Doktorla veya herhangi bir sağlık çalışanıyla tartıştığınız, kavga ettiğiniz oldu mu?

Evet oldu. Doktor benden özür diledi.
Oğlum küçüktü. Devlet hastanesinde rutin kontrolleri sırasında (ultrason çekildiğinde) kalça çıkığına yatkın olduğu söylendi. doktorumuz frejka denilen bir aparat takmamızı söyledi. sancılı bir süreçti. belirtilen zaman diliminde söz konusu aparatı taktık. doktorumuz durumu değerlendirmek için film istedi bu sefer. çektirdik.
önceki ultrason sonuçları ile sonraki filmi aldım çocukla beraber kontrole gittim.
filmlere baktı. sessiz kaldı bir süre. ben de eğer isterseniz ultrason sonuçlarını da vereyim, ona göre değerlendirmek daha iyi olacaksa dedim. cevap vermedi. sessiz kaldı. yanındaki sekreter, annesi (bu şekilde sesleniyorlar hep) doktora soru sormuyoruz dedi. duymazdan geldim. durumu nedir dedim... doktor yine sessiz kaldı, cevap vermedi. sekreter "annesi size söyledim, soru sormuyoruz doktora" dedi... siz kimsiniz dedim. ben doktora soru soracağım, o da uygun veya değil diye yanıtlayacak. siz kimsiniz ki benim hasta haklarıma müdahale ediyorsunuz dedim.
doktor kalktı yanıma geldi. omuzlarımdan tuttu. ve özür diledi. hayır gerek yok, çekirdekler biraz fazla büyümüş ama endişe etmeyin dedi...
dışarı çıktım, sekreter geldi... bize çok soran oluyor dedi... insanlar sizin gibi değil çok değişikleri var dedi.. bu dediğinizi nasıl anlamam gerekli, özür mü diliyorsunuz şu anda benden dedim. evet dedi. kabul ediyorum ama doktora hastalıkla ilgili soru sormak herkesin hakkıdır dedim. gittim.
bu arada bebeğimin kalbinde delik, beyninde ödem (ödemin altında beyin dokusunda sekel kalma ihtimali), kalçasında çıkığa yatkınlık vardı...
benim soru sormam iyi olacağını bilme inancıma dairdi... iyi olacak... hiç kötü bir şey olmayacak... yürüyecek.. beyninde dağılan ödemin altında sekel kalmayacak... konuşabilecek... kalbindeki delik kapanacak... her şey yoluna girecek omayra ağlama artık diyecektim...
ve öyle de oldu... merak eden olur ise kalbindeki delik 6 - 7 yaşlarında kapandı.
beynindeki ödem dağıldıktan sonra hiç sekel kalmadı ve hatta yaşıtlarından önce konuştu.
yaşıtlarından önce yürüdü koştu...
omayranın hüzünle geçen lohusalığı.. hastane koridorlarındaki yorgun bekleyişi... geldi geçti... bir varmış, bir yokmuş... çok şükür çok şükür çok şükür
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Ben hiç tartışmadım ama benimle tartışan bir doktor bozuntusu olmuştu. Kafasını kaldırıp gözle görünen rahatsızlığıma bakmadan ağrı kesici iğne yazmıştı.
Evet oldu. Sağlık çalışanının üst düzey muamele hak edecek bir üstünlüğü yoktur öncelikle işini hakkıyla yapmayan herkes mesleği ne olursa olsun eleştiriyi hak eder. Gerçkten işini doğru yapanları tenzih ediyorum. Bir keresinde annemi devlet hastanesine götürmek gibi bir hata yaptım. Doktor birtakım testler istedi testleri gösterirken bende girdim içeri bizden önce çıkanlar sitemkâr çıkıyordu zaten. Adam kağıtlara bakmadı bile ya hadi bakmasını geçtim kadın bir soru soruyor ona bile cevap vermiyor neredeyse yarim ağız konuşuyor. Adamı dövsen suç bişey yapmasan insanin kanina dokunuyor. Lafımı hakettiğini söyleyip çıkabildim ancak ama çok fazlasını hak etmişti annemin olduğu ortamda öyle bir şey yapmak istemedim. Bu konuda her zaman mağdur sağlık çalışanları olmadığını ve herkesin sabırlı olamayacağını göz önüne almak gerekir. Çok sık denetlenmesi gereken bir sektör.
Kardesim cok hastaydi goturdum penisilin olcak dedi kardesim korktu bende farkli bi ilac yazmasini rica ettim kabul etmedi tamam bari rapor yazin cocugun bugun sinavi var dedim yazmadi inatlasti benle o ilaci kabul etmedigimiz icin.. ben de zorundaymisiz gibi davranamazsin onerdigin seyi reddetme hakkimiz var ama sen rapor yazmak zorundasin goruyosun cocugun halini yazmamandaki amac ne falan yukseldim.. yaptigi sey cok sacma cunku kimbilir neye sinirli bizden cikariyo manyak cocuk bayilcak durumda ilaci kabul etmiyosaniz rapor yazmiyorum ne demek.. devlet hastanesinde cok var boyle ariza tipler anliyorum tamam cok fazla hasta bakiyosunuz yoruluyosunuz sacma sapan seylerle ugrasiyo geriliyosunuz ama sirf verdigi ilaci reddettik diye de boyle davranmaya hakki yok
Tartışmadım ama annem için kapıda bekliyorduk onkolojide, ilaç alacağı için normalde sıra beklemiyor ilacı bekleme süresi vs olacağı için, önceki doktorlar hep öyle yaptırıyordu yani. Hasta çıkınca kapıyı tıklatıp içeri girdik, anneme böyle olmaz sıra almanız lazım size öğreticem ben yol yordamı gibi ters bi cevap verdi. Ben de bu hastanede yol yordam böyle işliyor, yeni gelen sizsiniz, sizden öğrenmemize gerek yok demiştim çıkmıştım. Cesur bi insan olsam kavga ederdim de ı ıh, bi ton hasta var kapıda zaten yazık günah da ayrıca.
İnsanlık çoktan ölmüştür. Kabil'in Habil'i öldürdüğü gibi insanlık çoktan irfanını kaybetmiştir. İnsanın olduğu bir dünyada yaşam beklenmez ki. İnsanoğlu için dünya lanet olası bir Dehşettir.
Tartışma ya da kavga olmadı ama iyi bı sevisme olmustu
Evet olmuştu
Olmadı
Evet teyzem 🤣
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş