Psikiyatriste gitmeye çekinmek?

Psikolojim ciddi anlamda bozuk ve artık dayanamıyorum. Niye bilmiyorum psikolog veya psikiyatriste hiç gidesim yok. Galiba ya yatırılırsam korkusu var ya hiçbir işe yaramazsa ve daha kötü olursam kaygısı var ya da millet ne der endişesi. Birkaç ay sonra üniversiteye gideceğim ama o kadar hazır hissetmiyorum ki.. Aylardır hatta yıllardır evden çıkmıyorum zorunlu zamanlar dışında. Gerçi önceden de pek aktif biri olduğum söylenemez ama son zamanlarda pasifliğim kat be kat arttı. Bıkmışlık hissi var üstümde hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden. Bu haldeyken nasıl olacak da kendi kendime bir hayat sürdüreceğim bilmiyorum. Ailemden ayrı yaşayacağım bu arada. Artık hayatımın tüm ipleri benim elime geçecek ve bu beni korkutuyor çünkü bünyem her an pes etmeye hazır konumda. Kısacası psikolojik destek almam şart ama.. Bilmiyorum gidemiyorum. Gitsem de ne anlatacağımı bilmiyorum hiç öyle kendini ifade edebilen derdini paylaşan biri de olmadım kendi içimde bir hayatım vardı hep. Kendimi nasıl ikna ederim psikiyatriste gitmek için?

Psikiyatriste gitmeye çekinmek?