memeli daha güzelsin olursun belki veya küçülür ileride gibi.
Jinekomasti nedir? Tedavisi falan var mıdır?
memeli daha güzelsin olursun belki veya küçülür ileride gibi.
yaşını düşünürsek seninki olağan bir şey zaten...hemen hemen senin yaşında birçok erkekte görülebilen bir durum bu...kilo alman da büyük etkendir...memelerin büyümesi ya meme dokusundaki ya yağ dokusundaki ya da her iki dokuda birden olan artış sebebiyle meydana gelir...seninki muhtemel sonuncu tip zira en çok görüleni de bu tür zaten...
6-18 ay içerisinde büyüme durur ve memelerin eski boyutuna döner muhtemelen...
hastalığın en büyük etkisi hastanın kendini kötü hissetmesine ve hatta abartırsa psikolojisinin bozulmasına sebep olabilmesi...kafana çok fazla takmamanı öneririm zira kafana takarsan mutsuz olursun mutsuz olursan yemek yemek istersin yemek yedikçe kilo alırsın ve sorunun büyüyebilir...dediğim gibi bir süre sonra kendiliğinden düzelecektir zaten...
yine de için rahat etsin istersen bir hormon testi yaptırabilirsin...
geçmiş olsun ...
Doktora gitmeye neden utanıyorsun?
Doktorun işi gücü yok senin memelerinin bütün kıvrımlarını inceleyip dedikodusunu mu yapacak arkadaşlarına?
Çekinme git, hayatında kaç kez göreceksin doktoru, sağlık bu şakaya gelir mi hiç?
Ya bizler ne yapalım, jinekoloğa ya da kadın doğum doktorlarına bir bacağımızı sağa, diğerini sola koyup havaya diktiren o komik koltuk da bacak aramızı açıyoruz çart diye..
Jinekomastinin sebebi ergenlik çağındaki östrojen hormonu fazlalığı. O dönemde göğüsler acır ve büyürmüş. Belgeselde izlediydim.
Dert etmene deymez. Benimde biraz vardır. Belli olmayacak kadar. Ama kas bindirince güzel oluyor yahu. Vucüt süper şekil alıyor. Yani sorun edecek bişey yok. Aşağıda erkekliğinden falan olursun demiş biri. Bilip bilmeden yapılan o tip yorumlara aldırış etme. Estetisyene gitsen hemen alalım der. Eee para kazanılacak sonuçta. Eğer bayan memesi gibi büyükse, yani avucundan taşıyorsa. Aynada bakınca bayan memesi gibi gözüküyorsa o zaman aldır tabi. Ama anlaşılmıyorsa yada tereddütte kalıyorsan hiç gerek yok bıçak altına yatmaya. Sendeki psikolojik bir problem gibi, fizyolojik olmasından çok. Ana ben kadın mı oldum memelerim çıktı, ne biçim yaratığım diye düşünüyorsun gibime geldi. Aldırış etmeee :)
Öncelikle meme iyidir.Bir sürü avantajı var.
1)Artık sadece heteroseksüel kızlarla sınırlı kalmazsın,memen ile lezbiyenlerin gizli bahçelerine dalarak iş işten geçene kadar onları ağına düşürebilirsin
2)Kızları , göster ama elletme taktiğini uygulayarak,kendi oyunlarıyla affallatabilirsin
3)Koşucu isen göğüslerin yaptığı ağırlığı elemine edebilirsen,göğüs farkıyla birinci olabilirsin.
4)Larissa Riquelme gibi telefonunu göğsünde taşıyabilirsin,böylece iki elinde boş kalır. link
Dezavantajları
1)Tek dezavantajı var.Kestaneyi çizdirebilirsin
Cevap
9Cevap
ergenlikte olabiliyor sonra zamanla eski halini alıyor. genelde anabolic steroid kullanan bücut geliştirmelercilerde sık görülür. her meme büyümesi jinekomasti değildir. hemen endişelenmene gerek yok. kilonda artış olduysa ondan da olabilir. sıkı bir diyet ve spor yap bakalım memelerde küçülme olacak mı ?
Bende de var jinekomasti.20 yaşımdayken milletin dalga geçmesinden kafam attı gittim Plastik cerrahiye.Doktor biraz mıncıkladı ultrason istedi hormon testi yaptırdı.Sonuçlara bakıp evet jinekomastisin dedi.İstediğin zaman ameliyat olabilirsin dedi.Sonra annem aklıma girdi bunun için bıçak altına yatılır mı bir sürü ağrı çekeceksin.Spora gidersin kas yaparsın dedi.İyi bi de sporu deneyeyim dedim.Gittim kas yaptım ama yok olmuyor.Sporu bırakınca hele biraz da kilo alınca hemen ortaya çıkıyor.O yüzden en kesin çözümü ameliyat.Ama ben olmadım alıştım artık dalga geçilmesine.
jinekomasti erkeklerde görülen meme dokusundaki artıştır. ergenlik çağında erkeklerde normal olarak görülebilir sonra kendiliğinden düzelir. ancak hormonal bozukluklara bağlı olarak dagözükebilir. kendin için en doğru cevabı almak adına bir endokrinoloğa görünmeni tavsiye ederim.
Ya çoğu erkek bir dönem böyle bir durumla karşılaşıyormuş..Arkadaşda aynı senin gibiydi..doktora gitti..doktorda öyle demiş işte..ki geçti onunkide yani..Çok da takma geçer bence..Hastalık olarak farklı o hemen ben hastayım deme arkadaşım..O yüzden önce doktora git..
sütyen takicak kadar büyümezlerse sorun yoktur (:
hormonlarla alakali birsey oldugunu duymustum sankide ama emin degilim. rahatsiz edicek boyuta gelince zaten utansanda utanmasanda doktora gidecegin icin simdilik sorun yoktur.
jinokomasti erkekte meme dokusunun fazla yağlı olmasından kaynaklanan bir rahatsızlık...en güzeli bir spo4r merkezine giderek egzersizle onları eritmen.çok büyük ve ağır memelerin olmadıkça ameliyat falan olman imkansız sorun edilecek bişey değil.biraz hareket ve egzersiz..soracağın bişey varsa sor ..
bence sorun etme memeli erkekler güzeldir:))vin diesel gibi mesela birde kas yaparsan süper olur.
Bende var hocam sütyen takılacak kadar hemde :) Rahatsızlığı psikolojik olarak çok kötü etkiliyor bir erkeği.Ameliyatı 1.000 TL tıp fakültesinde.
hastalık var yada yok en kötü şey beklemek bence sen git bir doktora ögren boşuna belki stres yapıyon oda zarar sana... Eger hasta isen insallah değisindir erken müdehale her zaman en güzeli
Bu işler doktorsuz olmaz arkadaşım. Bir uzman doktora gecikmeden görünmelisin.!
jinekomasti anormal derece de meme büyümesi demektir.tedavisi cerrahidir.
tedavisi cerrahi değildir medikal tedavisi de vardır. ayrıca anormal derecede meme büyümesi demek de değildir bunun erkekte görülenine denir.
evet bunun erkekte görülenine denir ama benim bildiğim tedavisi cerrahidir.ben görmedim hiç bir hastanın medikal tedaviye cevap verdiğini.
kuzenim geçen ameliyat oldu birşey değil onun ameliyatı :)
sorunun hala devam ediyormu?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar