Acaba aramızda sünnet olmuş veya olacak bayanlar var mı nette gördüm şok oldum bilgisi olan var mı
Cevabın nedir?
Bir kardeşimiz:
“Dinimizde kadın sünneti var mıdır? Bunun kadınlara bir yararı var mıdır?” diye sormuş.
Cevap: Evet, dinimizde kadınların sünnet olmaları vardır. Çünkü Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in zamanında kadınlarda sünnet oluyorlardı.
Bazı âlimler şöyle diyorlar:
Kadınların sünnet olması, erkeklerin sünnet olması kadar kuvvetli bir sünnet değilse de, müstehap ve hoş bir davranıştır.
Bazı âlimlerde şöyle diyorlar:
Kadının sünnet olması da, erkeğin sünnet olması gibi gereklidir.
Ama işin aslı, kadının sünnet olması tamamıyla yöreseldir. Yani sıcak memleketlerde olan kadınların ferc (vajina) girişinin üstündeki hurma çekirdeği, ya da horoz ibiği gibi olan çıkıntının (klitoris) normalinden daha uzun olduğu için kadınlar sünnet oluyorlar. Bizim ülkemizde kadının sünnet olması bilinen bir şey değildir.
Erkeklerin sünnet olmasının faydalarından biride, kabuk içinde biriken mikropların sebep olacağı, özellikle tehlikeli kadın hastalıklarından kurtulmaktır. Bunun cinselliğin fıtratıyla ilgili ilginç bir faydası daha vardır.
Sünnetsiz erkek, aslında cinsel ilişkilerde daha çok zevk alır. Yani sünnetsiz erkek, cinsel ilişkide hemen tahrik olup, erken boşalır. Ama erkeğin çabuk tahrik olup, çabuk boşalması istenen bir şey değildir. Bu, kadının tatmin (orgazm) olmasını zorlaştırır. Hâlbuki cinsel ilişkide tatmine ulaşmak (orgazm olmak) kadının da en doğal hakkıdır.
Diğer yönden kadının sünnet olması ise, erkekteki durumun tersine, onun daha fazla zevk almasını ve daha çabuk tatmin (orgazm) olmasını sağlar. Böylece kadınında, erkeğinde sünnet olmasının diğer yararları yanında, fıtratı destekleyen ve cinselliği ayarlayan çok önemli bir yararı daha ortaya çıkmış oluyor.
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in şu hadisi yukarıdaki sözlerimizi doğrulamaktadır.
Ümmü Atiyye el-Ensârî (Radiyallahu Anha) şöyle dedi:
“Medine’de kadınları sünnet eden bir kadın sünnetçi vardı. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) o sünnetçi kadına:15 Yorumla- +1 yıl
−‘Fazla derinden kesme! Çünkü bu, kadın için daha çok tat (orgazm) almasını sağlar. Kocası içinde daha sevimlidir’ buyurdu.”
Ebu Davud 5271
Hadiste geçen, kocası için daha sevimli olmasına gelince; Kocasının kolları arasında kadının doyuma (orgazma) ulaşmasıdır.
Erkeğin sünnetinin nasıl olduğu, bilinen bir şeydir. Kadının sünnetine gelince, ferc (vajina) girişinin üstündeki hurma çekirdeği, ya da horoz ibiği gibi olan çıkıntı (klitoris) derinin kesilmesiyle olur.
Dikkat edilmesi gereken husus şudur; Kadın sünnet olurken çok derinden kesilmemesi gerekiyor. Eğer çok derinden kesilirse kadın cinsel ilişkiden zevk alamaz hale gelir.
Buda evliliği kötü yönde etkiler. Çünkü kadının cinsel ilişkiden kaçınıp kocasıyla cinsel ilişkiye girmemesinin sebeplerinden biride kadının cinsel ilişkide tatmin (orgazm) olamamasıdır.
Not: Erkek sünnet olurken, erkeklik uzvunun üzerindeki derinin tamamının kesilmesi gerekiyor.
Kadın sünnet olurken ferc (vajina) girişinin üstündeki hurma çekirdeği, - +1 yıl
ya da horoz ibiği gibi olan çıkıntı (klitoris) derinin fazla derinden kesilmemesi gerekiyor.
Şah Velilullah Dehlevî 1/182
Doktorlar kadının sünnet olmasını şöyle açıklıyorlar:
Ferc (vajina) girişinin üstündeki hurma çekirdeği, ya da horoz ibiği gibi olan klitoris cerrahisi hormonal nedenlere bağlı olarak büyümüş olan klitorisin erkeklik hormonunun aşırı salgılanmasıyla seyreden bazı doğumsal hastalıklarda klitoris adeta bir erişkin erkeklik organı penisi büyüklüğüne ulaşabilir! Kısmen kesilerek ufaltılması şeklinde uygulanan bir müdahaledir.
