Diyetlerde genelde şeker ihtiyacını bastıran, insülin dengeleyen birtakım süper gıdalar tercih ederim. Bunlardan bazıları baharat kategorisine giriyor, kakao, zerdeçal, tarçın gibi. Bunlarla birlikte bazı bitkisel besinlerde açlık hissini açlık hormonunu bastırarak daha az hissedilir hale getiren bazı besinler var. Domates gibi bu gibi besinlerden sıkça faydalanırım. Eğer yoğun bir açlık hissedersem ve bu beni halsiz düşürdüyse ciddi bir kalori alımı gerçekleştirir sonraki öğünlerde telafisini daha hafif ve besleyici öğünlerle veya antrenmanla yapmaya çalışırım.
Merhaba diyet listesine uyabilirim dersen sana uygun bi diyet listesi önerebilirim. Kendim de uyguluyorum. Ayrıca hiçbir tatlı kilo aldırmaz, fazla tatlı kilo aldırır :) Eğer ara öğünde 100-200 kalorilik bir tatlı yersen sonrasında diyetine devam edersen senin için iyi olur. Ben bir elmanın yarısını tarçınlayıp tüketiyorum. Diğer yarısını da akşam yemekten sonra tarçınlayıp tüketiyorum. Tarçın tatlı isteğini alan bi baharattır ek bilgi :)
En İyi Cevaplar