Birçok kişi beslenmesine dikkat etmeye başladı bu sevindirici bir haber ancak hala yanlış beslenen ve buna bağlı sağlık sorunlarına sahip insanlar var. Sağlıklı beslenmek neden zordur?
Beslenmenize dikkat eder misiniz yoksa "ne bulursam yerim" diyenlerden misiniz?
eskiden iki öğün yerdim çünkü bu daha sağlıklı geliyordu, ama iş temposu buna müsade etmiyor bazen, aşırı yağlı ve şekerli yiyemiyorum, en iyisi mevsimlik salata salata hafif yiyecekler 🥗onün dışında pirinç ve hamur işlerinden uzak durmaya çalışıyorum..
Burada bahsedilen doğru tercihleri seçmek herkes bir şekilde hayatını idame ettiyor illa gidip somon yeyin diye bir şey söylemiyorum. Sağlıksız beslenme sağlığı olumsuz etkiliyor bunu en yakın ben yaşadım ve diğerlerinin yaşamaması adına bir farkındalık oluşturmak istedim.
Tamam abla öğrenciler öğle arasında kantinde brokoli spariş ederler ya da fabrikada yemekçilikten patronun spariş ettiği o iğrenç yemekler yerine dışarıdan kendimize ton balıklı salata spariş ederiz. Realist nicki kullanıyorsunda ülkenin realizminden uzaksın, ülkedeki azınlık o dediğin imkanlara sahip.
Kendi yemeğini kendi götürme gibi tercihleri de var veya karbonhidrattan uzak durarak servis edileni yeme şansı da var dediğim gibi illa lüks tüketim gerekli değil önemli olan dengeyi kurmayı öğrenmek. Beslenme sadece yeşillik yiyeyim balık tüketeyim demek değil ki. Kaç kişi kalori hesabı yapıyor veya porsiyonlarını takip ediyor. Ülkemiz zor bir dönemde ve cidden alım gücü çok kötü ancak tercihleri daha sağlıklı seçenekler ile değiştirmek zor değil cips yemek yerine leblemi yemek zor değil çikolata yerine elma yemek zor değil kast ettiğim bu
Ablacım cips yesin demiyoruz, çoğu insan asgari ücrete çalışıyor, her gün yemeği de kendi cebinden harcarsa o zaman ay sonu cebinde bir şey kalmaz, neyse siz belliki hiç çalışmamışsınız
Aslında bizim yemek kültürümüz lezzet açısından iyi ama sağlık açısından kötü. Bir de reklamlar, hazıra alışılmışlık bu durumu kötü etkiliyor. Önceden kış hazırlığı yapılıyordu bazı kişiler hala yapıyor ancak eskisi kadar çok değil sürekli işlenmiş gıda tüketiyoruz. Japonya da olduğu gibi derslerde ve ailede sağlıklı beslenme eğitimi verilse keşke
Daha çok hareketsizlikten dolayı kilo alınıyor. Mesela ayıptır söylemesi her gün et yeriz ama spor nadir yaparım düzenli spor yapsam asla kilo almam. Sosyalleşme bile artık para demek arkadaşımla bir yere gidelim diyoruz bir kahveye 30-40₺ veriyoruz çıkasın gelmiyor sosyalleşme düşüyor. Bir spor salonuna yazıl aylık 300₺ yok protein yok eşofman takımları tişörtler bir sürü masraf yani her şey imkan
Aslında kilo alışının temel sebebi veriler iler %70 beslenme yanlışlığı %20 hareketsizlik %10 uyku problemleri. Evde spor yapıyorum ben cidden salonlar pahalı marketlere gelen spor aletlerinden aldım birkaç tane ağırlık, pilates çemberi, pilates topu, direnç bandı sonra günde 10.000 adım atıyorum tempolu yürüyüş ile bir saat civarı sürüyor. İnsan niyet edince aslında yapıyorda bahanelerin arkasına saklanmamak önemli ancak şu bir gerçek ve size sonuna kadar katılıyorum ekonomi çok kötü bende artık arkadaşlarım ile gidip bir cafede kahve içemiyorum. Kendimiz termos bardaklara kahve alıp parklara çıkıyoruz çok zor dönemler.
Bunu bizde yapıyoruz 2 bardaklık küçük termoslardan var arkadaşta karton bardak alıp birde kahve alıyoruz bakkaldan geçiyoruz parkta oturuyoruz 😄 ayrıca ben koşulara çıkıyordum eskiden şurada https://prnt.sc/lNusuHEIp7PE ama şöyle bir şey var 15-20 günden sonra pes ediyorum ki ben 15.000 adım atıyordum sadece sabahları😄 20 günde inanmazsın belki bilmem de 7 kilo verdim
Ben beslenme okumadım ancak bir dönem 100 kiloya çıktım ve o zaman kendi imkanlarım ile ulaşabildiğim kaynaklar sayesinde beslenme üzerine araştırmalar yaptım. Sonra kendime çeki düzen vererek ideal kiloma ulaştım ve birçok sağlık probleminden kurtuldum.
İyi yapmışsın. Benim kilo problemim ya da başka bir sağlık problemim yok o yüzden klasik bir inansın yediği gibi yiyorum. Kilom da 95 ki bana az bile geliyor 100 olmak istiyorum düz
Ben 100 kiloya ulaşınca çok ağlamıştım bir de akne tedavisi gördüm karaciğerimi kötü etkiledi ve kolesterolü çok yükselti bunun için başladım ve iyi ki başlamışım diyorum şimdi. Umarım sizde hayal ettiğiniz kiloya ulaşırsınız. Sağlıklı kilo almak vermekten daha zorlayıcı