Cinsel ilişkide tatmin olamayan yani orgazm olamayan kadınlara şikâyeti nedeniyle bazı doktorlar klitorisi dışarıdan saran derinin kısaltılması yani klitorisin soyulması şeklinde bir operasyon önermektedirler. Burada amaç klitorisin cinsel ilişki esnasında penisle direkt temasının sağlanmaya çalışılmasıdır.
Orgazm oluşumunda klitoris üzerindeki derinin ilişki esnasında klitorisi direkt uyarmasının önemi göz önüne alındığında bu operasyonun
En İyi Cevaplar
Türkiye'de yok ama arap ulkesının bırınde war. hatta filme bile konu oldu. arastırırsanız bulursunuz. vajina dudakları kesip dikiyorlar ki ewlenınce kocası orayı yırtarat acık zara ulaşsın die. eger sunnet olmamışsa namussuz oluyorsun. kadınlar tuwaletlerını bıle zor yapacak kadar bir delik bırakıyorlar. wahşilik
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBazı aşırı yobaz islam ülkelerinde yapılan bir uygulamadır bu. Bayanların cinsel yönden zevk almalarını önlemek için, daha küçük yaştayken klitorislerini tamamen kesmek suretiyle yapılan insanlık dışı bir uygulamadır bu.
Gün gelecek bizim ülkemizde de yapılacak bu gidişle.30 Yorumla
+1 yılHer ay duzenli kestiriyoruz...
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
53Cevap
- Sağlık konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılvar kızlık gidince bayan sünneti olmuş oluyor
00 Yorumla Irak gibi geri kalmış arap ülkelerinde cinsel arzularını ortadan kaldırmak için 5 yaşındayken sünnet ederler kızları ve bunu doktor yapmaz ebe dedikleri yaşlı karılar yapar aynı şekilde afrika kabileleride tabu dedikleri şeyden dolayı kadınlarını sünnet ederler
21 YorumlaValla keşke her yerde böyle bişey olsa ama kur'an-ı kerimde yeri olsa burada da olurdu sonuçta müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve elhamdülillah hepimiz müslümanız kendi payıma. Ama olması güzel olurdu ya şimdi bir kızla evlenmeye korkuyosun ya kız değilse gibi ne biliyim ben öyle düşünüyorum :)
21 Yorumla- +1 yıl
Sen düşünme o zaman.
Evet bayak sünneti var ne yazık ki kadınların ilişki sırasında zevk aldığı klitoris i kesiyorlar ilişiden zevk almasın diye bazı adetlere göre eşine bağlı kalması ve aldatmaması için yapılıyormuş.
10 Yorumla
+1 yılBu çoğunlukla Afrika ve Güneydoğu ülkelerinde yapılmakta. Kızlar 4-12 yaş arasında sünnet ediliyo, bu şekilde istekleri azalıyo veya tamamen kaybolabiliyo
03 Yorumla- +1 yıl
Pardon Güneydoğu değil Ortadoğu olcaktı o :D
- +1 yıl
Sıcış vol1
- +1 yıl
Pardon?
Gizli Üye(30-35)+1 yılButada ki insanlar bir b*k bilmiyor sen isi bilene sor onlarin zannettigi gibi bir sey degil bu islamda var ama mecburi degil. Erkek sunneti yaygin olmasaydi ve mesela iraklilar yapsaydi millet yine vahset diyecekti halbuki yararli birsey simdi kadin sunnetine insanlar bilmeden vahset diyor benim okudugum kadariyla tipki erkekteki gibi zevk alamayinartiriyor. Ama sen bunu bir hocaya bir alime sor. ya da sorularla islamiyet sitesine sor. Buradakiler bir sey bilmiyor
00 Yorumla- Sağlık konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılVar erkek sünnetine benzer bir durum. bayanların son zamanlarda sordugu '' evliyim ama aşçıyla ilişkim var '' '' erkek arkadaşımı kuzenıyle aldattım pişmanım '' sorularından sonra yapılmasını uygun gordugum olay.
38 Yorumla- +1 yıl
@Dovah gibi arkadaşlara g*t kılı diyoruz biz.
- +1 yıl
@Dovah hayır sevgililerinin onu aldatmasından bıkan biri bunu soyluyor...
