Bugün voleybol oynarken bileğim döndü ve düştüm hastaneye gitmedim ama bayağı şişti ve ağrıyor kaç güne geçer? Hızlı geçmesi için bildiğiniz bir yöntem var mı?
Cevabın nedir?
+1 yılAyak bileği burkulması aslında tahmininizden daha ciddi bir sağlık problemi. Ayak bileğindeki bağların travması diyebiliriz. Ayak bileğindeki burkulma şiddetine bağlı olarak iyileşme süreci değişiklik gösterebiliyor. Hafif burkulmalar yaklaşık 1-2 günde kendiliğinden iyileşebilir. Fakat şiddetli burkulmalar haftalar sürebilir. Bazı şiddetli burkulmalarda ise doktor yardımı gerekebiliyor. 2 haftadan uzun süren burkulmaya bağlı belirtilerde doktorunuza kesinlikle görünün. Ayrıca burkulma ile ilgili anlık tedavi ve tam olarak ayak burkulması nasıl geçer konusunda daha detaylı bilgi için
bu yazıyı okumanızı öneririm. Geçmiş olsun.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSakin bir hafta falan inanma bir ay ağrı çekersin ve ömür boyu sizlar. Sürekli buz koy ve sargı beziyle sar üstüne çok basma. Benimde başıma geldi biliyorum yaklaşık bir sene oldu hala da zorlandığm zaman acıyo ayağım doktorun verdiği kremler hiç bir işe yaramadı. He bide patates ağrıyı biraz da olda hafifletiyor haşlanmış patatesi koy. Geçmiş olsun
01 Yorumla
Futbol oynuyoum abim masör , amcam fizyoterapist eğer uygularsan 4 güne geçer. 72 saat soğuk yapmak zorundasın ve 48 saat sok yani sıcaktan soğuğa.. Simdi bir kova içine buz koyup 15 dakika içinde duracak. 10 dakika dinlenip 15 dakika daha yapacaksın. bu şekilde 3 gün yap m 3 gün sonra ilkten yine buz 15 dakika ardından ara vermeden 15 dakika sıcak su. 10 dakika dinlendir ve yine sıcak soğuk tekrarı yap. dolgit ve hiridoid diye bir krem var onları alirsan pek pahalı degil. aldgin kremleri ovarak ödemi kir. kesin sonuç.. Çünkü çok yaşadım. usenirsen geçmez.. Kemik dibine girer ödem
04 Yorumla
+1 yılBurkulmalarda ayağı sabitlemek, dinlenmek, bileği hareket ettirmemek, dinlenirken ayağı yastık vb. yardımıyla yüksekte tutmak ve belli aralıklarla burkulan bölgeye soğuk kompres uygulamak önemli. Tabi kırık, çatlak ya da kas yırtılması yoksa. Bunun tespiti de röntgenle olur. Burkulmanın şiddetine göre iyileşme bir kaç günden bir kaç aya kadar uzayabilir. Yukarıdaki önerileri uygulamaz isen bu süre daha da uzar.
016 Yorumla- +1 yıl
Buz uygula mutlaka. Direkt buzu koyarsan yakar ama buz aküsü ya da su şisesini dondurarak kullan. Faydasını görürsün. Fazla üstüne basma, zorlama.
- +1 yıl
bir de motordan düşme de.
- +1 yıl
Nasıl bir motor bu?
- +1 yıl
Kendin kullanıyosun?
- +1 yıl
Vay canına. Ben en fazla scooter felan bekliyodum. Boyun yetiyo mu?
- +1 yıl
:) Dikkatli sür. :)
- +1 yıl
Kask takıyosun di mi?
- +1 yıl
Sebep?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
21Cevap
aynısını futbol oynarken yaşadım eğimli bir zemine bastığımda, ama devam ettim oyamaya sonra 1 haftada tam şişkinliğe ulaştı ağrıda oldu ama çok olmadı ben o 1 hafta içinde oynamaya devam ettim 10 gün içinde tam indi ancak kendini hissettirdi bir süre.
08 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben de dün voleybol oynarken burktum doktora gittim ezilme vr sadece dedi morarmadı benimki şişti bşr saat arayla sürekli soğuk kompres uygula dedi volteren verdi bir haftaya geöer dedi de bilemiyorum ne zamana geçer çok lanet bişey sana da geçmiş olsun
01 Yorumla
+1 yılBen kum havuzuna atlarken burkuldu sonra bir daha atladım doktor iki tane krem verdi onları karıştırıp sürüyorum üzerinede sargı beziyle sardım bir kaç güne geçeceğinj söyledi.
00 Yorumlatatlım o geçmeyebilir benim annemin 2 ay önce topuklular yüzünden hafif bir ayağı burkulmuştu hala geçmedi bak çatlak falan varmış , ama şişmemişti bile fazla düşün
03 Yorumla
+1 yılbir karışım var yapabilcekmisin? ya da katlanabilcekmisin?
