Günümüz cağında her 3 kişiden 1'i görme konusunda sıkıntılar yaşamakta. Bu kişiler genel olarak gözlük ve ya lens kullanmakta. Sorunu kökünden çözmek isteyenler ise lazer ameliyatı ile sorunu kökünden çözebilmekte.
Peki gözlük ve ya lens takmak istemeyip, lazerden korkan ya da gözü lazere uygun olmayan kişiler için bir çözüm var mı?
Cevap tabiki de evet!!!
Türkiye'de uyku lensi tıbta ise "ortokeratoloji" olarak adlandırılan kornea düzenleyici lensler mevcut! Bu lensler gece uyurken takılır sabah uyanırken çıkarılır. Korneaya yaptığı baskı ile 24-48 saat aralığında net görüş sağlar! Görünüş olarak kontak lenslere benzer!Günümüz teknolojisinde 6 derece miyopi, 4 derece astigmata kadar onarım sağlayan lensler mevcut. Bu lensler kişiye özeldir ve kullanım ömürleri 1 ile 3 yıl arasında ve kullanıma titizligine göre değişmektedir. Temiz kullanıldığı taktirde hicbir yan etkisi yoktur!
Not: küçük yaştaki kişiler içinde uygundur. Hatta erken yaşta kullanıldığında miyop ve astigmatin ilerleyişini durdurduğu ve gerilemeye zemin hazırladığı bilim adamlarınca kanıtlanmıştır...
Gözlük lens veya lazer yaptırmadan net görüş sağlayabilir miyiz?
Küçüklüğümden beri gözlük kullanıyorum ve göz numaram hayli yüksek. Lens konusunda üşengecim ve lazerden de korkuyorum. Bu konuda bilgilendirmen gerçekten çok iyi oldu. Bunu araştıracağım, eline sağlık :)
Ben güvenemem göz bu kaç milyar versen yeni göz bulamazsın. Lens kullanıyorum ama gece takıp yatmak normal degil ama yaygınlasırsa herkes kullanırsa deneriz
Formalar deneme lensi veriyor 3 günlük hemde ücretsiz. Bence araştır ve dene. Net görüş alırsan ve bu oran %99,9 olarak nitelendiriliyor. Beğenirsen yıllık lens alabiliyorsun...