Herşeye faydası var. Bir arkadaşım onu soyup elma gibi isirarak yiyiyordu. Ama ben denedim başaramadım. Bütün sıcak iceceklere, bala.. vs şifa olsun diye rendeleyip kullanabilirsin. Ben kurutulmuş toz zencefil tercih ediyorum. Kullanımı daha kolay.
Taze zencefil 1 dilim kesip limonlu balla 1 bardak suda grip nezle ses kisiklarinda ve bağışıklık güçlendirmeye iyidir toz olanı yemeklere katılır az olmak şartıyla her derde devadır
Tavukta kullanabilirsin, çorbalarına koyabilirsin, tadını yükseltmek istediğin acı yemeklere çok az katabilirsin, ben kurabiyelere de katıyorum ama kurabiye dediysem normal beyaz unlu şekerli kurabiye değil. Rafine şeker yemiyorum ben. Çayını yapabilirsin tozuna göre tadı çok daha güzel oluyor. Ben bazen sabah blendera ananas, zencefil falan evde ne varsa koyup blend edip içiyorum. Aklına yatan herhangi biri varsa söylediklerimden tarif verebilirim.
Suşilerin yanında verdikleri acı sosu zencefilden yapıyorlar. Bildiğim tek tarif bu zencefil hakkında ama çok yararı olduğunu duymuştum. Bir de balla karıştırıyorlar sanırım öksürüğe, ciğere iyi geliyırdu.