Yıllardır çok fazla bilgisayar başında olduğum için boynum önde duruyor ve boynumun arkasında çıkıntı var çok kötü görüntü nasıl gidebilir önerebileceğiniz hareket veya video var mı ne kadar sürede düzelir bilmiyorum
Duruş bozukluğu düzeltme yöntemleri 1 düzenli olarak spor yapmak duruş bozukluğu nedeni ile oluşan omurga eğriliği gibi vücut rahatsızlıklarını düzeltir spor kaslar güçlendirdiği için vücudun dik durmasını sağlar 2 çalışma alışkanlıklarını değiştirmek duruş bozukluklarından başında ofiste masa başında bilgisayar başında yapılan işler gelir bilgisayar başında iken dizlerin 90 derece açı ile kıvırarak yere değmesi gerekli 3 düzenli uyku ve dinlenmek vücudun ertesi güne hazırlanması için uyku şarttır fakat 10 _12 saat uyumak kaliteli uyku anlamına gelmez kas fizyolojisi açısından kasların yeniden tamir edilebilmesi için yeterli uykunun yeri ayrıdır ancak burada kişinin kaslarını yormayacak şekilde uyuması gerekir gevşemesi gereken kasınızı yoracak bir şekilde örneğin kolunuzu başınızın altından geçirerek uyursanız duruş bozukluğu ortaya çıkar ayrıca baş ile omuz arasında ki yüksekliği dolduracak bir yastık kullanılması gerekir ağır bir işte çalışıyorsan eğer ağır bir yük kaldırma duruş bozukluğu egzersizleri 1 ayakta iken kollarınızı oldukça serbest bırakın omurganın ve başınız sabitken omuzlar ile daire çizin 2 kollarınızı iki yana açıp tekrar önünüzde birleştirin 3 bacaklarınızı çapraz açarak kollarınızı arkadan birleştirin ve öne doğru eğilin 4 bacaklarınızı çapraz açıp ellerinizi arkadan birleştirip öne doğru tekrar doğrulun 5 diz çöküp ellerinizi birleştirin ve hafifçe doğrulun 6 diz çökmüş haldeyken kollarınızı arkadan dirseklerden tutacak şekilde birleştirin 7 yere çöküp bir kolunuzu havaya kaldırıp vücudunuzu sağa ve sola doğru esnetin 8 yere oturun bacaklarınızı düz bir şekilde ve parmak uçlarınıza dokunmaya çalışın bu hareketlere ek olarak düz bir duvara sırtınızı dayayıp bir süre beklemenizi vücudunuzun normal duruşa gelmesine ve dik durmasına yardımcı olur.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Knk valla bende aynen oyleyim, bende pc oynarim ve benim biraz da ergenlikte boyum falan uzadi sanirim onun da etkisi oldu, ozellikle oturunca falan cok kamburlasiyom ama fitness calisan bir abi dedi spora basla sirtin boynun duzelir falan diye (daha once iki kere baslayip biraktim, hemen usenip sikildim cunku) bende dedim gittim daha once vs ve biraktigimi o da dedi sirtinda kas olmadigi icin eger calisirsan kaslanirsan falan seni dik tutmay da yardimci olur ama boyle tutacak bir sey olmayinca kendini saliveriyon falan. Yazdan sonra bi baslarim muhtemelen fitness calisirim ustune belki bi doktora masajciya giderim, bu son 2 aydir falan yabanci YouTube videolari izliyom bu sirt icin masaj kutletme falan yapiyorlar, yaklasik 1 saat suruyor galiba ve yapmadan onceki haliyle bitisi belli oluyor millet bildigin esniyor aciliyor duzeliyor. Istersen atayim o YouTube kanallari izle gor, valla ben cok sardim her gun izlerdim ama Şu an tr de tatilde oldugum icin pek imkanim yok bunlari yapmaya, artik dondugumde…
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Olabilir cok tesekkur ederim dik durmaya çalışıyorum onda sıkıntı yokta boynumun arkasinda şişlik gibi duruyor boyle kotu goruntu yani abimde dalga geciyor deve kusu gibi yuruyon boynun önde diyor dkdkxhs