Ekmek yemiyorum dediğimde aldığım tek soru 'diyette misin?' sorusu oluyor. Diyet falan yapmıyorum halbuki sadece ekmek yemeyi tercih etmiyorum o kadar.
Rafine şekeri bıraktığımda karşılaşıyordum bu soruyla çokça. Hayır cevabının ardından şekerin zararları hakkında konuşmaya devam ediyordum sjjdjh ama yine de o algıyı değiştirmek çok mümkün değil. Bi süre sonra anlattıklarımdan sebep diyetisyen belleyerek kilo vermek ya da diyet yapmak isteyenler bana geliyordu nasıl bir yeme düzeni oluşturulım diye 😄
Ben normal beyaz (gluteni daha yüksek onların) ekmek yiyince uykum geliyor ve başım çok ağrıyor. İnsanın ağzını da ekşitiyor. Tam bir Gluten bombası Normal beyaz ekmek. Açıkçası yememek lazım , simit de öyle. Bunların dozunu kaçırınca pek iyi olmuyor bu ağrı uyku açısından. Hayattan soğutuyor anlık.
Nası tatlı olmuşsun.. bu halin sana çok yakışmış.. neydi o eski halin öyle... ya bak ben sana hep söylemeye çalıştım ama çekindim ne bileyim... belki kızarsın falan diye... ama cidden şimdi yakıp yıkarsın ortalığı... zaten kadın dediğin balık etli olur.. kilo almak sana çok yakışmış..çokk..
Yok ya öyle soru almıyorum da. Genelde şey diyorlar bana. Hep birlikte bir yere oturmuşuzdur falan, ortamdakiler tabağını bitirmiştir ama benim tabak duruyordur hala. "Doydum." Derim. Aldığım tepki "Ne yedin?" Oluyor.
Bana soru değil de sürekli diyet yap deniyor özellikle ailem, ama ben diyet yapmaktan bıktım yapsam da alıyorum yapmasam da o yüzden akışına bıraktım en azından kafam rahat