Daha çok keyif ama fiyatı keyif kesimini çok kötü etkiliyor. 9. sınıfta çevrem dolayısıyla başladım. Şimdilerdeyse günde yarım paket içiyorum ortalama ve saatlerce canım istese de içmeden durabiliyorum yani bağımlı sayılmam ama bırakmak da istemiyorum yani bağımlıyım gibi 😂 Şahsen içmeye devam etme sebebim hem o olmadan hayatın çok boş görünmesi, hem de bırakıp sağlıklı yaşama başlasam bile her an ölme tehlikem olması. Yani sağlıklı ya da sağlıksız bir vücudumuzun olması fark etmez, her gün her salise ölme riski taşıyoruz. Ölme korkusu da bende bırakmak için bir etken değil yani haliyle içiyorum hala.
Ben küçükken kederle pis dumanı şemalaştırmışım. Ne zaman çukurun dibine düşsem başım dönmek istiyor bu dumanla. Nefret ederim sigaradan ama kafam o kadar çok bağırıyor ki bazen içici olmadığım için sade tütün başımı döndürüyor ve o esnada oluşan sessizlik için bu anlarda içiyorum. Depresyona bir kala yani. Sigara içilmez sağlıksızlıpı geç, bu devirde de lüks bir şeydir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Alkol ve sigara maddi tuzaktan başka bi şey değil. Babam canı sıkıldığında sigara içer, borcunu düşünür sigara içer, mutlu olur sigara içer, yemekten önce der sigara içer, yemekten sonra der sigara içer canı sıkılır sigara içer canı sıkılmaz bu sefer de ortam oluşturmak için sigara içer.
2009 yılında başladım içmeye. Asla içmem demiştim asla para vermem o zıkkıma demiştim. Sonra baktım hey yavrum hey sigara ile dans ediyorum. Keyfi içiyorum seviyorum parliament reserve en ağırı içtikçe içesim geliyor. Son 2 yıldır günde 2 paket sigara içiyorum
Herkes arkadaş ortamıyla başlar. Okulda, askerde vs. İlk başlarda keyif verdiği için ve bu zaman zarfında da bağımlısı olduğumuz bir gerçektir. Bırakmayı bir kaç kez denesem de olmadı. Umarım ileriki günlerde bırakmak nasip olur
1- Ailevi sorunlardan dolayı içiyorum ve gelecek kaygısından dolayı içiyorum ben 2- Herkes Arkadaş çevresinden başlar genellikle 3- Sigara içmek bazilarina göre keyfi icilir bazilarina göre zorunluluktur bana göre zorunluluk
lise 1 de başlamıştım 14 yaşında liseden mezun olduğumda bıraktım şu an 18 im kendime dur demek o bağımlılığa karşı koymak beni iyi hissettirdi en önemli şey de sigaraların zamlanması bu arada almgalgm
Ya Abi Ben Bu Sigara İçen İnsanların Beyin Fonksiyonlarının İçinden Geçen Sinir Hücrelerinin Nasıl Çalıştığını Anlayamıyorum. Tamam Anlarım Derdiniz Var Eyvallah Heves Edip İçtiniz Tadına Baktınız Tamam Ama Bir Yere Kadar Be. İnsan Kendi Parasıyla Kendini Zehirlermi.
Paket gıdalar, çoğu hayvansal ürün, susuzluk, rafine şeker vs. bunların hepsi insan bedeni için zehir. Sen de seç beğen al kendi paranla kendini zehirleme yolunu 😁
Paket gıda ve çoğu hayvansal ürün ile bunu bir tutmanız ne kadar doğru sizin mantiginiza yatiyor mu cidden? Sigara hicbir faydasi olmayan buna ekstra olarak icerisinde bir degil bir suru zehir bulunduran Bir cok hastaligi tetikleyen başlatan kansere yol açan hamileyse cocuga zarar veren kisacasi bir cok zarari olup hicbir faydasi olmayan bir urun. İşlenmiş gidalar da yuzde yuz masum demiyorum. Ama gunumuzde bir cok seyin işlenmemiş hali yok nerdeyse. Bunlar zaruri ihtiyac ve her ne kadar zarari olsa bile faydasi da olan urunler. Kendimizi kandirmayalim bu sekilde. Şunu derseniz daha dogru olur icmeyi seviyoruz. Ama lutfen kendinizi bu sekilde kandirmayin ve mumkunse birakin kapitalist sistemi desteklemeyin birilerini zengin ederken sagliginjzdan olmayin.