Annem her gün kilom hakkında konuşup beni rahatsız ediyor. Ne yapmalıyım?

170 boyunda 100 kiloyum.

Annem her gün kilolu olduğumu ve kilo vermem gerektiğini söylüyor. Benim sağlığım için söylediğinin farkındayım ama bunu her gün yapması kendi başına kahvaltıda yediklerimi azaltmaya çalışması ve artık başka insanların önünde de kilom hakkında iğnelemeler yapmasından sıkıldım. Kendimi o böyle yaptığında dünyanın en çirkin, en iğrenç insanı gibi hissediyorum. Tüm hayat sevincim yok oluyor adeta.

Kendi bedenimin farkındayım. Kilo vermek de istiyorum ama bu zamana kadar ne kadar uğraşsamda doğru düzgün kilo veremedim. Bir süre sonra diyeti bıraktığımda da verdiğim kiloyu tekrar aldım.

Annemle bu konuyu çok konuştum. Bedenimin farkında olduğumu kilo vermeyi kendiminde istediğini ve kendisinin bana hakaret de ederek kilolu olduğumu sürekli yüzüme vurmasının beni rahatsız ettiğini, kendimi aşağılanmış gibi hissettiğimi söyledim.

Bir günah işlemedim bir suç işlemedim, kilolu olmak bir suç değil ama o her böyle yaptığında bir suçlu gibi utanıyor üzülüyor ve hayattan soğuyorum.

Ne yapmalıyım?

Kilo vermek istiyorum ama bir türlü beceremiyorum. Annemle bu sorunu da çözemiyorum.

Güncellemeler
+1 yıl
Destek veren, yardımcı olacak mesajlar atan herkese teşekkür ederim. Az da olsa kendimi iyi hissetmemi ve bir karar almamı sağladınız. Sağolun.
Güncellemeler
+1 yıl
Diyete bugün başladım bana eşlik etmek isteyen biri varsa takip isteği veya mesaj atabilir birbirimize destek olarak kilo verirsek daha güzel olur.
Annem her gün kilom hakkında konuşup beni rahatsız ediyor. Ne yapmalıyım?