Sebzeler çiğ daha lezzetliyken niye pişirip yeniyorlar?

* Besinler '' sindirilebilir '' olması için pişirilirler. Brokoliyi hiç çiğ yediniz mi? Hassasiyeti olmayan insanlarda ile hazım problemlerine sebep olan bir sebzedir.
* Lezzet olarak '' ham '' lezzetten kurtulmalarını sağlarlar. Siz çok pişmiş sevmiyorsanız, blach edin, daha az, yahut buharda pişirin.
* Sindirilebilir konuma gelen besinden bedenin faydalanma oranı artar. Çiğken yenen çoğu sebzeden beden faydalanamaz, parçalama ve enzimleme işlemleri sonrası faydalanamadan atarız dışarı.
* Besleyiciliğinin açığa çıkıp korunması sağlanır. Kuru fasülye ıslanır ve suyu dökülür. Haşlanır ve suyu dökülür, sonra da düdüklüde uzun uzun pişirilir ve en leziz, en faydalı haline gelir. Kanıtlanmış bir durumdur bu.
* En mühim sebeplerden biri : Mikrop ve enfeksiyonel durumlara yol açabilecek canlıların ölümünü sağlamak. Eğer bazı besinleri iyi pişirmez, yahut yüksek sıcağa maruz bırakmazsak büyük problemlerle karışılaşabilir sağlık açısından.
* Sıcağın, odunun ve ateşin kattığı lezzet ve besinlerin birleşince etkilerinin artması da bir sebeptir. Bazı sebzeleri birlikte pişirip tükettiğimizde çok daha fazla fayda elde ederiz. Mesela çiğ yenebiliyor olsa da havucu ben brokoli ile yumuşamadan, hatta biraz al dante haşlayıp ikisini birleştirip çok güzel salatalar yapıyorum. Faydası katlanıyor.
Yine de bakmak isterseniz buyurun bir kaynak : bilgi kaynaklarından biri.
Birine lezzetli gelen diğerine gelmeyebilir. Pişirme işlemi, lezzetin özleşmesini ve yemeğin her yudumunda algılanmasını sağlar, parazitten, mikroptan arındırır. Pirinçli havuçlu ıspanak yemeğini düşünemedim çiğken.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!bende öyle düşünüyorum çiğken soğan sarmısak hariç her sebzeyi yiyen ben pişince 2 3 tanesi hariç hiç birini yiyemiyorum
Kabaktan çiğ salatada yapabilirsin , ıspanak gibi yeşillikleri bıçak vurmadan buharda haşlanarak daha güzel
Kabak mı? Hiç sanmıyorum 😄
Lahana, havuç tamam da.. Hepsi değil
Aslında yemek gibi yapılmasından ziyade, kavrulunca daha lezzetli oluyor.
Evet mesela ispanak çiğ ken daha guzel kabakta öyle havuç kereviz vs
Baana kalırsa piştikten sonra daha lezzetli oluyor sebzeler. Pişmeden önce de kötüler diyemem.
Öyle sevdikleri için, ama bence de çiğ daha güzel
Bilmem ben pişmiş seviyorum.
Çiğ karnabahar bayılıyorum 🤤
Patlıcan, fasülye lezzetli mi çiğken 🙄🙄
Ispanağı öldürseler yemem
Çiğ yenen var yenmeyen var
Hafif haşlayıpta yenebilir
Mikropları ölmesi açısından olacak
Bazı sebzeler pişmiş daha güzel geliyor
ben sana katılömıyorum D:
Belkide parazit bulaşmasın diye
Kabak ıspanak çiğ yenilir mi bebeğim ya 🙄