Annem ben daha 13'lü yaşlarımdayken ilk kez regl olduğumda ki ben daha cidden o zaman ne yaşadığımı bile anlamamıştım ve o gelen kanla ki benden aşırı az gelmemişti bir kısmıyla vücuduma göğsümün iki tarafına ve azcık kalan kısmını da suya katıp beni öyle yıkamışlardı ve ondan sonra işte artık sen bir kadınsın demişlerdi. Bu gelenekmiş onlarda ve bu şekilde gerçekten tam olarak bir kadın olduğumu ve ileride ve bunu yapmazsak dileride kötü şans yaşayacağımı ve şeytanın hep benle olacağını düşünüyordu. Neredeyse 100 yıldır bizim aile bunu uyguluyormuş ve bende ilk kez regl olduğumda öğrendim bunu. Ayrıca bu saçma geleneği ileride kızım olursa ona da uygulamamı istiyor ama cidden ben o zaman şu anki aklımla olsam asla izin vermezdim kendime bile yapılmasına ve kızıma nasıl yapıcam? Yapmam diyorum bu iğrenç şeyi ama anlaşamıyoruz cidden çıldırıcam.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Gelenek görenek adı altında yapılan saçma bir şey daha. Tabii ki de yapmamalısın.
Evet de evlatlıktan reddederim hakkımı helal etmem diyor
Böyle saçma bir şey mi olur Allah aşkına. Kusura bakma ama ailen neyin kafasını yaşıyor? Redderse etsin böyle saçma bir şey olur mu? Kendine yapıldığında rahatsız olmuşsun ileride çocuğun da senin hissettiklerinin daha kötüsünü hissedebilir. Ona bu kötülüğü yapmamalısın.
Bende yapmak istemiyorum asla saçma sapan bir şey bana göre sadece. Yapmayacam gibi ama yaptım diycem artık ne yapayım
Yok artık yahu. İlk reglimde annemler pasta kesmişti. Siz de kızınıza öyle bir şey yapabilirsiniz. Utanacağı değil de mutlu olacağı bir anısı olur
Ne güzel yaa helal olsun size ama işte yapmazsan hakkımı helal etmem diyor ve seni evlatlıktan redderim diyor
Kuran da bile öyle bir şey yazmıyor. Gereksiz yere hakkını helal etmemesi Allah katında bile bi anlam ifade etmez. Bildiğiniz batıl inanç bu. Terk edilmesi gereken bir gelenek
Doğru çok haklısınız ama gelin de bunu onlara anlatın
Ah bilmez miyim ne kadar zor olduğunu. Benim de Özellikle anneannem tam bir yobazdır. 17 yaşından sonra bekar kalan her kız kusurlu onun için de. Hepimize defolu gözüyle bakıyor. Yaşlı beyinlere laf anlatmak zor
off off cidden iğrenç bir zihniyet bu
Annem de ilk zamanlar aynı anneannem gibiydi. Onu da abim düzeltti doğru şeyleri anlata anlata. Allah yardımcımız olsun. Ne diyeyim.
Yuh, O yaşta seni annenin yıkaması bile tuhaf, Genç kız oluyosun sonuçta, Utanabilirsin
Yikadim de bitti gitti yapmak zorunda degilsin
Evlatlıktan reddederim hakkımı helal etmem diyor
Yaptim diyeceksin iste bise olmaz
Siz yapmayın hanımefendi
Saçma be gerek yok öyle bir şeye bence
nerelisin?
mardin
nerenin adeti bu acaba, hiç duymadım
yok artık, ilk kez duydum, benim annem de Mardinli ona sorayım yarın var mı böyle bişi :D
Mardin'e has değil diye biliyorum bu ki biz şu an orada yaşamıyoruz ama bizim köyde mi ne işte yapılıyormuş bu daha çok o civarda
Mardine bağlı bir köy mü bu adet
Başka yerlerde de var mı bilmiyorum ki umurumda da değil ama işte bizde var
varmış başka yerlerde de
bitmiş gitmiş artık, kafana takma, kendi kızına yapmazsın sen de. Bende ilerde erkek çocuğum olursa sünnet ettirmeyi düşünmüyorum, reşitken kendi isteğiyle yapar isterse.
Ne sacma bisey yaa
Adettir mecbursun
Yaa ne alaka? Adet diye her haltı yapacaksam ohooo
Dahasida mi var
Yok çok şükür
Bizimde oluyodu oyle
Nasıl yani kızlarda mı?
Evwt
hmm demekki bu saçma şey sadece bize has değilmiş ama Allah akıl fikir versin demek istiyorum sadece
Dmi yaaa