50.000 yıl önce Hindistan'da ortaya çıktığı düşünülmektedir. Yoga yapmayı birçok insan sadece fiziksel aktivite olarak görmesine rağmen yoganın temel amacı bu değildir. Zihni ve ruhu çalışırmak temel amaçtır. Yoga pratiklerinin sonunda genellikle meditasyonlar yaparız. Meditasyonlar beden ve ruhsal farkındalığı üzerine olur. Bedenimize, ruhumuza yani bütün olarak kendimize teşekkür ederiz ve kendi potansiyelimizin farkına varırız. Ruhsal ve zihinsel açıdan bize iyi gelmesi yanında aynı zamanda postürümüze, kas ağrılarımıza ve çoğu fiziksel hareketlilikte olduğu gibi vücudumuzun şekillenmesine destek sağlar. Dediğim gibi temel amaç zihine ve ruha katkısıdır vücudumuza etkisi ikinci plandaki artılarındandır.
Yoga pratiklerinde maksimum rahatlamayı elde etmenin bana göre iki püf noktası vardır. Birincisi devamlılık, ikincisi hedefimizin fayda olmasıdır poza girmek değil. Yani instagramda veya farklı sosyal medya platformlarında gördüğümüz 'havalı' pozlara girmek amacımız olmamalı. Amacımız, o pozlara girme serüvenimizde yaşadıklarımızdan, düşüncelerimizden farkındalık yaratmak olmalı. Yani amacımızı fiziksel değil daha çok zihinsel, ruhsal konularda olmalı.
Herkes yoga yapabilir mi? Tabii ki yapabilir. Yaş, kilo, cinsiyet yoga ile alakalı durumlar değildir. Bazı spesifik hastalıklar hariç hekim önerisi üzerine hastalıkların tedavi süreçlerine de yoga eklenebilmektedir. 74 yaşında yogaya başlayıp 80 yaşında hala çok sağlıklı bir şekilde yogaya devam eden bir danışan görmüştüm. 20'li yaşlardaki insanların birçoğuna taş çıkarırdı açıkçası.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
50 bin yıl mı ne yaptın abiiiii nereye kadar gittiniz
🤣
Namaz kılana gerici derler ama 50 bin yıllık ne udu belli olmayanların yaptığı saçma canım şeylerede modernlik :) bu arada dinazorlar varmiydi ozamanlar :)
50 bin yıl önce dünya mı varmış onu sormak lazım 😂
Vardır ya 200 milyon yıl önce dinazorlar varmış :) her nekadar tanışmak nasip olmasada :)
Ya dinazorlar vardı da. Hacı yogayı dinazorlar mı buldu
Hahahahsh düşünmedim değil :)) bir hintli oluşu dikkatimi çekti hintli dinazor
Shshx
Bak birde şey dikkatimi çekti hani 50 bin yıl olayı doğru dahi olsa bile adamların iskeletinden yoga yi nasıl cozmusler :)) okadar Nuh tufanı bile 4 5 bin yıl önceydi yani buna bir açıklama istiyoruz :D😑😐
Yoga demeyin bana. Aklıma Recep İvedik sahnesi geliyor
Recep ivedik de yoga yapıyor du dimi :)))))
Recep ivedik yoga sahnesi? ? ? ?
Osurduğu sahne? ? ?
Hahahaha oda fırsat kolluyor osurmak için :))
Yoga bahane osurmak şahane :)))
Ahxjapcpağcpspcoaoxospxpxpdğsğcğskkc
Adam napsın ya osuruk anlık geliyor
:)))
Sen yaparmisin :)))
Niye yapayım
Ya bundan bir hafta önce kuru fasulye nohut yedim :))) inan uçan balon olsa uçururdum sabaha kadar :)) resmen komprozor gibi oldum
İğrençsin ya 😑
Dur bende anlatayım bir tane. Şubat ayıydı. En soğuk mevsimdi bı sene bizim burada. İçimde gaz birikmiş bir osurdum havada asılı kaldı kokusu 10 dakika kokladım
Kotu olan ne oldu biliyormusun otobüsle İstanbul Ankara yolculuğu yaptım ya sıka sıka karnım patladı :)))
Senin osuruğuna bin basar
Vaaaayyyy hodri meydan :))) çık karşıma bre pehlivan
Konu yogadan nerelere gitti :))
Artık osurmuyorum desem
Daha iyi ya. Zorlanıyordum olur olmadık yerde. Şimdi iyiyim
:))) tüh ne güzel osuruk kardeşliği kuracaktik
Ahzhksdojsjdajzjkxks
Şimdi konu başlığı söyle olsun son nezaman hunharca nezaman osurdunuz
Çok mu pislestik :) acaba
Çok az kalır o derece
:)) halbuki ben çok naif kibar nazik biriyim
Ama suda var o poppis varki osura biliyoruz :) şimdi birde o taraftan bakmak Lazım :)
İğrenç olmaya başladın ama cidden
Tamam sustum çok kırıldım :) kalbimdeki sesi duydunmu
Çok uzun süredir yapıyorum. Aşırı rahatlatıyor. Özel ders aldığım zamanlarda oluyor nuiyoga ile tanıştıktan sonra ürünlerimi de oradan alıyorum kesinlikle tavsiye ederim
Yoga insanı rahatlatıyor gerçekten
Doğru. Havalı hareketleri yapamama rağmen huzur verici buluyorum
Spiritüel bir ibadet şeklidir.
Maalesef yoga din veya inanışla ilgili bir şey değildir
Bari bunu Spiritüel dinler ve inançlar üzerine yüksek lisans tezi yapan birisine söylemeseydiniz. Yoganın kökeni hakkında sizinle uzun uzun sohbet edebiliriz.
İçimizdeki tüm kötü ruhları salalım ve uzaklaşalım
Recep ivke kskskskkd
@bRokeHeaRth_____ xD
Bel Düzleşmesine iyi gelir mi hocam
Çok güzelsin Ayşe.
Yoga en sevdiğim
Yapabilir
Yoga bedeni ve zihni rahatlatan bir aktivite