Başına gelen her şeyi nazara bağlayan insanlar var. Biraz önce başka bir soruma gelen görüş getirdi bu soruyu aklıma. Siz de her şeyi nazara mı bağlarsınız?

Başına gelen her şeyi nazara bağlayan insanlar var. Biraz önce başka bir soruma gelen görüş getirdi bu soruyu aklıma. Siz de her şeyi nazara mı bağlarsınız?

Kendi açımdan nazara inanmıyorum zaten de nazar diye bir şey yoktur batıl inançtır hasta olduğum zaman suçu kimseye atmam çünkü bilirim ki özellikle de yazları çok soğuk yiyip içtiğim zaman açısı çıkıyor er ya da geç o yüzden suç bende oluyor dikkat etmediğim için
Bende boyle birini taniyorum. Negatif dusundugun için belki olumsuzluklari kendine çekiyorsun dedim. Mesela ben uzun zamandır hastalanmadım en son ne zaman grip oldum bilmiyorum mesela. Ama. basima bir sey gelse hastalıkla ilgili neyi yanlış yaptım, bağışıklığım neden zayıfladı, c ve d vitaminlerimi ihmal mi ettim diye düşünürüm. Çünkü en basiti dudakta çıkan uçuk bile bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu oluyor. Önce ben neyi yanlış yaptım derim , aklıma nazar gelmez.
Ama nazar var evet biliyorum. Hadis-i şerifte, (Hoşa giden bir şeyi görünce, “Mâşâallah la kuvvete illa billah” denirse o şeye nazar değemez) buyurdu.
Ama herseyde nazar değdi diyip başkalarını suçlamakta kolaya kaçmaktır bence
Hep şöyle düşünüyorum neyim varki nazar değsin. Çünkü ben kimseyi kıskanmam, kimsenin hiçbirşeyin de gözüm kalmaz birde Maşallah derim ki ne olur ne olmaz. Neleri varsa daha da fazlasına sahip olsunlar derim hep mesela. Ama başıma gelen aksilik benim hatam yüzünden gelmiştir diye düşünürüm hep suçu kendimde ararım.
Benim yokda annemin var içinde kötü niyey yok ama nazarı baya var bir tane arkadaşı bebek fotoğrafı atmış çocuk ondan sonra 1 ay durmadan ağlamış. İşteyken Kahve kokusu gelmiş sürücü elinde kahveyle surcekmisti Hopp kahve bembeyaz üstüne dökülmüş Birisi gözlük almış çok güzel demiş gözlük vakaya gittiklerinde paramparça olmuş Bende anlayamadım gitti
Nazara geldik demek başkasına suç atmak değil. Bazı insanlar farkında olmadan başkasına nazar değdirir. Bazıları ise saf hasettir. Hastalık icin bir suru sebep sıralanabilir. Nazar daha çok, kişinin ön plana çıktığı bir konuda işin tam tersine dönüşmesi sonucu söylenen bir söz
Cevap
31Cevap
Nazara inanmıyorum, aşırı saçma geliyor. Fiziksel ve biyolojik olaylar nasıl başkaları tarafından gelebilir?
Nazar olayına ben pek inandırıcı bakmıyorum ama maalesef böyle şeyler gerçekten var. Ben suçu kimseye atmam. Ya dikkatim dağılmıştır bir yanlış yapmışımdır ya da kendime dikkat etmemişimdir.
Kolay hasta olmayan biriyim, hasta olursam nazara geldik demem kendi hatamdır
Tam da bugün sabah uyandım ve hastayım başaranı geldik acaba diye düşünmedim değil ama nazar degil terli terli klima önünde çok oturdum kendi hatam 🤧🥴🤧🥴🤒🤒
Hayır saçma buluyorum bunu. Ama nazara kesinlikle inanırım
MKidugum basiretsizleri yok yrrraham yarıldı yok gtume odun soktum suçu hemen batıl şeylere atmayın ne yaparsanız kendiniz yaparsinjz
Bana nazar çok değer kötü enerjiden direk hasta olurum. İnsanlar çok haset.
Nazar diye bir şey yoktur inanmam kimseyi de suçlamam
Hayır öyle değilim Annem öyle başı ağrısın hemen Az önce yanından geldiğimiz kadın nazar etti der😂
Kendim eder kendim bulurum genelde ve bugün de buldum yarına hastayım
Nazara inanırım anneme oku derim iyi gelir esneriz o ara bak çok nazar varmış der
Bana nazar degdiren de ne bilim gozu falan bozuktur
İnsan kendine demez; hatam neydi, hep başkalarına der; hatası neydi
Siz ne diyorsunuz ya ayağı takılsa nazara geldim diyen var
Nazara inanıyorum ama hasta olmak benim ihmalkarligim olur onla alakası yok.
Nazara göze inanmıyorum. Yaptığımız eylemlerin karşılığını alıyoruz derim.
Hayir olacagindandir derim.
ama nazara inaniyorum cekemeyenler Cok oluyor
Evet ama öyle ustumde cok nazar var cidden göze geliyorum akrabalarimdan
Nazara inanırım ama boncuk vs gibi şeyler ile korunulucağına inanmam Herşeyi nazara yormam aksine hatayı nerde yaptım die kendimi sorgularım 1-2-3 işin içinden çıkamıyorsam hmm evet nazara gelmişiz olurunu yaptık ama olmadı derim😂
Herşeyi ona bağlamam tabikide ama tüm tedbirimi alipta ona rağmen anı rahatzilanmada degdigine inanırım sonuçta Kuran'da geçer nazar hatta duası bile var!!!
Hayır hiç bir zaman olmadım hep mallık bendedir dedim.
suçu kendimde ararim kendine iyi bakmamisim demekki
Nazara inanıyorum ama herseyi nazara bağlamayı doğru bulmuyorum
Hasta olma sebebim göz değmesinden dolayı oldu hep %90.
Hayır, ama nazar eden insanlar oluyor buna çoğu kez şahit oldum
Ne hastalanırım ne de kimseye iftira atarım. 😊
Çıks ben öyle şeyler düşünmem
Değilim ama çevremde çok kişi var böyle
Hayır , nazara inanmam be bahane sevmem.
Ben hasta olduysam niye başkasına bahane bulayım
Şahsen nazar altında olduğumu düşünüyorum.
Kurşun döktür
Kurşun vb şeylere inanmıyorum.
Espriydi zaten
Hayır öyle saçma bir şey yapmam 😃
Değilim hatta kendimde kabahat ararım
Hayır tamamen kendi canım
Değilim zaten uzun zamandır hastalanmıyorum
Hayır hasta olduysam suç muhakkak bendedir
Bazen öyle oluyor ama
Evet hep öyleyim nazara inanırım
Evet ckmshcmsmc
Hayır ve böylelerinden de çok nefret ediyorum