Teşekkürler Türkiyem 👏👏👏

Zam gelmeyen bisey var mı ki?
maalesef temel hammaddelerin hepsini tek tek zam geldi ve hâlâ da devam etmekte! 47tl olması da vicdansizlik. Evimde şu an vikis var en iyisi idareli kullanayım 😅 şaka bir yana yararlı bir merhem ama çok pahalı...
Cevap
7Cevap
Zam geleceğinden haberim vardı hatta zam gelicek diye bazı pahalı sporcu ilaçlarını stokta yok gösterdiler böyle küçük vitamin minarelleri ve ilaçları biraz aldım evde stokladım. Öğrencilerimde aynı şekilde.
Geçen hafta geldi zam tv de duyurmuşlardı. Artik paranın hicbir değeri yok maalesef durum çok kötü
Geçen gün 1 kutu tylohota 70 TL verdim , Allahtan vicksi yılbaşından önce aldım 30 tlydi o zaman tövbe edicem eczaneye gitmeye çok az kaldı
Peki günlük iki kutu vikse ihtiyacın var mı asıl soru o...
Hayır ama şöyle söyleyebilirim ben günde 9-10 saat çalışıyorum. Sırf iki kutu vikis için mi? 2 kutu vikis toplam 76 gram merhem 😑 1 günlük emeğimin karşılığı 2 kutu merhem mi cidden?
Sorum hala geçerli... Olayı politize etmek istemiyorum lakin kötü günler geçiriyoruz kabul yine de olumlu bakmaya çalışmak lazım...
Ben olumlu bisey göremiyorum! Ayda 22 gün çalışıyorum 3000tl kazanıyorum. Kira ödemiyorum elektrik su ödemiyorum. Baba evindeyim. 3000tl sadece bana yetmiyor. Kişisel ihtiyaçların %100 üzeri zamlandı her şeyin en adisini alıyorum. Ne gezebiliyorum ne de bir sosyal aktivite yapabiliyorum. 1 çay olmuş 5tl dışarıda kötü tavuk döner bile 22tl olmuş bu gün. Gerçekten insanlar yakında felaket bir şekilde isyana geçecek baştakiler güllük gülistanlık yaşıyor bir sünepe gibi...
Dünya tahminlerimizden çok daha büyük bir yer... Bu ülkenin kaderi maalesef kötü yönetilmek iyi zamanlar gördük yine göreceğiz umarım geç olmaz hiç kimseyi haksız yere kaybetmeden yakında güzel zamanlara kavuşuruz...
Açıkçası benim hiç inancım kalmadı! Bu ülke hep ileride yok en iyi 10 ülke olamaz ilk 5e girecez diye diye afrika ülkesi olduk. Âlim gücü denen bisey kalmadı. Arabamız var kullanamıyoruz. Mazot olmuş 19,78 dün gezmek için 60 liralık mazot aldım 3 litre 😑 gideceği max 50-60km 3 kişi gezdik. Bi cafede 1er çay 1er kahve içtik birazda cips yedik geldik kişi başı 45tlmiz gitti. Hiç bisey de yapmadık 😑 eve geldik evde yemek yedik neden? Çünkü dışarıda bir döner 25tl olmuş! Umarım yeterlidir çünkü daha fazla ekonomi konuşmak istemiyorum...
Evet en son yüzde 40 zam geldi tüm. ilaclara
maalesef TL nin değeri bitti biz burada asgari ücret alan birisi 18.19 TL saat ücreti var bu para ile 1 litre mazot alamiuor Almanya'da 1 saati 10 Euro'ya geliyor 5 ya da 6 litre mazot alıyorlar. Ve Avrupa bizi kıskanıyor
Almanyada sınıf arkadaşım var saatlik ne kadar bilmiyorum ama muhasebecilik yapıyor 3800€ kazanıyor mesai dahil!
Saatlik ne kadar kazanıyor tam bilmiyorum ama saatlik 10€ ya çalışmadığına eminim! Yanlis hatirlamiyorsam saatlik 19.5€ demisti ama emin degilim...
3 bin tl ye nerde iş var
100 çalışılırmı be
Napayım geçici çalışıyorum aslında 3000 kazanıyorum. Ayda 22 gün çalışıyorum günlük 140gibi bir şey kazanıyorum...
Hergün mü kullanıyorsun?
Hayır hastayım şu an
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?