minnoşumun üstüne mont örttüm, montun tüylü yerini niye içine getirmiyon diye sorabilirsin maalesef öyle yapınca kalkıp montun üstüne yatıyor sıcak olduktan sonra da mont üstünden kalkmak istemiyor ben de tekrar kaldırmasın diye kalan tarafını tersine çevirip üzerine örttüm.
şu an 5 veya 6. günü ve halen yaşıyor. önce sarılıktan şüphelenip karaciğer hasarını önleyen devedikeni ekstraktı silimarin zorla ilk verdiğimde kendine gelmişti hareketlenip sürtünmüştü az da olsa bişeyler yemişti ama sonra yine iştahsızlandı ondan sonra viral enfeksiyon oldugunu anladım. ciğerin içine çinko takviye gömüp zorla yedirdikçe hemen uyuyor ve kendine öyle geliyor muhtemelen gençlik hastalıgı/FIP denen viral enfeksiyon var çinko virüs çoğalmasını engelliyor bu hastalıgın tek çaresi çinko. 2 yıl önce sık sık çinko takviye vererek aynı durumda olan 2 kedimi bu metodla 4-5 günde kurtarmıştım bakalım bu da kurtulacak mı?
mont enerji kaybını baya önlüyor üstüne gelen tarafa dokundugumda iç yüzeyi sımsıcak. örtmesem demek ki boşa enerji harcıycak. güzel ısı izalasyonu saglıyor.
ben bunu veterinere götürsem antibiyotiği vurcak parasını alcak yasarsa ben şifa verdim ölürse ecel geldi diycek halbuki FİPin tedavisinin olmadıgını bilim zaten söylüyor 😂 ve FIPli kedilerin çoğu ölüyor zaten çaresi yok diyolar vetenirler. ee o zaman niye antibiyotik vuruyon birader. gerek yok ben çinko ile zaten 2 kedimi önceleri iyileştirdim...
Kedim 6. gününde iştahsız zorla yediriyorum muhtemelen viral enfeksiyon yani FIP var. iyileşir mi?
İşini güzel yapan veteriner bulmakta zor bu ülkede fibli sokak kedisine bir sürü ant ilaç dayayıp ölümüne sebep oldu resmen hayvanın. Kendi kedimin de bacağı aksaktı. Veteriner felç olmuş dedi inanmadım. Kesmemiz gerekiyor filan dedi. Başka bir hayvan hastanesine götürdüm meğerse patisi kırılmış hayvanın. Bu kadar işini bilmez insan dolu.
FIP hastalığının tedavisi olmadıgını onlar da söylüyorlar. Onlar sadece hastalıkta kesinn toparlanabilmesi için takviye veriyorlar. Bu takviye ile kediler sadece kaderlerine bırakılmıyor. Onlara mümkün olan en iyi yarar sağlanıyor. Ama ilaçlarının yurt dışından geldiği içim çok pahalı oldugunu duymuştum. Tanrı yardımcınız olsun
ya kardesim bırakın bu işleri. hayvanlar üzerinden bile nemalanıyorlar yüksek fahiş fiyatlı sözde ilaçlarla. FİP in çaresi istediğiniz yerde arayın çinko eksikliğini gidererek hayvana sık sık yedirmek ve sıcak tutmak. 2 yıl önce 2 tane ölecek sandıgım kediyi iyileştirdim bu yötemle. ben çinko verdikçe derin uyuyorlardı ve uyandıklarında sürtünüyorlardı ben şahit olduguma inanıırm. vetenirler bilmiyo mu bunu diyceksin? bilseler ne yazar 15-20 liralık çinkodan para kazanamıycaklarını onlar da biliyor halbuki bağışıklık sistemi hücreleri viral çoğalmayı bir tek çinko ile önler bunu hangi bilimsel kaynaga bakarsan bak görürsün. para ve menfaat için kedileri asıl kaderine onlar bırakıyor çinko gibi ucuz ve etkili ve en önemlisi bilimselliği kanıtlanmış bir yöntem varken
teşekkürler ablası daha 1 yaşına bile girmedi. bu sabah biraz mama yemiş sonradan fark ettim. çinko verirsem toparlıyor. veterinerlere kalırsak çaresi yok. FIPi biliyor musun?