Gece kist bölgem ve bacak arama yakın bir yerde batma gibi bir durum vardı. Üşütmüşümdür diye fazla önemsemedim. O yüzden yattım. Demin uykudan sıçrayarak kalktım. Karnım da şişkinlik oluşmuş.
Bu arada ben de iki tane kist var. İkisi de 6 cm kist. P. over kisti. Doktor ameliyat demişti kimisi. Kimisi ameliyat için bir şey demedi. İyi huylu kisttir diye düşündü bazısı. Bugün karnım şiş olunca korktum patladı mi diye. Haftaya doktor randevum var baktirmaya gidecektim. Düzenli 3 4 ay da bir gidiyorum. Kist patladığı zaman kendimi nasıl hissederim onu bilmiyorum. Korkuyorum açıkçası patlamasından. Kimi doktor hamile kalamazsin dedi çünkü. kimisi bir şey demedi. Adet donemime yakın bir zamanda ağrı hissetmem normal mi uyurken?
Bu arada ben de iki tane kist var. İkisi de 6 cm kist. P. over kisti. Doktor ameliyat demişti kimisi. Kimisi ameliyat için bir şey demedi. İyi huylu kisttir diye düşündü bazısı. Bugün karnım şiş olunca korktum patladı mi diye. Haftaya doktor randevum var baktirmaya gidecektim. Düzenli 3 4 ay da bir gidiyorum. Kist patladığı zaman kendimi nasıl hissederim onu bilmiyorum. Korkuyorum açıkçası patlamasından. Kimi doktor hamile kalamazsin dedi çünkü. kimisi bir şey demedi. Adet donemime yakın bir zamanda ağrı hissetmem normal mi uyurken?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kist patlar ise ağrıdan duramazssin
Şiddetli karın ağrısı yapar
Sende bu denli şiddetli ağrı oldu mu
Ağrı sayılmaz. Kasıtlarda gerilme. Öyle bıçak ağrısı yok. Vajinal üşütmeye benzer bir şey var. Bı de şişkinlik. Gaz problemi mi yoksa üşütme mi? Bı de regl dönemime yakın bir zaman da.
Regl dönemine yakın ise olur öyle ağrı
Vajinal üşütme nasıl oluyor
Over kist rüptürü akut batın yapan nedenler arasında o yüzden çok şiddetli ağrı yapar
Sende kist ne zamandan beridir var
Kistimi ilk 2016 da öğrendim o zamandan beri var. O zamanlar 30 mm di. 2020 de gittiğim de iki tane olduğunu öğrendim. Biri 4.5 diğeri 4.5 cm olmuştu. 6 ay da bir doktora baktırıyordum. Bu sene en son ocak ayında gitmiştim. Haftaya carsamba randevu almıştım kontrol için. Kistim için kimi doktor ameliyat dedi. Kimi hemen ameliyat ol falan demedi. Kistin ters dönme ihtimali var dedi biri. Üşütme dememin sebebi gece o bölgeme su döküldü. 10 dk sonra değiştirdim üstümü. Bı de çalıştığım yerden dolayı tuvalete sık sık gidemiyoruz. Ve çalıştığım bir yer soğuk. İki gün önce karnım sürekli o yere değip durdu. Ben de değmesin diye önlem aldım. Belki bu yüzden üşütmüs olabilirim diye düşündüm. Çünkü dün gece hiçbir şeyim yoktu. Tam yatacağım sıra bir garip hissetmeye başladım
Düzenli adet olur musun
Vajinal akıntı ya da kızarıklık var mı enfeksiyon açısından
Bu arada doktorum o yüzden detay soruyorum
Dilersn dm den de cevaplayabilirsin
Akıntı falan yok. Kanama vs yok. Son zamanlarda duzenliydi. Benim her zaman düzenli geliyor arada bazen biraz geçiyor ama mutlaka gelir. Bazen enfeksiyon geçirdiğim oluyor ama geçiyor kendiliğinden. Şu an vajina bölgem de ağrı falan yok. Karnım şiş sadece.
Ben önceden gittiğim de doktorum eğer bıçak saplar gibi ağrıdan duramadigin zaman gel demişti. Bıçak saplaması gibi bir ağrım yok. Şu an zaten midem de şişkinlik var.
Karın şişliği gaz da olabilir Regl yaklaştığı için ona bağlı da olabiliyor
Kistin büyüklüğü patlama kadar
Torsiyon dediğimiz dönme riski de taşır
Her regl olduğun zaman benzeri ağrı ya da şişkinlik olmuyur mu
Hayır olmuyor. Regl olduğum zaman bacağıma vuruyor ağrı. 3 gün ağrıyor sonra geçiyor ağrısı. Hastaneye gidecekken olmuyor. Ama bazen bu tarz olay oluyor ben de. Doktora gittiğimde korkacak bir şey olmadığını görüyorum.
Korkulacak bir şey zaten olsa dediğim gibi çok şiddetli ağrı olur
Doğum kontrol hapı kullanıyor musun peki
Hayır kullanmıyorum. Başka bir rahatsızlığım vardi eskiden. Ben pulmoner hipertansiyon hastasıyım. Eskiden ben de akciğer embolisi rahatsızlığı vardı bu yüzden doğum kontrol hapları kan sulandırır diye kardiyoloji doktoru kullanmamı önermedi. Pıhtı yapmasın diye önceden ilaç kullandım 6 ay. Ameliyat olmadan bir şekilde bir şekilde ilaç tedavisi ile kurtuldum ona göre neden kaynaklandığını öğrendiler. Ona yönelik ilaç kullanıyorum zaten. Şimdi doğum kontrol hapı içersem pıhtı yapmasından korkuyorum. Kimi doktor bu yüzden ameliyat yapmak istemiyor.
Pulmoner ht zor bir hastalık maalesef geçmiş olsun
Adettenn olabilir mi?
Belki? Şu an karnım bir tuhaf. Sıçrayarak uykudan kalktım. Uykudayken patlamasından çok korkuyorum
Korkma korkun başına gelir
İnşallah mide üşütmesi ya da gastrittir yoksa çok korkuyorum. Şu an oturunca ağrı yok ama karnım balon gibi şiş. İnsallah gaz problemidir. Kist olmasında başka bir şey istemiyorum. Evlenmeme yakın bir zaman da ya da evlendikten sonra olayım demiştim o yüzden geciktiriyordum. Bana ameliyat ol diyen bir doktor hemen ol demişti biri. Ben o olayın ardından 2 sene geçti. Başka bir doktor ameliyat falan demedi.
Ya anladım geçmiş olsun şimdi git belki gazdır