- +1 yıl
@Dovah sana ozelden bı mesaj atayım sende neden boyle dusundugumu anlarsın :)
+1 yılbunu yapmak ne işimize yarıcak ben onu anlamadım O. o
17 Yorumla
Soran+1 yılBilmem denemek lazım öğrenmek için :-D:-D:-D
- +1 yıl
hohooyy hayatta yaptırmam :D
Soran+1 yılNette olmak isteyen çok kişi var acaba onlar nasıl birisi çok merak ettim ya
- +1 yıl
bende mrk ettim doğrusu
Soran+1 yılÖzelden yazarmisin
- +1 yıl
tabi
- +1 yıl
kızlar nedenini biliyorum cidden 2 sene öncemi ne baya bir araştırmıştım :D sölyiyimmi?
@yazgüneşi18 :D
+1 yılafrika ülkelerinde böyle bir şeyin var olduğu söyleniyor evet. zevk almamaları için klitoris kesiliyor diye biliyorum küçük yaşlarda.
00 Yorumla
+1 yılArap ülkelerinde kadinlar zina islemesin diye klitorislerini kesiyorlarmis zevk alamiyorlar boylece insanlik dişi
02 Yorumla- +1 yıl
Sosyal medyada okudum be
Sağlık konusunda 2,6b cevap paylaştı. Afrikalı geri kalmış kabileler ve Arap deyyusları yapıyor.. Her yerede Arap deyyuslarından yayılmış zaten..
00 Yorumlagelişmemiş ülkede olduğunu gördüm. ama kadına yapma nedenleri başka erkekle beraber olmasın diye. zevk duyusunu alıyorlar. hiç zevkli olmuyor kadın için.
00 YorumlaBayan sünneti kulak delinmesidir bayanların sünneti odur başka bir sünnet olayı yoktur
00 YorumlaBilinçli yapıldığında kadında daha da zevki artırabilir, orgazm süresini kısaltır.
Bu bir sorun değil çünkü bir kadın üst üste defalarca orgazm olabilir.10 Yorumlabende duymustum hindistan taraflarinda yapiliyormus galiba kizlarin ccinsel isteklerini azaltmak icin hatta kucucuk bir kiza yapiyolardi icim sizladi cok kotu cok sacma boyle seylerde var iste malesef cahil insandan hersey beklenir
00 Yorumla
+1 yılkadin sünnetini afrikada yapiyorlar bayanlar zevk almasin diye... cogu zaten kanamadan ölüyolarlar
11 Yorumla
+1 yılKadın sunneti yaz nerde yapılıyor çıkıyor hartiası
Afrikada olur daha çok kadınlar zevk almasın gerekesz ilişkiye girmesin diye10 Yorumla
+1 yılevet var kadını sexten zevk alamaz hale getiriyorlar ve sadece erkeğine sadık kalsın diyeymiş sözde amaçları klitorisini kesiyorlar
00 Yorumla
+1 yılEvet var Klitoris i kesiyolar cinsel yaşamın bitiyo siz kızlar sakın kestirmeyin kestirenleri uyarn :))) ayrıca çok saçma bişy kızlarda bir fazlalkda yok :))
10 Yorumla
+1 yılBu gidisle bir 5-10 yila ülkemizdede baslamasi dogal karsilanacak bir uygulama:-) :-) :-) hem bizim ulkede inanin erkekler gibi davul zurna da caldirilirlar sirf altin takilsin diyee :-) :-) :-)
00 Yorumla
+1 yılOkuyunca aman tanrım dedim. Gerçekten böyle bir canilik var mı?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende gordum öyle bişey internetten bayanlar zevk almasın diye yapıyorlar.. sunnet olmayanda buradaki bakire olmayan kız gibi hoş karşılanmıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılinsanlık suçu öyle bir şey yok iğrenç arapların uydurduğu iğrenç bir şey güya kadınlar zevk almasın diye klitoris i keser ya da dağlarlar manyaklığa bak sen kadının erkeğine bağlılığını artıracakmış !!!
