Merhaba Benim 17 yaşında bir erkek kardeşim var şimdi benim kardeşim düzgün konuşamıyor mesela konuşurken sürekli takılıyor duraksıyor şey diyor hatta dili dönmüyor kilitleniyor kardeşim 14 yaşından beri yani yaklaşık 3 yıldır böyle çok kitap ta okuyor mesela her gün 50 dk sesli kitap okuyor bunu 2.5 yıldır yapıyor ama konuşması hala düzelmedi hatta şu ana kadar bir sürü kitap bitirdi kardeşimi geçen 1 ay önce Ankara ya doktora götürdük nöroloji endokrinoloji metabolizma ve tıbbı genetik doktorlarına götürdük baktıklar bir sürü tahlil aldılar ve kan tahlili de aldılar ve doktor kardeşimde hormon bozukluğu olduğunu söyledi birde gelişim geriliği de var dedi birde kardeşimin beynindeki hipofiz denen salgı bezi küçülmüş ve salgı üretmiyor salgı üretirken beyni sıkıntı yaşıyor doktor öyle dedi birde doktor kardeşime senin beyninde boşluk var dedi internetten baktım konuşma terapistleri var ama onlarda çok pahallı bizimde maddi durumumuz yok birde internetten baktım diksiyon kursları da var ama onlarda çok pahallı yıllık 3500 TL den başlıyor fiyatları bizimde maddi durumumuz yok kardeşimi bu yıl psikiyatri ye de götürdük psikiyatri kardeşime sosyal anksiyete bozukluğu tanısı koydu ve cipralex 10 mg diye bir antidepresan hap verdi kardeşimin hiç arkadaşı da yok sizce kardeşim için ne yapmalıyız? Cevaplarsanız sevinirim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
doktor gerekli şeyi söylemiş zaten kekeme demen neyi değiştirecek hayatında? ne yetkiliyim ne uzmanım valla buradakiler de değil. bunu bi sağlık forumuna veya gerçek bir doktora danışsan daha yararlı olur. burası abaza ve trollerin öylesine eğlendiği bi yer
02 Yorumla- +1 yıl
Bildiğim bir sağlık forumu yok olsa oraya konu açarım zaten ama sizden de yardım almak istedim burdan
En İyi Cevaplar
nereye götürürsen götür illa götürdüğün yer ile ilgili bir sorun bulurlar... Ben de kekemeyim biraz kardeşinin durumları kekemelik olması yüksek ihtimalle muhtemel nefes egzersizleri ve takıldığı yerler üzerinde pratik yapmalı tamamen geçirenler var ama bazıları da kekeme olsa bile daha az oluyo azaltabilir belki
06 Yorumla- +1 yıl
Mesela bugün kardeşim biraz dışarı çıkıp gezmeye gitti eve gelince Babm ona nereye gittin dedi ama babama tam şey dedi ve konuşamadı dili dönmedi
- +1 yıl
anladım ailenizdeki kekeme veya konuşmasında pelteklik vs olan var mı anne baba tarafınızda? Irsi olabiliyor benim öyleydi eğer o da öyleyse konuşma merkezi gibi yerlere giderek görüşme yapabilirsin ne kadar erken başlanırsa o kadar kolay çözülüyor diye biliyorum veya azaltılır
- +1 yıl
Benim 23 yaşında bir abim var oda eskiden çok kekemeydi ama şu an biraz azaldı internetten baktığımda konuşma terapistleri var ama onlarda çok pahallı bizimde maddi durumumuz yok birde oturduğumuz ilde konuşma merkezi de yok
- +1 yıl
o abinden nasıl azalttığı hakkında bilgi alabilirsin internette birçok çözüm yolları var yani hiç olmadı kardeşine özgüven vermeniz lazım yani kekeme olsa bile konuşmasını dinlemek ona bunun utanılacak bir şey olmadığını diyip sabırla dinlemeniz lazım çekiniyor konuşurken belki ki ona en azından böyle yaparak rahatlatabilirsin
- +1 yıl
Abime sordum oda 20 yaşında diksiyon kursuna gitmiş ama o zaman hatırlıyorum diksiyon kursları fiyatları ucuzdu yıllık 1000 TL ydi şu an internetten bakıyorum diksiyon kursları yıllık 3 bin 500 TL den başlıyor hatta kaç tane diksiyon kurusunu arayıp sordum ama onlarda yıllık fiyatlarımız 3 bin 500 TL den başlıyor aylık ta 700 TL taksitle yani
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
0Cevap
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi