Kalça kırığına hiç alçı görmedim nasıl alçı yaptılar size uzun bacak alçısı mı? Ameliyat oldunuz mu? Kalça kırıkları yüzde 95 ameliyat ile tedavi ediliyor
@Kâl-Ell 14 yaşındaydım o yüzden yapmadılar belki bilmiyorum, boy alçısı evet göğüs altından başlıyor bi ayakta dize kadar diğerinde parmak ucuna kadar. Şu ortasında sopa olan alçı var ya ondan.
O zaman küçük bir kırıktır. Deplase olmamıştır. Metatars kırığı deplase olduğunda ameliyatta çivi ile düzeltilir. Sizinki nondeplase küçük bir kırık muhtemelen. Çok uzun sürmez yani iyileşmesi
Bizimle aynı bölükteydi, Ben askerden geldikten 7 ay sonra şehit oldu, Çok iyi çok efendi bir insandı, Hiç askerin kalbini kırmazdı, Devamlı gülümserdi, Mekanı cennet olsun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
Benim kalça kırığım vardı 2.5 ay kadar alçıda kaldım tamamen kalkıp yürümem de bi 2 ay kadar sürmüştü.
Geçmiş olsun
Teşekkürler efem sana da geçmiş olsun
Sen nası kırdın kalçayı
Düştüm :D
Aman dikkat et
Kalça kırığına hiç alçı görmedim nasıl alçı yaptılar size uzun bacak alçısı mı? Ameliyat oldunuz mu? Kalça kırıkları yüzde 95 ameliyat ile tedavi ediliyor
@Kâl-Ell 14 yaşındaydım o yüzden yapmadılar belki bilmiyorum, boy alçısı evet göğüs altından başlıyor bi ayakta dize kadar diğerinde parmak ucuna kadar. Şu ortasında sopa olan alçı var ya ondan.
Böyle bir şey mi
https://dergi.totbid.org.tr/uploads/pdf_915.pdf
@Kâl-Ell Aynen maalesef :))
şunun gibi
Bir nevi çocuklar için kullanılan pelvik bandajın büyükler için yapılan alçı hali olmuş bu :D
@Kâl-Ell Valla çirkin bi süreçti, tam arkadaşların dalga geçeceği yaş aralığında gelen geçenden laf yemiştim :D
Geçmiş olsun dikkat et kırık en kötüsü. Hele bir de yerinden oynamış kırıklarda çekerek düzeltme uygulanıyor onun acısı adamı bayıltacak derecede. d
@Kâl-Ell Valla üzerinden 14 sene geçti hala koşamam, korkuyorum düşerim de aynı şeyleri yaşarım diye :D
şu an kalçanı kırarsan direk ameliyata alırlar
@Kâl-Ell Aynen o zamanda da söylemişlerdi kaynamazsa ya da tekrar kırılırsa ameliyat olacak diye. Fobi oluştu bende :))
Normal de ameliyat zaten. Sen henüz büyüme aşamasında olduğun için yapmamışlar. Belkide ameliyatta bu kadar uzun sürmezdi ayağa kalkman
1 ay sonra alçı çıkar ondan sonraki duruma göre 3 6 ay arasında komple iyileşir
Kirigin röntgeni varsa e nabizda göster ona göre yorum yapayım
Var metatarsal kırığı diyor
O zaman küçük bir kırıktır. Deplase olmamıştır. Metatars kırığı deplase olduğunda ameliyatta çivi ile düzeltilir. Sizinki nondeplase küçük bir kırık muhtemelen. Çok uzun sürmez yani iyileşmesi
Peki teşekkür ederim filmleri nasıl gösterebilirim sana
Büyük geçmiş olsun kırık için yaşını 2ile çarp o kadar gün alcida kalacak ondan sonraki süreçte bu o kadar sürer
Yalnız öyle durman iyi olmaz ayağının havada olması gerekmiyor mu? Ayrıca bol bol ilikli kemik suyu paça tarzı çorbalar iç. protein al geçmiş olsun
Kalsiyum tüket, kelle paça iç süt peynir suyu falan tüket kişiden kişiye değişir ayağını çok oynatma
Tam iyilesmesi kemiklerin uzerinden. bir yaz bir kis gecmesi gerekir
Ilık çorbası ve kemik suyu ile süreci hizlandirabilirsin
Geçmiş oslun
Kırıklar genelde insanların yaşlarına göre gün baz alınır
Ne olmuş ayağına böyle?
Bahçeye düşen çamaşırı almak için duvardan atladım nakavt oldum
Bahçenin kapısı yokmuydu peki
Erik dalı kapatmış yolu geçemedim
Bir daha düşerse o çamaşırı alma bırak orada kalsın
Walla ya artık öyle yapacam bahçede altın olsa gidip almam
Biraz da zayıfla bu kiloyla ufacık düşüşte kemiklerin kırılır hep.
Tesüf ederim 180e 70 kilom var
Maşallah hocam
geçmiş olsun 30 -40 gün olur kelel paca iç hılzanır
Doğumunda doktora orta parmak mi çektin beni dogurtamazsin diye. Orta parmak neden baş parmaktan uzun?
Bacak ayak uzun sürer
Yaşın kadar günde iyileşir
yaşına göre değişir. vurulma ihtimalin bile var.
Geçmiş olsun
Nasıl kırdın ki ayağını
Bahçeye düşen çamaşırı alayım derken duvardan atladım sonuç böyle oldu
Hadi ya kötü olmuş, Var mi sana bakan ilgilenen birisi
Var annem teyzem
Kırık hiç başıma gelmedi ama az çok tahmin edebiliyorum, Zor olur, Tuvalet ihtiyacını karşılarken bile birinin koluna girmesi gerekebilir
Koltuk değneklerim var
Banyo zaten yapılmıyor alçı çıkana kadar bildiğim kadarıyla
Balıkesirli misin
Evet
Teğmen Süleyman Özoğlu vardı şehit oldu duydun mu
2011 Mayıs olması lazım
Hayır duymadım
Balikesirli
Bizimle aynı bölükteydi, Ben askerden geldikten 7 ay sonra şehit oldu, Çok iyi çok efendi bir insandı, Hiç askerin kalbini kırmazdı, Devamlı gülümserdi, Mekanı cennet olsun
Amin
Belki duymuşsundur diye dedim, Benim Balıkesirli arkadaşım var burada Ünal Kazan diye o duymuş mesela biliyo
geçmiş olsun ne oldu
Bahçeye düşen çamaşırı alayım derken duvardan atladım sonra böyle oldu
ne oldu sana
Bahçeye düşen çamaşırı alayım derken duvardan atladım sonum böyle oldu
adamım çokk geçmiş..
Sağol kanksss
yaşkaç
27 noldu
harikasın yaaa
Neden harikayım bir bilsem
dduruşun on numara derim..
Öyle mi sağol cidden