İlk sigara alabilecek durumum olmadıgi için ama meraktan dolayi da belki bilen bilirdir bı kağıda çay sarip içmiştim. Tadı baya kötü gelmisti. Sonradan bı arkadaş vardı hep uzatirdi şakasına ben de icmezdim ama bi gün baya bı merak ettim buldum bı tek dal yine içtim ama yine tadı kötü geldi bı daha icmemistim. Baya bı zaman geçti uniye geçmiştim canım istemeye başlamıştı. Ayda bir tek dal alıp içmeye başladım bı iki ay böyle içtim sonradan o ay hafta oldu sonra o bir iki oldu üç oldu derken baya içmeye başladım. Sonradan bazı kendime göre ağır sıkıntılar yaşadım kafamı dagitmasi için pakete baslamistim ama aniden çok arttirdigim için ve önceden astımım olduğu icin ciğerlerim pert oldu. Bıraktım denir ama bugün yine yokluktan canım çekti çay sardım🤣🤣. Velhasıl kendim başladım kimsenin bı şeyi olmadı ve meraktan içtim ilk. Ama artma sebebi bağımlılık galiba.
Özel okuldayken cuma günleri namaza diye hocalardan izin alıp çıkmıştık arkadaşlar önceden paket alıp ağaçların arasına saklamış ben de ilk orada içtim başım bayağı dönmüştü daha sonradan alışkanlık olarak kaldı 10 senedir beraberiz mutluyuz kendisiyle
Bir dönem bunu ciddi ciddi denedim. Sigara içenler bunda ne buluyor acaba dedim meraktan kendimi alıştırmaya çalışmıştım ama tabii çekmeyi bile beceremedim.
Yalandan dumanı ağzımda tutup üflüyordum. En sonunda eehh ne saçma bir şey bu ya deyip vazgeçmiştim iyi ki de fazla zorlamamışım. Zaten kokusu da şu an beni rahatsız ediyor hiç sevmiyorum.
Küçükken sigara dumanından dahi nefret ederdim. Lise iki de öğlen tatilinde felsefe sınavı öncesiydi. Arkadaşlar içerken bende bir tane denedim. Ve o günden beri kendisiyle sıkı ilişkim var. Neden başladım bende bilmiyorum.
Özentilikten. İlkokul son yıllarda ailede , akrabalarda , mahallede herkes sigara içiyordu. Tabi düzenli olarak lisede kız arkadaşım içiyor diye iyice abarttım. İlk paketimi öyle eve götürmüştüm. Cehalet işte ne yaparsın.
Arkadaşım uzattı. Meğer benim yatkınlığım varmış. Hiç öksürmedim. Öyle sanki kırk yıllık içiciymişim gibi.. Kısa zamanda bağımlı oldum. Uzun yıllar içtim. Sonra bir vesile ile yemin ettim ve bıraktım. Hiç başlamayın. Başladıysanız bırakın...
Çünkü canım öyle istedi.. Bahane arkasına saklanmaya ya da birilerini suçlamaya hatta ve hatta şeytana uydum demeye gerek yok 😄 Ilk dalı kendi kendime uzattım.. Keyifli geceler..