Yemekten hemen sonra tüketilen meyvelerle alakalı herkes bir şeyler söylüyor. Bu konuya nokta koyabilecek birisi var mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Yemekten hemen sonra tüketilen meyvelerle alakalı herkes bir şeyler söylüyor. Bu konuya nokta koyabilecek birisi var mı?
Herkes doktor kesilmiş yine. Arkadaşlar meyvenin içinde olan şeker kana direkt geçer ve kaç şekerinin yükseltir. Fakat lifi çok olan meyveleri tükettiğiniz zaman hiç bir sıkıntı olmaz. Mesela muz ayva elma gibi. O yüzden yemekten sonra meyve yemek daha faydalıdır. Şimdi kendi mesleğimle olan alakasına gelecek olursak diş sağlığı için meyve ve tatlılar ana öğünden sonra tüketilmelidir. Meyve içerisinde olan asitler dişe çok fazla zarar verir o yüzden ana öğünlerden hemen sonra tüketmek bu etkiyi azaltmaktadır. Nacizane...
Yemekten hemen sonra tüketilen meyveler sindirimi olumsuz etkiliyor. Özellikle şeker hastalarının insulin direncine doğrudan etki ediyor.
Peygamber efendimizin bir sunneti var. Yemekten önce meyve yemek. Yemekten önce yenilen meyveler yemekte aşırıya kaçmayı önlüyor, mide ve sindirim sistemine fayda sağlıyor...
Yemekten ne kadar önce yenmesi gerekiyor meyvenin?
Bunu deneyeceğim teşekkürler :) akşam yemeklerini sık sık aşırı abartıyorum da.
Hayır değildir... ancaaaakkk yemeği çok kaçırmamak önemli birde...
Yemeği bol bol yemişssin üstüne artık su bile içecek hal. kalmamış meyveye devam dersen kötü...
Meyveden korkacak pek birsey yok sadece abartmamalı ama yemekle meyve arasına zaman koymak daha iyidir
Mesela ne kadar zaman? Çünkü kendimi asla durduramıyorum. 😅
Zaman kavramı değişken mesela öğlen yemek ten sonraki 2 saatle akşam yemekten sonraki iki saat aynı anlama gelmez aktivite durumu önemli birde yemekte ne yediğin mesela sadece protein le beslendiğin yemekten sonra bekleme meyveyi götür ama lahmacundan sonra 2 saat bekle
Protein + karbonhidrat ne ararsan fazlasıyla var hocam. 👀
Olacak tabii ki Her şeyin bir yeri var Her şeyin bir önemi var
Meyveler ara öğün olarak tüketilmeli.
Cevap
8Cevap
Yemekten hemen sonra meyve tüketmenin pek yararlı bir şey olmadığını okumuştum bir yerde
Kesin bir bilgim var diyemem ama ben de yenmemesi gerekiyor diye biliyorum
Bence değildir.
Yemekte ve yemekten sonraki 2 saat içinde yenilen meyveler, midede fermantasyona (mayalanma) yol açarak, gıdaları vücuda yük haline getiren asit ve gaz üretimine neden oluyor.
Yemekle birlikte tüketilen meyve, fermante oluyor, midede şişkinliğe neden oluyor, yiyen kişiye rahatsızlık veriyor. Bir nevi midede alkol oluşuyor. Ancak bu dışardan alınan alkolle aynı değil... Bu durum yenen gıdaları besin olmaktan çıkarıyor, vücuda yük haline getiriyor. Yani besinler gıda maddesi özelliğini kaybediyor. Ayrıca meyvenin vücuda sağladığı yararlar da azalmış oluyor. Meyvenin vücuda yararlı olabilmesinin en garanti yolu, açken tüketmektir. Karaciğer başta olmak üzere ilgili tüm organlara, bu asit ve gazı yok edebilmek için normalden daha fazla yük biniyor.
"Yemekten sonra 2 saat içinde tüketilen meyveler, midede fermantasyona yol açar va gaz üretimine neden olur. Prof. Dr. Süleyman Türk, yemekten sonra yenilen meyvenin midede bir nevi alkol oluşturduğunu söylüyor"
Alkol mü? O zaman yerim 😅
Yemekten hemen sonra meyve tüketmek doğru olmaz illaki zararı vardır. Yemekler sindiridikten sonra meyve yemeye başlanmalıdır bana göre
Uzmanlar 4 saat geçmeli diyor ama kim takar uzmanı :D
Hangi uzman o?
👀
Yemekten 1-2 saat önce meyve tüketilmesi gerekiyor. Yemeğin ardından meyve tüketilmesi sağlıklı değil eğer yemek sonrası meyve tüketilecekse yine 1-2 saat geçmesi gerekiyor.
Ben meyveleri her zaman araöğün olarak veya son öğün olarak yerim. Bence bir yararı yok yemek sonrasında.
Ben hiç ona dikkat etmiyorum ki. :)
Yemekten 10 dakika sonra yiyorum. :) Biz adalılar yaşamları boyunca gördüğü her şeyi yerler.
Evet zararlı. Meyvenin mevcut geleneğin aksine yemeğin üzerine değil yemekten önce tüketilmesi gerekiyor.
Yemekten sonra meyve tüketmeye gerek yok ikisi farklı öğünler
Ben öyle düşünüyorum bu benim fikrim.
Şeker oranını yükseltiyor diye biliyorum
Midenin Dinlenmesi gerek zararı bu yüzden olur
Zararlı olduğunu söylüyorlar
Zararlı diye biliyorum
Ye gitsin 😂
Yiyorum zaten saldım ben diyeti falan 😅
kimine göre evet kimine göre hayır
Bence evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?