Covid 19 aşısı olmayı düşünmüyorum doğru bir karar mı veriyorum?

Aslında daha önce 2 defa Çin aşısı yani Snovac, 2 defa da Alman aşısı Biontech oldum, en son ocak ayında aşı olmuştum, yeni aşağı hakkım Nisan ayında gelmişti, fakat bazı nedenlerden dolayı imkan bulamadım ve aşı olamadım.

Biri de Alman aşısı canlı virüs olmasından kaynaklı olarak beni çok fazla olumsuz yönde yan etki yaptı baş ağrısı vücut kırgınlığı kemik ağrısı şeklinde bayağı bir ağrılar yaşadım, daha sonrasında babamda da etkileri olduğu için açıkçası olmadık.

Alanya'da yazlığımız var şu anda burada kalıyoruz bugün sabah sağlık ocağı aradı, 6 kişi olursa aşı getirecekler sadık ocağına, fakat ben aşı olmayı kabul etmedim yani 5 doz aşıyı olmak istemiyorum.

Tamam ilk başlarda bu aşıyı oldum yani çevremde bu virüse yakalanıp aşı sayesinde hafif geçiren insanları da gördüm faydası yok demiyorum, ama böyle durmadan durmadan 3 ayda bir 6 ayda bir durmadan aşı olmanın bana mantıklı bir tarafı gelmiyor. Yani bir yandan virüsten korurken diğer yandan insanın vücuduna virüs veriyorlar, bunun ilerleyen zamanlarda çeşitli hastalıklara neden olmayacağını, ya da başka şeylere meydan getirmeyeceğini kim söyleyebilir? Annem babam olacak ama ben olmayı düşünmüyorum.

Bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum bu fikrim hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yukarıdaki fotoğrafta olduğum aşı ve tarihler yazıyor.

26 Muharrem 1444

24 Ağustos 2022 Çarşamba Saat 18.00

GeceMuhafızı

Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Bakalım gidip aşı olamadım tedaviye başladığım zaman belki ama çok da güvenim yok
Güncellemeler
+1 yıl
Annem babam aşı oldular bir gün boyunca ağrı ile yattılar