Güncellemeler
+1 yıl
Acile gitmistim soruyu sorduğum gün , kan testi yaptı muayene etti apandist değil dedi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
ben 10 yasindayken oldu sadece karin agrisi ve gobrgimin sag alt tarafında acı vardi ziplayinca filan acır genelde beni 4 saatlik yola sevk ettiler küçüğüm diye risk almadilar yolda patladi hatırladığım sey patladığında gözümü acamiyodum bi andan hizli gitme hastaneye bi yandan karin agrisi sanci bi yandan halsizlikti
bu arada 14 yasindayken teyzem apandistten ölmüş o yuzden doktora gidin garanti olsun
bu arada ağrım 2 gün mu ne sürmüştü havalar soğuktu soguktandir diye sey etmemistik annemde saglik calisani nobeti vardi hastanede giderken getirdi sonra direkt sevk
Anladim çok geçmiş olsun ve birşey sorucam patlar patlamaz kendini ciddi şekilde belli ediyormu yani
ben yolda giderken patlamış sanırım ve belli eder sonuçta vücuda zehir giriyo
ve apandist bi anda patlamaz ilk baslarda ağrır vs vs o ağrıda uyutmayacak ağrıdan
ben az önce yerden ağır birşey kaldirdim 50 60 kilo vardı eğilerek aldım karnimin sağ alt kısmı ağırdı o anda bıraktım hemen , apandisit o şekilde patlarmi çok tedirgin oldum
agrin var miydi oncelerden
apandistin sisme donemi var sisince patlar
göbeğin düşmüşte olabilir mi?
Ağrım yoktu önceden , şimdi psikolojik mi bilmiyorum sanki kasıkta ara ara yanma hissediyorum , biraz takintiliyim
Mide bulantısı, baş dönmesi, sag kasık bölgesi ve civarında ağrı yapar. Baygınlık hissi gelir zaten bir müddet sonra bayilir insan.
Patladıktan ne kadar süre sonra olur bunlar
Patlamadan önce başlar belirtiler çünkü apandist büyüyerek patlar, büyüdükçe insana rahatsızlık verir.
Hocam ben az önce yerden ağır birşey kaldirdim 50 60 kilo vardı eğilerek aldım karnimin sağ alt kısmı ağırdı o anda bıraktım hemen apandisit o şekilde patlarmi çok tedirgin oldum
Hemen endişelenme ama için rahatlasın diye acile gidebilirsin. Ağırlıkta etkiler ama kaslarla ilgili bir problem de olabilir. Geçmiş olsun, dikkatli olun.
Anladım teşekkür ederim hocam
Rica ederim
Yerinde duramazsın o kesin eğer sağ alt tarafında şiddetli batma oluyorsa acile koşşş
Teşekkür ederim soruyu sorduğum gün acile gittim öyle abartılı ağrı yoktu yinede tedbir amaçlı gittim kan aldı muayene etti abandist değil dedi
Kardeşim 1 hafta oldu abandist amaliyatı olalı.
İlk belirtileri sağ karın altı ağrıması ve sürekli miğde bulantısı vardı. İyiki erken yetişildi yoksa 24 saatte ölüme götürebilir.
Patlar patlamaz fark edemiyormuyuz peki
Onu bilmiyırum
Anladim sizin apandisit patlamışmıydı yoksa patlamadan fark mı ettin
Patlayacaktı ki müdahale ettiler
Çok geçmiş olsun
Amin Allah razı olsun
Siz de geciktirmeyin derim.
Allah şifa versin
Bulanti, kusma, karnın sağ alt bölgesinde çok şiddetli sancı hâli
Hocam patladiktan ne kadar sonra olur bunlar
Patlamadan önce etkisini gösterir, patlarsa ölüme götürür.
Hocam ben az önce yerden ağır birşey kaldirdim 50 60 kilo vardı eğilerek aldım karnimin sağ alt kısmı ağırdı o anda bıraktım hemen , apandisit o şekilde patlarmi çok tedirgin oldum
Apandisit değildir o, senin durum fıtığa benziyor. Ağır kaldırmaktan fıtık olmuşsun, genel cerrahi uzmanina gitmelisiniz.