Neden ben DİYETlere karşıyım?
💯Diyet her zaman geçici bir kısıtlamadır.
Diyet bittiğinde (bir hafta ya bir ay) tekrar en sevdiğin yemekleri, tatlıları, çikolataları yiyebilme düşüncesi hep aklında olur.
Sağlıksız ve dengesiz beslenmene geri döndüğünde ise verdiğin kiloları tekrardan geri alırsın.
Bu nedenle sağlıklı olmak istiyorsan, her zaman fit görünmek ( sadece Yıl başında ya yaz tatilinde değil) istiyorsan :
-Sağlıklı ve Dengeli beslenmeyi öğren.
-Her en az 1 saat yürüyüş yap.
-Rejimini takip et
-Her yemeğin tadını çıkarmak için lezzetli ve doğru şekilde pişir.
-Her gün 1,5-2 litre su iç
En önemliside:
👉Sürdürülebilir beslenmeyi öğren.
💯Diyet her zaman geçici bir kısıtlamadır.
Diyet bittiğinde (bir hafta ya bir ay) tekrar en sevdiğin yemekleri, tatlıları, çikolataları yiyebilme düşüncesi hep aklında olur.
Sağlıksız ve dengesiz beslenmene geri döndüğünde ise verdiğin kiloları tekrardan geri alırsın.
Bu nedenle sağlıklı olmak istiyorsan, her zaman fit görünmek ( sadece Yıl başında ya yaz tatilinde değil) istiyorsan :
-Sağlıklı ve Dengeli beslenmeyi öğren.
-Her en az 1 saat yürüyüş yap.
-Rejimini takip et
-Her yemeğin tadını çıkarmak için lezzetli ve doğru şekilde pişir.
-Her gün 1,5-2 litre su iç
En önemliside:
👉Sürdürülebilir beslenmeyi öğren.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
* Düzenli beslenme
* Spor
* Yatmadan beş saat önce yemek yememek
* Yağ yakıcı kür
İle çok rahat mümkün.
Yağ yakıcı küre katılmıyorum. Kalanı doğru 🥹☺️🙌🏼
Yağ yakıcı kür dediğim tarçınlı grayfurt suyu, yoğurt, limon, tarçınlı zencefilli süt gibi şeyler. Bunlar hem enerji verir, hem de spor yaparken yağ yakımını ve merobolizmayı hızlandırır. Gece yatmadan içtiğinde de aynı şekilde. Etkisini anında hissedeceğin şeyler.
Evet çok güzel bu. Teşekkür ederim bilgi için👌
Rica ederim
Evet bu çok doğru. Diyet yapmadan 10 kilo verdim. Ama şu an diyet yaptığım için 1 kilo bile veremiyorum.
Evet günde 1 öğün oda akşam yemeği olacak şekilde 6 kg verdim
Tamam 6 kg vermişsin. Bir düşün bu vücudun yağ oranından gittimi ya et oranından. Ben söyleyeyim Vücudun et oranından gitti.
Valla orasını bilemem ama karın bölgem toparlandı pantolon bol gelmeye başladı 😁
Kilo vermenize sevindim ama aç kalarak kilo vermek ya da günde 1 öğün tüketerek kilo vermek Metabolizma hızını yavaşlatacaktır ve sağlık açısındanda iyi değil.
Aç kalarak kilo vermenin zararları:
-Metabolizma hızını yavaşlaması
-yap oranının değil et oranının azalması;
-vücutta vitamin ve mineral eksikliğinin yüze çıkması;
-çatlakların oluşması;
-enerji eksikliği;
-sebebsizce baş dönme
-
Zayıflama çayıyla aç kalmadan sporsuz diyetsiz zayıflayabilirsin
Bunu kimseye önermem. Teşekkür ederim cevabınız için 🙏
Bitkisel çay 😋
diyetler aynı zamanda sürdürebilir beslenme öğrenmenin ilk dersi değilmidir aslında
Diyet adı diyet😅 Diyet sürdürülebilir beslenme olamaz… Sürdürülebilir beslenme senin yaşam tarzın, yaşam şeklin olmalı.
Dediğim gibi diyet sadece kısıtlama sürecidir. Kilo verdikten sonra bırakılan kilo aldıktan sonra başlanılan bir şey yani.
bakış açısı önemli tabi benim arkadaşım diyetle başladı yaşam tarzı haline getirdi
Ömrümde 1 kere bile diyet yapmadım yapmam da.
Diyet zaten kısıtlama değil dengeli beslenmedir
Nasıl dengeli beslenme? En önemlisi dengeli beslenme ne demek?
Neyi kimden kısıtlıyosun? Biri kendini şartlarsa o şeyi yemeyeceğim diye, ileride yeme atağı geçirir daha fazla yer. O an canı gerçekten istiyosa yiyebilir bi miktar, sonra kaldıgı yerden devam eder. Dengeli beslenme de burada başlıyo ara öğünleri kaçırırsan daha aç hissedersin daha çok yersin. Kendini aç bırakmadan, gerçekten istediğin bişey için kendine bi miktar izin vermen, daha sonra dengeyi tekrar sağlamak. Böyle süslü püslü sorularla karşıyım demekle olmuyor. anladın?
Ben süslü püslü sormuyorum. Kendim bu mesleği 3 senedir yapıyorum ve burada o sorum cevabını verdim sizde anladınız?
Dedikleriniz doğru bu arada. Ama çoğu kişi diyet yapıcam diye her gün 1 öğün ile besleniyorlar. Ve bu çok zararlı ben ona cevap veriyorum….
Verilebilir
Verirsin