Mesela diyelimki bir ölçü aldık aldığımız ölçü 1.20 cm çıktı ilk iki cm kopan direk üçten başlayan bir ölçüye göre bunun doğrusu ne olur kötü fikirlerinizi kendinize saklayın iş yerinde kumaş ölçüsü alıcaz

Mesela diyelimki bir ölçü aldık aldığımız ölçü 1.20 cm çıktı ilk iki cm kopan direk üçten başlayan bir ölçüye göre bunun doğrusu ne olur kötü fikirlerinizi kendinize saklayın iş yerinde kumaş ölçüsü alıcaz

Ölümden 3 cm çıkart ya da 10 cm ye kadar metreyi kesin kafam karışmasın dersen düz hesap yaparsın atıyorum 110 cm ölçünce 100 diye sayarsın
Tamam o zaman şu şekilde yap
Örnek veriyorum 200 cm ölçeceksin metreyi 203 e koyacaksın
Ölçeğinin üstüne 3 cm ekleyerek kesim yapacaksın
100 cm kumaş kesmek için sıfır noktası 2 cm. de olan metre ile ölçüp 102 cm. den keseceksiniz.
3 cm. den başlıyorsa 3 cm. kopmuş demektir. Başlangıcı 3 cm de ise 100 cm kumaş için 103 cm. den kesmelisiniz.
Metrenin 120 cm. sinden kesilmişse 3 cm eksiktir, yani 117 cm.
Şerit metre veya mezura 3 cm eksikse, kumaş da 3 cm eksik olur. 120 cm için kumaşın sıfır noktasına metreyi koyup 123 cm. den kesmelisiniz.
Metre ile bir baştan bir başa ölçtüğünde kumaşın bir ucu metrenin 90 cm. sindeyse gerçek ölçü 87 cm dir, çünkü şerit metrenin 3 cm. si eksik
90 cm kumaş istiyorsan 93 cm. den kes
Metre 3 cm. den başlıyor demedin mi?
Sendeki metre tam mı, sağlam mı?
ucunda 3 yazıyorsa 3 cm kopmuştur metre
Kopan kısmı 0-3 arasıdır
Cevap
11Cevap
Bilir kişi olarak söyleyim 10 cm başla daha net çıkar her şey
3 cm den başlıyorsa yani bu, 30 cm olarak dusunceksin 150 ye gideceksin 120 almis olcak
10 dan başlarsın ya da 10 dan kes 0 dan başlamış gibi 10 cm Den başlat
130 cm den kes
Yeni metre al kardeşim 30-40 lira bişey
Ölç üstüne 3 cm ekle
Pardon 2 cm
1.22 kankam eksik bişeyden niye daha bişey çıkartasın
Aynen öyle bunu bilmek için alim olmaya gerek yok ki
Her neyse 2 cm ekle hep
Aldığın ölçüden 3 canım cikarcan bu kadar 😂
Çok basit ya bunu anlamicak ne var 😂
😂😂😂 yeni metre al hacı boş ver
2 cm çıkartırsın, 118 cm