararı varmış sarımsağın.
Benexol B12 hap
Enerji veren, günün erken saatlerinde yutulunca fazlasıyla iştah açan, günde bir kere doktor tavsiyesi ile almaya başladığım hap. Unutmadıkça altı aydır her gün kullanırım. Hafızam için de iyi geldiğini düşünüyorum, dalgınlığı dağıttığını hissediyorum. Çevrenin de dönütleriyle yararını bizzat yaşadığım bir hap.
Bal ve Zencefil
Açıkçası bunu tarihi bir dizide öğrenmiştim. Araştırınca böyle bir şeyin olduğunu öğrendim. Ne yazık ki daha önce duymamıştım. Oldukça direnç arttırıcı bir doğal takviyeymiş. Henüz denemeye başlamadım ama önümüz kış, acaba bimde a-101 de satılan takvilerdekinden almalı mıyım, yararını gören var mı? Ya da aktardan mı temin etmem daha sağlıklı olur?
Ayaklara soğan sürmek
kulağa fazlasıyla rahatsız edici geliyor ama bunu da hem bir dönem dizisinden hem de geçmiş aile deneyimlerinden öğrendim. İşe yarayan bir balgam söktürücü oluyormuş. Tabi değişik bir tekniği de var.
Bunlar gibi bildiğiniz bilgileri bu yazının altına kısaca aktarırsanız çok sevinirim. Detaylı araştırıp bunlar hakkında bir kitap yazmak istiyorum. Şimdiden ciddiyetle ve samimiyetle destek olanlara da teşekkür ederim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer