Bana yardımcı olacak var mı, 5 gündür karnım ağrıyor ve asla büyük abdestimi yapamıyorum, midemde aşırı gaz var dı, ondan sonra böyle sorun oldu nasıl eski haline gelir neler yapmam gerekiyor?
#yardim
#yardim
Kolon kanserinden korkuyorsan sana 2 altın dğerinde bilgi vereyim, düzenli her gün egzersiz yapan en az haftada 5-6 saat hareket eden insanlarda kolon kanseri riski egzersizin ve hareketin seviyesine baglı olacak şekilde %50 ye kadar azalıyor. Hareketlilik antioksidan enzim seviyelerini artırarak dna onarımını artırırıyor. Unutma DNA hasarlanınca kanser oluşuyor. Bir de folat zengini beslenmek de bu riski azaltıyor, östrojen pozitif meme kanseri riskini de folattan zengin beslenme azaltıyomuş. yeşil olgunlaşmamış muz, pırasa, soğan ve pektin açısından zengin havuç elma ayva gibi kolonda bütirat'a dönüşen gaz üreten besinler de bu riski düşürüyor.
en çok folat içeren marul kıvırcık vb çiğ sebzelerin tüketimini artırmaya bak.
Cevap
1Cevap
Biraz daha ishal yapacak yiyeceklere yönelmelisin, bağırsaklarını çalıştıracak şeyler tüketmelisin. Bu aşamada evde yapabileceğin en iyi şey bu olsa gerek.
Korkuyorum yaa başka şey olacak diye , biber bile yedim ama garip şekilde fayda etmedi anlamıyorum ne oldu böyle birden
Sen korkma bir şey olmaz, gerekirse doktordan randevu al. Ama evde de kendin bu sorunu çözmek adına dediğim gibi bağırsağı çalıştıracak şeyler ye sürekli.
Kolon kanseri filan yazıyor ondan panik yaptım alt sebeplerinden birisi olabilir diyor gerçi bizde genetik bu durum
Sen de varya... Bir ton şey yazar öyle o yorumlara falan takılma, klasik bir kabızlık durumudur. Kafanda kurguluyorsun.
Ya çok değişik his böyle şişkinlik var yediğin zaman hemen sisiyorsun gazda dolu bende bide :( Bi ilaç vardı onu içtim Dr vermişti suya katıp içmelik şu an biraz iyi haldeyim
evet olabilir bir rahatsızlığın var zaten ama bu kanser değil ben bunu söylüyorum sen devam et... gaz çıkartıcı şeyler de kullan... :)
Çok korktum kansere çevirir diye :( ilerisi kanser olablyrmus ama böyle kabızlık sorunları olursa
yok yok sen kafanda kuruyorsun şöyle iyi bir gaz sıkışmış senin beynine de dert olmuş bakk
Kaç gün sürer peki bu durum evet önceden oluyordu ama bu kadar degil:(
o kadarını bilmem ama kendini bu kadar kötü edip karaları bağlama, ya daha beter sorun olsaydı :)
Oda doğru:( umarım çabuk geçer neden panik atak var ve hemen evham yaparım:(
bak asıl böyle yaptığın için geçmiyor, halledersin sen senden kurtulur mu gazlar falann
😀🤐🤐Vala çok haklısın yaa teşekkür ederim
aferrinnnn
Aç karnına su iç, sabah içersen daha çok faydası oluyor.
Yapıyorum ama yok bisi olmuyor:(
Suyu direk içmeyin oturarak 3 yudumda için. Birde su ılık olsun mutlaka.
Benim de bağırsaklarım da gaz problemi var hemde aşırı fazla. 1 yıl oldu geçmiyor kolon kanserinden korkuyorum
Koloniskopi yaptır
@anotherlifeee çok korkuyorum diyeti bile geriyor beni. Bir ishal bir kabız oluyorum. Yediklerim dokunuyor. 1 sene oldu ciddi bir şey olsa mide bulantısı dışkı da kan olmaz mıydı. Tümör belirleyici kan testleri yaptırdım bir şey çıkmadı ama içim rahatlamıyor yine de
Bende aynıyım
@anotherlifeee siz de var mı bağırsak problemleri. Kolonoskopi yaptırdınız mı peki
Gel anlatayım
Endiselenecek bir durum yok yas kac
Yaş 32 de kolon kanseri filan yazınca korktum kabızlık onun belirtileri aynı bende ki. s ama kanama filan yok
Kefir ic
Kefir var bizde cidden fayda ediyor mu?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?