Psikiyatriste gitmeye korkmak?

Bir buçuk yıldır eve kapanmış durumdayım. Her zaman asosyal ve yalnız biriydim. yalnız olmayı seviyorum ve her günüm aynı geçiyor diyebilirim fakat bundan gram sıkılmıyorum. Dışarı çıkmaya karşı bir korkum oluştu son birkaç aydır, insanlardan korkmaya başladım ve aynı zamanda nefret etmeye de. Uzun süredir depresyonda olduğumu düşündüm fakat biraz araştırınca şizofreni belirtileri gösterdiğimi fark ettim. Örn: aşırı sorgulama, güvensizlik, takip edilme hissi, asosyallik, temel ihtiyaçları gidermede bile üşengeçlik vb. Fakat halüsilasyonlar görmüyorum ya da sesler duymuyorum. MMPI testini önceden göreyim dedim ve bazı sorular gerçekten bu hastalığa mı mensubum diye çok düşündürdü. Hayal kurmayı ve gerçeklikten uzaklaşmayı küçüklüğümden beri çok seviyorum, bazılarına göre çok tuhaf fikirlere sahibim ve düşüncelerimi kanıtlama konusunda her zaman inatçı olmuşumdur. Her şeyi fazla sorguladığımdan mı bu hale geldim bilmiyorum. Okuduğum bölümden mezun olunca iş bulmada sıkıntı yaşarım diye korkuyorum. Psikiyatrist şizofreni tanısı koyarsa ne yapacağımı bilmiyorum. Denizcilik okuyorum ve uzak yol kaptanlığı istiyorum ama hastalığın tehşisi konursa nasıl istediğim mesleği yapacağım? Gitmek ile gitmemek arasındayım ve bir buçuk yıldır bu ruh halindeyim, bunaldım artık.
Psikiyatriste gitmeye korkmak?