Yapmam ya zannetmiyorum internette her yerde değişik bir şey yazıyor mesela şu anda hiçbir şeyim yok ama azıcık bir şey ayağım ağrıyor sadece şu an bunu araştırsam ölme riskim olduğunu öğrenebilirim yani en iyisi gidip uzmanına göstermek internet tabii ki çok güzel bir şey ama yanlış sonuç veriyor bu sağlık konusunda.
Çoğu tıp terimini az çok biliyorum. Bilmediklerime merakımdan dolayı bakma ihtiyacı hissediyorum. Bazen sonuçlara doktorun bakmasının bile gerek olmadığını düşünüyorum. (Doğru bir düşünce değil, siz benim gibi düşünmeyin. d) Teknoloji çağındayız ve çoğu bilgi internette mevcut, bundan mahrum kalmak istemem açıkcası. Her konuda az da olsa bilgi sahibi olmalı insan...
Ben anlıyorum o raporlardan. Geçen babama rapor vermiş hiç bir şey dememiş. Mideden örnekler alınmış. Pilor çıkışında mide de yara olduğunu Mide ph 'nın normal seviyede olduğunu falan anlatıyordu. Latince ve tıp terimlerine az çok hakimim. Doktor değilim tabi.
Genelde bakarım. Çünkü neyin ne olduğunu az çok bilmek isterim. Sadece değerlerin üst ya da alt sınırının ne anlama geldiğini öğrenmek için bakarım. Ama tanı işini doktora bırakırım. Çünkü insan neyin ne olduğunu merak ediyor.
Hastalığımda araştırmıştım ama ergendim daha iyi ki araştırmışım yoksa bu kadar bilgiye doktordan hem ulaşmaz hemde dik kafalılığımla tedavimi red eder ya ölürdüm ya da şu an yatağa bağımlı yaşardım, bazen araştırmak bilmekte önemli oluyor
Evet bende de var öyle bir hastalık etrafımda o kadar doktor var ki, önce kendim inceliyorum aonra resmini cekip gönderiyorum bakarmısın herhangi bir şey var mı bu tahlillerde diye en son tahlili isteyen kendi doktoruma götürürüm.😅
Araştırmak bizim işimiz biz de ara ara yapıyoruz da işi dozunda bırakmak lazım. Malum Türkiyede herkes birer doktor, herkes birer öğretmen, herkes birer avukattır. Hayat üniversitesi boşuna mı var allasen. 😏
Yalan yok baktığım çok oluyor merakımdan yani. hangi değer çok fazla, neden böyle olur ya da sonucu ne olur gibi ama önemli olan doktorun bakış açısıdır tabi ki...
araştırmıyorum sonuçta bu doktorun işi ve onların değerlerini yorumlayabilmek için 6 yıl tıp 4 yıl da uzmanlık okuyorlar iki internet bilgisi ile doğru sonuca zaten ulaşamam
İnternetten her parametrenin ne anlama geldiğini öğrensen bile, yüksek/düşük olmasının ne anlama geldiğini bilmek doktorların işi, bunun için internette vakit harcadığına değmez.