Arkadaslar ergenler neden sigara içiyor?

Bugün, dünyadaki durum, 10 yaşın altındaki gençler ve çocuklar da dahil olmak üzere, sigara içme popülasyonundaki artışla giderek daha da ağırlaşmaktadır. Özellikle tehlike, sigara içme ergenleri için olan durumdur, çünkü bu ayrıca gezegenin sigara içme popülasyonunda bir artışa yol açmaktadır. Büyüyen ergenler, birçok sosyal rolle başa çıkamayan hastalıklı engelli nüfusun saflarına katılırlar.
Günümüzde sigara içen ergenler, genel olarak modern toplumun düşük sosyal kültürüyle ilişkilendirilen akut bir sosyal problemdir ve DSÖ ve psikologlarla işbirliği yaparak sadece devlet düzeyinde çözülebilir.
Yetişkinler, uzun süredir tütün dumanının vücut ve genel sağlık üzerindeki olumsuz etkisini biliyorlar. Bununla birlikte, genç çocuklara sigara içmenin bir gencin vücudu üzerindeki etkisinin çok az insanın başarılı olduğunu doğru bir şekilde iletmek. Okullarda ve kamu kurumlarında çocuklara genellikle bunun zararlı ve kötü olduğu söylenir, ancak hiç kimse ergenlere bunun neden “kötü” olduğunu ve gelecekte sağlığını, zihinsel ve fiziksel gelişimini nasıl etkileyeceğini açıklayamaz. Ergenlerin neden bu zararlı olduğuna dair yapılan sosyal bir ankette, kimse soruyu net ve net bir şekilde cevaplayamıyor.
Çocukların çoğu, ilk kez bir prepubertalde (10 yaşına kadar) sigara içmeyi denerler ve geçiş döneminde ağır sigara içici olma riski artar. Sigara içen ergenlerin nedenleri arasında yetişkin olma arzusunu ve ergen gruplarının yetkili üyeleri gibi olma arzusuna dikkat edin. Ergenler için bu yaştaki otoriteler, duygusal açıdan kararsız olan gençleri taklit etmek isteyen "sert adamlar" oynayan filmlerde sigara içen tanınmış oyuncular olarak görev yapabilir. Biçimlendirilmemiş bilinçlerinde, ergen sigara kullanımı durumla ilişkilidir, bu nedenle akranları arasında “statülerini belirlemek” için sigara içmeleri gereken bir grup sigara ergenine girme eğilimindedirler.
Bir genç sigaraya karşı olsa ve herhangi bir zevk getirmese bile, bence daha yetkili bir çocuk grubuna karşılık gelmek için sigara içmeye devam edecektir.
Sigara içen ergenlerin büyük bir etkinliğe sahip olmalarındaki büyük rol toplum tarafından oynanır. Bugüne kadar, dünyanın her yerinde mevcut sigara içme standartları verilmiştir. Her şeyde sigara içilebilir: reklam, tütün ürünlerinin her yerde yaş sınırlaması olmadan dağıtılması, medyadaki sigaralar hakkında bilgilerin dağıtımı, filmler ve gençlik programları. Bütün bunlar tütün sigarasını genel kabul görmüş sosyal normlar haline getirir ve bu durumda ergenler arasında sigaradan kurtulmak imkansız olacaktır.
Ergenleri birçok yönden sigara içmek, ailede kabul edilen davranış normlarına bağlıdır. Modern ailelerde, her ikinci ailede, baba sigara içiyor, beşte biri - anne ve ailelerin% 20'sinde her iki ebeveyn de sigara içiyor. Bu durumda, genç çocuklarının sigara içmeye karşı tutumu da farklı olabilir. Bazıları kesinlikle sigara içmeye başlama arzusunu daha da arttırıyor, bazıları teşvik ediyor (çocuk yetiştirme normlarına uymuyor), bazıları ise sadece çocuklarının sigara içtiğini bilmiyor.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Aslında her şey özenme ile başlar. Yaşları ve düşünce yapıları nedeniyle başkasında gördükleri ve onlara havalı gelen şeyleri yapmak isterler.
Bu bir süre sonra bağımlılığa döner. Üzüntü, stres durumlarında birer birer yakmaya başlarlar. Normal zamanlarda bir keyif aracına döner. Kahve, çay ile içilen, yemekten sonra içilen sigara keyfidir. Sigara keyfi bir araç olduğundan dolayı benim gözümde yasal olan tek uyuşturucudur.
Lise sondayken birinci sınıflardan 18 kişi aynı gün sigaraya başlamıştı 😂😂 Türkçe öğretmenimiz görüp ailelerinizi ararım filan dedi arayamazdi ajshhd sonra korkup hepsi aynı gün sigarayı bıraktı shshhss tamamen havalı bir şey sandıkları icin olduğunu düşünüyorum
Özenti. yanlış alışkanlıklar insani yavaş yavaş bitirir. bizim de acelemiz yok diyen devam etsin
Özentiden bende o yüzden başladım şimdi bırakamıyorum
ben de lisede başlamıştım. özentilik ve yanlış arkadaşlıklar
İçsinler ki devlet vergi alsın karışma...
özentilik bende aynı durumdaydım
havalı olma çabaları :D
pokkk war içinde mk
keşke anlayabilsek
Erken ölüm için.
alıstıkları için
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş