Tabi buna ölmeden önce karar verip bağışlamanız gerekiyor. Böyle bir düşünceniz var mı? Başkasının hayatını kurtarmak çok güzel bir şey.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Organlar beyin ölümü gerçekleştikten sonra bağışlanır ama beyin ölümü ile kesin ölüm farklı şeyler maalesef. Beyin ölümü gerçekleşti denilen bazı insanlar daha sonra tekrar yaşamsal faliyet gösterebiliyor.
Ayrıca o sırada acıyı hissedebiliyor.
Yani organ bağışı yapmak isteyen biri seçimi sebebiyle islama göre daha ölmemişken organlarının alınmasını ve bir ihtimal olan yaşama şansını tepmiş demektir.
Ayrıca bazı ülkelerde ölen kişinin organlarına çökmek için ölmediği halde beyin ölümü oldu hadi organlarını alalım diye vasilerini ikna etmeye çalışıyorlar.
Almanya'da yaşlı Türk bir adam yaşadığı halde oğluna öldüğü söylenmiş ve zorla öldüğünü ve organ bağışını kabul eden bir form imzalamalarını istemişler. Oğlu direnmiş çünkü adam o sırada gözlerini kırpıyormuş. En sonunda adam gerekli tedaviyi almış.
Sonuç olarak organ bağışını bu riskler sebebiyle kabul etmiyorum.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
6Cevap
- +1 yıl
Hayır şimdilik böyle bir şey düşünmüyorum ama tabi ilerisi için bilemem kararım değişebilir ama dediğim gibi şimdilik öyle bir düşüncem yok
00 Yorumla - +1 yıl
Göçtükten sonra teknık olarak pek mümkün degıl gıbı sankı 🤔
00 Yorumla - +1 yıl
Organlarım bağışlanacak durumda değil. Olsaydı niyetim vardı 17 yaşımdan
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Ölen birinin organları alınamıyor fiye biliyorum organlar çalışırken almaları gerekiyor, yani beyin ölümü gerçekleşen birinin. Yani cevabım hayır
12 Yorumla- +1 yıl
Haklısın. Hala yaşamsal faliyet gösteren kişinin organları alınıyor. Keşke herkes bu bilinçte olsa.
- Cevap sahibi+1 yıl
Böyle düşününce gerçekten korkunç aslında, yaşayan birinin organlarının ondan alınması
- +1 yıl
Aslında neden olmasın diyorum. Bana uyar
00 Yorumla - m+1 yıl
18 e girdiğimin ertesi günü bağışladım zaten
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 632 cevap paylaştı. Evet 2017 de bağışlamıştım.
00 Yorumla- +1 yıl
Hayır
10 Yorumla - u+1 yıl
Hayır düşünmüyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Hayır
00 Yorumla - +1 yıl
evett isterim
00 Yorumla İsterdim ama diyolarki ruh azap görür:((
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Sağlık & Diyet > Sorular > Bu dünyadan göçtükten sonra organlarınızı bağışlayacak mısınız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi