İki gündür çok fazla stresliydim ve sürekli ağlıyordum fakat nefes darligim ve çarpıntım çok fazlalasmaya başladı ağladigimdan kaynaklı olabilirmi acaba bilemedim yaşayanlar var mı?
Ağladıktan sonra çarpıntı ve nefes darlığı olur mu?
anksiyete sebepli olma ihtimali yüksek. akciğer bt satürasyon nabiz ekg troponin bakılsın normal ise anksiyetedir psikiyatriste gidersin ama bunlara bakılmalı
çarpıntı da mide bulantısı da göğüse batıcı tipte ağrılar da aynı şekilde baş ağrıları da karincalanma hisleri de hatta kabuzlik ve ishal de yapar anksiyete ama maalesef bu belirtiler başka hastalıklarda da oldugu için ve de anksiyeteyi net çıkaracak bir tetkik olmadigi için eleme yapılır her ihtimale bakılır hiç biri değilse anksiyete denir
Baş ağrım bulantim ayaklarımda ellerimde uyuşma vardı beyin mr çekildi temiz çıktı emg çekildi ondada sinirlerde birsey görünmedi sadece b12 ve demir eksikliği çıktı.
Sürekli var nedense geçmek hiç bilmiyor kaygılıyım kendimi dinlemediğim bir dakikam yok maalesef. Ve şunu anlamıyorum vücudumda ki iltihap neden hiç geçmiyor antibiyotik bile fayda etmiyor koltuk altimda bezeler çıkmış iltihap akıyor hicbirsey kar etmiyor
nefes egzersizi yap ağaya kalk tüm uzuvlarına dokun etrafına bak bir kaç eşyanın ismini söyle biraz da yüzünü yıka ama kesinlikle bunların hepsini yaparken derin nefes alıp 4 5 saniye tutup ağızdan ver
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Olmaması lazım, ama ağladığınızda stres artıyorsa olabilir
anksiyete sebepli olma ihtimali yüksek. akciğer bt satürasyon nabiz ekg troponin bakılsın normal ise anksiyetedir psikiyatriste gidersin ama bunlara bakılmalı
Birde sol göğüsümde iğne batma hisside oluşuyor
aniden gelen doğrusal bir çizgi gibi mi
Aniden oluyor iğne batar gibi sonra gidiyor
muhtemelen anksiyete ağrısı
Neden hemen psikolojik olduğunu düşünüyorsunuz
ağrı tipi benziyor ama ilk baştada belirttim tüm tetkikler normal çıkarsa net tsni konur bu şekilde sadece on tanı olur anca
Yani her zaman olan birsey degil fakat nadir oluyor çarpıntı
çarpıntı da mide bulantısı da göğüse batıcı tipte ağrılar da aynı şekilde baş ağrıları da karincalanma hisleri de hatta kabuzlik ve ishal de yapar anksiyete ama maalesef bu belirtiler başka hastalıklarda da oldugu için ve de anksiyeteyi net çıkaracak bir tetkik olmadigi için eleme yapılır her ihtimale bakılır hiç biri değilse anksiyete denir
Baş ağrım bulantim ayaklarımda ellerimde uyuşma vardı beyin mr çekildi temiz çıktı emg çekildi ondada sinirlerde birsey görünmedi sadece b12 ve demir eksikliği çıktı.
pskolojik olarak nasılsın peki kaygılı birisi misin bu belirtiler özellikle ortam sessiz ve kendini dinliuorken mi artıyor
Sürekli var nedense geçmek hiç bilmiyor kaygılıyım kendimi dinlemediğim bir dakikam yok maalesef. Ve şunu anlamıyorum vücudumda ki iltihap neden hiç geçmiyor antibiyotik bile fayda etmiyor koltuk altimda bezeler çıkmış iltihap akıyor hicbirsey kar etmiyor
anksiyeten var ama yine de tanıyı pskiyatri koysun. bir anda iltihaba nasıl atladın ya
iltihap için antibiyotikleri hep sana doktor mu verdi
Evet doktor verdi tabiki başka kim verecek:)
herkes kafasına göre çok şey yaptığı için kitle büyükse kesilip yakılması daha iyi kesin çözüm bu
Ben şu an nefes alamiyorum karnım çok fazla şiş midem ağrıyor ne oluyor bana sence panikledim
sakın ol muhtemelen panik atak
nefes egzersizi yap ağaya kalk tüm uzuvlarına dokun etrafına bak bir kaç eşyanın ismini söyle biraz da yüzünü yıka ama kesinlikle bunların hepsini yaparken derin nefes alıp 4 5 saniye tutup ağızdan ver
Derin nefes alamıyorum kalp krizi olabilir mi cunki gogusumu de sıkıştırıyor
ekg çektirdiysen ve de normal çıktıysa aynisi olurken bu bir oanik atak sakın ol derin nefes al zorla hızlı alıp verme
Kardiyolojiye gittiğim zaman çektirmistim
tamam yazabilirsin bana ya da burası da olur nasıl rahat olacaksan derin nefes al iyice çek ve tut 4 5 saniye sonra bırak evde yalnız mısın
Aşırı ağladıktan sonra olabilir.
Hmm teşekkür ederim
Fazla zorlanirsan olur
Bilemedim
Nerdesin sen @camdakikis34
Bilmem neredeyim:)
😔 yolunu gozledim hergun
Sebep
Bilmem sebepsiz