10 Yorumla
+1 yılEvet boyle bir durum söz konusu fakat sünnet değil ameliyat vajinanın bir parçası aşşağı sarkıyor doğuştan onu aldırıyorsunuz bazı bayanlarda var
00 Yorumla
+1 yılYanlış hatırlamıyosam iranda yapılıyodu ve berbat bir durum
00 YorumlaBişey yokki bende Ne kesecekler :DSAAfsakfjsaıgfasyugfuak Bıyığımı KEssinler :Fsd
24 Yorumla- +1 yıl
Ben keserim. onu ama. tras makinesi lazim
Svsbxbsjanbs - +1 yıl
hiç güleceğim yoktu :D
Durdun durdun 50 yıl bu soruyu beklemis gibi vurdun masaya neredesin şu an hangil ülkede mahsur kaldın
00 Yorumla
+1 yılbende izlemiştim yobazlasmis bir kac ulkede kucuk kizlar sunnet ediliyordu cinsel zevkten tamamem mahrum birakiliyolsr diye biliyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyok artık la böyle bir şey mi varmış hadi canım :))
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=zcWzuRHpsn8 bunu izledim baktım nasıl yapıyorlar ki bunlar ya
öyle bişeyin var olduğunu biliyorum ama hangi maksatla yaptıkları konsunda bir bilgim yok malesef
00 Yorumla
+1 yılBurdan çıkması imkansız. Bu kadar saçma bir uygulama daha var mı tartışılır
00 Yorumla
+1 yılkızım sen kafayımı yedin zevkten mahrum olursun o zaman
00 Yorumla
+1 yılBayanlarda sünnet diye bir şey yoktur. Arapların uydurduğu bir şey.
00 YorumlaSağlık konusunda 330 cevap paylaştı. yok artık daha neler, sünnet cinsel organdan et alınması demek değildir...
00 YorumlaIrak'ta falan yaygın bu gayri meşru ilişkiyi önlemek için yapıyorlarmış
00 YorumlaCok kotu birsey. Nasil boyle bir seyi yaparlar veya yaptirirlar? Anlayamiyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet faslılar oluyor sanırım sıcaktan sündugu icindi
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHahahah :D
buralarda olmaz. ama zevk için dudakları sarkık diye aldıran var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkızların neresini kesiyolar olmayan şeyimi kesecekler :D
00 Yorumla
+1 yılneremizi sünnet edeceğiz ki ://
49 Yorumla- +1 yıl
@cana_n sen nerenden işiyorsan bende oramdan işiyorum:D
- +1 yıl
Erkek olsaydın klitorisin penis olacaktı biz de kız olsaydık penisimiz klitoris olacaktı biz erkeklerde bulunan sry geninin sonucunda geeçekleşiyo bu fark
- +1 yıl
@batu96 ayakta isemek prostat yapiyor yoksa ayakta iseriz tabi :p adjcjsjs
Gizli Üye(30-35)+1 yılkız zevk almasın diye klitorisini kesiyorlar diye biliyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVar ıraktaydı sanırım tüm sekse ait zevkin gidiyormuş olduktan sonra
00 Yorumla
+1 yılvar klit i kesiyolar kadın zevk alamıyor ilişkiden
13 Yorumla- +1 yıl
Yagiz herkes bilmeden konusuyor. Erkek sunneti de oralarda uygulansa burada uygulanmasaydi da aynini derlerdi.
- +1 yıl
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen evlenmeden karima yaptirdim, cok mutlu bi evliligimiz var
00 YorumlaSağlık konusunda 707 cevap paylaştı. yapan toplumlar var ama islamiyette yok
00 Yorumla
+1 yılAraplarda genelde olan bişey kardeşim bu
00 Yorumla
+1 yılVarmis bende duydum ama merak etmiyorumda degil
03 Yorumla
Soran+1 yılBen araştırdım netten video dahi var bazı sitelerde oldum diyen kadın bile var yorum yapmış
- +1 yıl
Burdaki amac ne ya neden yapiyorlarki
+1 yılkadınların hazzını engelleyen bir saçmalıktır.
30 Yorumlaaraplarda ve afrika tarafında oldugunu duydum
10 YorumlaBulent ersoy olmus. demek ki oluyor :):)
10 Yorumla- Sağlık konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılAfrikaya kadar gitmen lazım.
00 Yorumla nerelerini kesiyorlar peki? :)
00 Yorumlabazı ülkelerde yapılıyormuş
00 Yorumla
+1 yılnasıl oluyor ki o nereyi kesiyorlar :D
00 YorumlaTürkiyede olcağını sanmam
00 Yorumlao gördüğün sünnet değil vajina estetiği
00 Yorumla
+1 yılVar evet boyle can veren yuzlerce kadin vardir
00 Yorumla
+1 yılOnu yaptırmaya zorlayanlar tamamen geri zekalı.
00 YorumlaDuydum ama yaşayan var mı bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılhayır türkiyede yok olmasın da.
00 Yorumla- Devamını Gör (20)
Devamını Gör(65)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?