06 Yorumla- +1 yıl
benimde zamanında çok burkuldu, eski çıkıkçıların bir yöntemi bu
kuru inciri ufak ufak doğrucaksın, bir miktar sütün içine atıp sütte pişirceksin, karışım plazma halini alması lazım, plazma halini alan karışımı ayak bileğine sürceksin, çok sıcak sürüpte ayağını yakma ama, ayak bileğini bununla kapladıktan sonra bir tülbentle bandajla, çok sıkı ve rahatsız etmicek şekilde sarmalısın. 2 gün çıkarmıcaksın ama, sonrasında normal yürümene devam edebilirsin. ben çok denedim her seferinde de olumlu sonuç aldım. - +1 yıl
bu halde gitmen zor olcak. bence şimdiden hazırla, yarın kalsın. ertesi güne açarsın. hatta yarın gece bile açabilirsinde. ben ortopediye gittim sonuç alamadım, ağrı kesici birde jel ve bandaj verdi ama sonuçsuz kaldı üstüne basamadım. bunu uyguladım 1 gün sonra normal yürümeye devam ettim.
- +1 yıl
bu halde zaten gitmen zor:)
+1 yılbiraz zaman alır geçmesi. üzerine basma, ağrı kesici jel kullan...
010 Yorumla- +1 yıl
haaa iyi yapmışsın voltaren çok iyidir, kokusu da güzeldir :)
- +1 yıl
neden ki kötü mü sence kokusu :)) kalktım kutuda voltaren vardı kokladım, bir de fastjel varmış onu da kokladım bence gayet güzel :)) poşete koydum çekiyorum :))
- +1 yıl
Bengay'ı soğuk havalarda kullanıyorum, o biraz ağır, beyinde hücre bırakmıyor, hiçbir şey hissetmiyorsun :)) oyyyhhşş süper oldum ben, ayaklarım yerden kesildi :))
- +1 yıl
şaka bir yana bence kokusu çok güzel :)) ikisinin de... sana da geçmiş olsun, ayağını çok zorlama, anlaştık?
- +1 yıl
;) ...
Sıcak tutup sararsan daha hızlı geçer, maksimum 2 haftaya iileşir, fazla üstüne basmamaya çalış, tüm ağırlığını verme en azından yürürken falan..
00 YorumlaValla en zor geçende bilek burkulması. Morardımı ne durumda..
013 YorumlaGeçmiş olsun. 2 gün. zorlama kendini yayıl öylee :)
03 Yorumla
+1 yılBen burktuğum zaman 2 hafta geçmemişti valla :D eczaneden ilaç falan al
07 Yorumla- +1 yıl
Cold fresh jelde kullanabilirsin uyuşturur ağrısını alır oda :D
- +1 yıl
Olanla idare et o zaman çok basma ayağının üzerine geçer 2 3 güne :D bilemedin 1 hafta
- +1 yıl
Geçmiş olsun :D
Ayağının üstüne fazla basma. Eczaneden ilaç al. Sıcak suyla ve sabunla ovala. Okula gidiyorsan bir günlüğüne evde kal ve dinlen. Herşeyi yapmana rağmen geçmiyor ise doktora gitmende fayda var. Geçmiş olsun.
00 Yorumlamomarma varsa ciddi olabilir.
08 Yorumlaayağına yaptığın masaja müdahaleye dinlenmeye ve bakımına bağlı
04 YorumlaAllahım bide profile resim koymuş...
neyin kafasıdır bu..
Neyse geçmiş olsun010 Yorumla
+1 yılSabun iyice ıslat ayağına masaj yap iyi gelecektir.
00 YorumlaBenimde yaklaşık 1 hafta önce ayağım şişmişti şu anda rahat yuruyebiliyorum hatta hafif kosabiliyorumda ama sislik öyle duruo ağrımio ama kotu görüntü oluo sizin önerebileceğiniz bişey var mı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben keten tohumunu haşlayip pelte gibi yapıp sarınca iyi geldigini duymustum
00 Yorumla
+1 yılsen ne sapsal kizsin Git hemen yoksa omrunun sonuna kadar yer yapar Haydi git
01 Yorumlakesinlikle yuruyus yap bnde idmanda burktm 1 ay sürdu
03 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇıkık falan olabilir baktırsaydın. 1 hafta gibi bişey sürer
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOzaman dinlenirsen çabuk geçer zorlama sakın evde ayakları uzat yat 😊 :)
- Sağlık konusunda 801 cevap paylaştı.
+1 yılkendini zorlama 1 haftya garanti iyisin.
03 Yorumla- +1 yıl
rica ederim volteren öneririm şimdilik ben öyle yapıyordum.
sürekli buzla tedavi yap
01 Yorumla
+1 yılSoğuk uygulama yapacaksın
00 Yorumla1 hafta sürdü bende
00 Yorumla- Sağlık konusunda 327 cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun..
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılzorlamazsan daha çabuk iyileşir.
00 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun
01 Yorumlaen az 1 hafta
03 Yorumla
+1 yılgeçmiş olsun...:(
00 Yorumlaen az 1 haftaa
00 Yorumla1 sene sonra
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı