prolaktın yüksekliğinden göğüsten hiç bise yapmadan mı süt gelri yoksa sıkınca mı gelri ben sıkınca geliyorr acaba bu prolaktın hormon yüksekliğmi bunun sonucunda neler ortaya ciakr?
Acıllll cevap
Acıllll cevap
Kan prolaktin hormon seviyesi yüksek olan kadınlarda adet düzensizliği sıklıkla saptanırken, beraberinde göğüslerden süt gelmesi yakınması olabilir veya olmayabilir. Bunun belirleyicisi bir yandan yükselmenin ne kadar zamandan beri var olduğu öte yandan kadının meme dokusunun prolaktin hormonuna duyarlılığıdır.
Ama sıkıncamı gelrıkı kendılgınden gelemsı gerek mıyormu
Sadece sıkınca gelıyor benımkı ama
Hormon dengesizliği yüzünden süt gelir gülüm endişe etme. sen yinede doktora git hormon dengeleyici ilaç kullan yoksa emzikli kadın gibi dolanırsın ortalıkta =)) Gel şu çocuğa süt annesi ol bile derler =D
Doktora gıteye utanıorum bunun sonucunda adetımde gecıkme olur mu
göğüsünden süt geliyorsa hormon yüksekliğindendir,normalde prolaktin salgılanmadan süt olmaz bu hormon sayesinden süt salgılanıyor.doktora gitmen gerekir,vücudun hamile olduğunu ve doğum yapmak üzere olduğunu sanıyor.
Ama sıkınca gelıyor oda bır ıkı damla sadece
Cok elemekten veya ben sınava gıordım onun stresınden olmaz mı ya edetımde bıd egsıklık olur mu acaba
Hıc doktora felan gıtmesem adetım gecıkır mı
Adetımde bı sorun olmıckasa gıtmıcen ya utanıorum
bu bir hastalık,metabolizma bozukluğu ileri de anne olduğunda bu yüzden sıkıntı çekebilirsin.yukarı da cevapta verdiğim listeden sana en yakın hastanedeki endokrin bölümü doktoruna gitmen gerekir.utanmanı gerektirecek bir şey yok,grip olduğun için utanıyor musun?başka bir hastalık olduğunda utanıyor musun?utanmana gerek yok,bu bir hastalık çünkü.senin elinde olan bir şey değil ve tedavi de olabilirsin.dediğim gibi "cinsellikle" alakası yok kesinlikle.
prolaktin hormonu yüksekse süt gelir ve adetinle de bir ilgisi yok bu durumun.çünkü prolaktin yumurtalıklardan değil hipofiz bezinden salgılanıyor.
Cevap
11Cevap
prolaktin hormonu yüksekse süt gelir ve adetinle de bir ilgisi yok bu durumun.çünkü prolaktin yumurtalıklardan değil hipofiz bezinden salgılanıyor. (mutnojmet)
Bu olay sıkmadan felanda olurmu ya emmeden felan
Normalde memelerini kendi haline bırakırsan gelmez ama geliyormu diye sürekli mıncıklayıp sıkarsan süt yolunu açmış olursun
Pekı bu saaten sonra ellemeyı kessem adetıme etkı sı olur mu
Hayr gelmıor sadece sıkınca gelıo bunun sonucunmda neler olur
Yanı bı sorun olmazz degılmı korkuorum
Emmeden felanda olabılrımı bu ya
Ama adetımı eetkılemez degılmı zaten sıkıncada ole fazla gelmıor damla damla her sıksıma bır damla
Jinekoloğumuz bugün biraz geç gelicek... Geldiğinde size gereken bilgileri verecektir...Müsterih olun :)
Ah bi de cümleleri ve kavramları bir düzgün bir şekilde yazabilsen... Sen göğüs görünce endokrinoloji sanıyor olmalısın... Bilmediğin konular hakkında yorum yapacağına önce araştırmayı dene istersen...
Adetım gecıkır mı doktora gıtmeye utanıorum ya kendılgınden dusmezmı bıde elemkten yada stresten olmaz mı bu
Gerçi arkadaş "he de geç" dedi öyle yapmalıyım fakat gider ayak şu sorulara yanıt verirsen en azından bilgi dağarcığını genişletip ufkunu açmış olursun... Endokrinoloji denilen bölüm hangi hastanelerde mevcut ve bu alanda çalışan doktorlara ne isim veriyorlar... Aşağıda soruyu soran kişiye akıl verirken "doktora gitmen gerekir" diyeceğine ne tür bir doktora ve ne tür bir hastaneye gitmesi gerektiğini de söyleseydin ya ... Hadi şimdi gidip araştırabilirsin...
Gider ayak bir de kapak yapayım sana... İyi oku Jinekoloji hangi hastalıklarla ilgileniyormuş...
