Hayat, menepoz?

Menepoz bir bayan için çok önemli bir husustur, 1 yıllık sevdiğim ve evli olduğum eşimle, evlendikten 5 ay sonra menepoz (eşim) olduğumuzu öğrendik. "Türkiye insanı bu kadar duyarsız olamaz." diye söylemeyeceğim çünkü gercekten duyarsız, eşim benimle evlenmeden önceki dönemlerde adet düzensizliğinden dolayı doktora gidiyor ve doktor menepoz başlangıcı olduğunu tespit ettiğini söyleyerek birşeyin yok diyip menepozun nelere yol açıp, nasıl bir durum olduğu hakkında bilgi dahi vermemiş. Doktor bu hastanın geri kalan zaminda bu duruma göre yaşaması gerektini soylemeyerek hastaya ön bilgilendirme yapmak istememiş. Bu nasıl bir doktorluktur, bu nasıl bir insanlıktır, ben çocuk istediğim için şu an acı çekiyorum. Hayatını, şuurunu ve ruhunu bı madde uğruna sartlamis insanların Allah belasını versin. Türkiye insanlık dersinden kalmıştır. Bana bilen varsa yazabilir mi; menepoz ani gelişen bir hastalık mıdır, ani gelismiyorsa öncesinde kontrollerle belli olur mu? Eşimi seviyorum, benim çocuk yapabilme ama eşimin menepoz ihtimalinden dolayı kafam çok karışık bana bir fikir vererek yardımcı olur musunuz. ( Tüp bebek tedavisi ve kontrolü) yapildi ve çocuğu olamayacağı söylendi. Evlilikten 5 ay sonraki doktor daha iyi bir uzmana görünmesi ve bu konuda acele etmesi gerektiğini söyleyebiliyorken diğer ahmak ve nüfus israfı doktorlar bu gibi durumlarda bilgi ve farkındalık yaratmaya cabalamiyorlar.

Hayat, menepoz?