Yutkunma Problemi Yaşayan Var mi ?

Merhaba dostlar , bende 1 yıl dır devam eden yutkunma problemi var , sırf bu problem nedeniyle 1 yılda 40-45 kilo verdim , yani yutkunmanin 3 evresi vardir , İkinci evre, lokmanın ağız boşluğunda bulunduğu noktadan geriye arkaya boğaza doğru itilmesi ile tetiklenir ve lokmayı yutaktan geçiren otomatik bir refleks oluşur. Bu sırada öyle bir baskı oluşur ki lokma yutaktan hızlıca yemek borusuna doğru geçer. Iste bende de bu 2. evre de sorun oluyor , normal saglikli insan yutkundugun farkina bile varmaz cünkü otomatik olur , çignedigini yutar ama benim ki manuel oldu , yiyecegi çigniyorum ( tabi az lokmalar olarak çünkü büyük lokmalarda bu sefer cigneme olayini takip edemiyorum ) yiyecegi cigniyorum yutkunuyorum ama o bogazimda yapisiyor kaliyor yani , üst üste defalarca yutkunuyorum bazen 5 bazen 10 bazen 10. da gidiyor bazen sadece su alarak gidiyor kısacası katı lokmalardaki o yutkunma bende çile oldu. Gecen sene son bahar aylari kbb, çocuk doktoru , cerrah vs gittim ama hic biri bisey görmedi , mayista gastroentolojiye yönlendirdiler endoskopi oldum helicobakter ( gastirit ) ve miden sarkmış dedi. Iste ikili antibiyotik bitirdim , mide koruyucu vs kullaniuorum hala , biraz rahatlatmisti beni antibiyotik sonrasi ama simdi yeniden basladi õzellikle aksam yemekleri az önce ekmek yerken yine yapisti bogazima. Yani google dan , forum sayfalarina baktim gastirit olanlarda hic yutkunma güclü yok ya mide yanmasi ya agrisi var , bende de mide yanmasi yok agrida yemek sonrasi az bisey oluyo oda geciyor 5,10 dk. 1 ay sonra fizik tedaviye ve cerrahiye gidiccem , pazartesi psikiyatriye gidicem çünkü bu lanet sey baslamadan 1 ay õnce falan benim bogazimda et parcasi kalmisti , baya bi travma olusturmustu hayatimdaki en büyyûk korkum o oldu , ölûm korkusu iste , bu igrenc dünya icin nesine korktuysam. Lafın kısasi aranizda bu derdi ceken veya bi tanidigi olupta bu hastaligi atlatan var mi. Tesekkürler.
Yutkunma Problemi Yaşayan Var mi ?