Kadın Hastalıkları (Jinekoloji) >> Kadın, Aybaşı, Adet, Rahim kanseri, Bel soğukluğu, Meme kanseri, Menapoz, Frengi, Düşük, Anne Sütü, Doğum, Gebelik, Hamilelik, Kürtaj
link endokrinoloji pek çok hastanede olan bir bölümdür.bu da bana en yakın hastane link ayna sayfada görüldüğü gibi böyle bir bölüm var ve pek çok hastanede var.alanı da hormonlar üzerinedir.ayrıca araştırmama gerek yok yıllardır bildiğim şeyler bunlar sağlık sektöründe çalışıyorum zira.şimdi senin ufkunu açmak gerekiyor biliyorum zor ama başarabilirsin.
altta kapak yaptığımı görmedin sanırım... İyi bak... Sağlık sektöründe büfe işletiyor olmalısın... Gerçi o işi yapabilmek için de hesap kitap gerekir ya!.. Bu arada hala o hastalığa bakan doktora ne ad verildiğini söylemedin... Söyle de soruyu soran da öğrensin, millet de...
link niye anlamamakta sıkıntı geçiyorsun acaba jinekoloji gibi endokrinoloji de bir bölüm. bak buradan oku da öğren.büfe işletmiyorum elbette.hem cahilsin hem de cehaletini kabul etmiyorsun.
endokrinoloji bölümünü okuyanlar,önce tıp bitirir sonra iç hastalıkları sonra da endokrin okurlar...daha fazla da uğraşmayacağım seninle anlamıyorsun çünkü.
Bu kadar boş konuşacağına tek kelimelik cevap ver... Bu hastalığa bakan doktorlara ne isim veriliyor... Hadi git araştır şimdi belki cehaletin azalır...
sana hakaret etmeyi çok isterdim ama kendime yakıştıramadığım için etmiyorum...
bu bölümü okuyan kişilere "ENDOKRİNOLOG" denir.aynı jinekoloji okuyan doktorlara jinekolog dendiği gibi.asıl cahil sensin ve beni ısrarla kabul etmiyorsun,egon buna müsade etmiyor olabilir.ama ben bu konuda haklıyım...cahil olmak suç değil ama cehaleti kabul etmemek suç olmalı!...
Sen ancak kendine hakaret edersin... Cahilin önde gideni şimdi soruyu soran bayana Endokrinolog'a gitmesi gerektiğini söyle bakalım... Daha sonra doktora gidip geldikten sonra sor bakalım ne tür doktora gitmiş... Ve öğren... Allahın cahili... Birileri sana fazla gaz vermiş olmalı ki çok bilmişliği kendine sanat edinmişsin... Maalesef senin gib bilmediğini bilmeyene yapacak birşey yok... Ancak kendinden uzak tutmalısın...
Bende yaptırdım.normalde 25 miş bende 26 çıkmıştı.Eğer süt geliyorsa tehlikeli doktoruna danış şekerim.
Adetın gecıktımı ya sıkınca mı gelıodu sendede bır damla felann
Adet düzensizliklerim oluyordu ama hiç süt filan gelmedi ayrıcada sıkma.Doktora gitmelisin.Kaç çıktı prolaktin?
Yaptrmadımkı sadece sıkınca gelıo dıe ole dsundıum ınslaalh adetımde bıd egısklık olazm senınm adetın kac gun gecıktı canım
1 ay 1,5 ay değişiyodu.
Hap verdi adetim düzene girdi.
LHT değerlerini iyice kontrol ettir , kan testinde kesinlikle çıkar , bu da prolaktin hormonun yüksekliğinden olur , ayrıca sıkınca veya kendi kendine gelebilir telaşlanmaya gerek yok
Ama bır ıkı damla gelıyor sadece sıkınca bırde afetımde gecıkme olur mu
Emınmısnız doktora gıtmessem bıse olur mu ya
Adetım gecıkmıcekse hıc gıtmek ıstemıorum sanırm bı adet gunumu beklemelıyım
Bu sut gelme olayı ellemeyle mmeyle felanda gelrı mı yaa
Prolaktin adeti geciktirir. Stres yapar sıcak basar sinirli olursun vs. Bitkidel ilaç içtin mi?
şimdi dikkatimi çeken ne bilimusun, yas 36 45 görnüyor, mesajda 18 :) sen burda çakma profille yaşıyosun demkki, insaları saf salak olarak gördüğün için sana cevap yazmayıp şikayet ediyorum
Hayret abaza erkeklerden emerim severim yorumları gelmemiş daha... Bildigim kadarıyla normal bişiydi o
3 gündür kurtulamadın şu prolaktinden doktora gitseydin 3 günde çözerdi olayını
ARKADAŞIM KORKMA VE SIKMA DA O GELEN SIVI HERKESTE VE HEMEN HEMEN HER YAŞTAKİ BAYANDAN GELİR HATTA BAZEN ERKELERDE DE VAR KORKACAK BİŞİ YOK
prolaktin, süt salgılanmasını sağlıyor bebeim. sen fena karıştırmışsın.
Yanı adetımı etkıler mı
hamilelikte etkisi olan bir hormon zaten. senin asıl derdin ne ki?
Yanı adetımın gecıkmemesı ben kzım gogusmle oyandım felan ondan olur mu
devam et,sorun yok.
Endokrinoloji uzmanına gidebilirsin. Hormonlarla ilgili olabilir
Adetım gecıkır mı
Benim de prolaktiniö yüksek bana bu konuda bilgi verebilir misin
Doktora gitmen şart ! kendi kendine ne yapabilirsin ?
Dalga geçilecek bişey değil bu. Hormonlarla ilgilidir. Endokrinoloji uzmanına gidebilirsin.
sana geçen gün herkes bi doktora görünmeni tavsiye etmişti burda. tembellik etme.
@güncelleme: doktora gitmeye utanmanın nesini anlayabilirim sence? ya da annenle paylaşmanın? kendine gel.
50 kere dedim ama sıkma diye =(
Geçen gün yardım etmiştik size sanırım
doktora git
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar