çoğu alzheimer demiş, evim sensindeki haslağı da söyleyen olmuş
peki bunun tedavsinde kemoterapi gibi uygulamalar yapıyorlar mıydı
evim sensin i izleyenlere de soruyorum,
ordaki bayan kemoterapi gry mu
alzheimer hastalığı , tedavisi yok
Öncelikle hastanın kendisine, cesaret ve güven duygusunu aşılamak gerekir. Hastaya her zaman yardım edilmeli ve bu yardımın hastaya kabul ettirilmesi gerekir.
Hastanın hislerini paylaşmak gerekir. Gerekirse hasta, doktora nasıl bir durumda olduğunu anlatmalı ve bu yönde de tedavi uygulanmalıdır.
Yapılacak işler için bir kağıda notlar alınmalıdır. Aynı şey, eşyaların yerini bulmak için de yapılmalıdır.
Alzheimer hastalarının araba sürmesi tehlikelidir. Bu yüzden bir kişinin, hastaya eşlik etmesi (şoför olarak) gerekir.
Hastanın sağlığına ve beslenmesine dikkat edilmelidir.
Hasta hobilerini kısıtlamamalıdır. Önceden yaptıklarını, yapmaya devam etmelidir. Fakat artık çalışmayı bırakması gerekir.
Hastalık ilerlemeden, hastanın ilerideki bakım durumu görüşülmelidir.
Alzheimer, sadece kişinin kendisine değil, ailesine de maddi ve manevi yük getirdiğinden, bu hastalıkla yaşamaya alışmak ve başedebilmek için destek almak gerekir.
ama böyle erken yaşlarda da alzheimer olunabiliyor mu
peki bu onu ölüme götütür mü
zayıflatır mı mesela
beyin hücrelerinin ölümüyle gerçekleşen bir hastalık zaten bu belirtilere bir göz at
günlük yaşamı etkileyecek kadar unutkan olma (kişilerin adlarını, olayları hatırlayamama),
gündelik işleri yapamama (yemek yapmak gibi),
kelimeleri bulurken zorlanmak,
tarihleri ve bilinen yolları hatırlayamama,
çok basit konularda bile karar vermede güçlük çekme,
hesap yapamama, pratik düşünmede zorluk çekme,
eşyaların yerlerini karıştırmak (koyarken başka yere koymak),
davranışlarda ve ruh halinde değişiklik,
karakter özelliklerinin değişmesi, insanları suçlama,
sorumluluk sahibi olmaktan kaçmak alzheimerın belirtileridir
teşkr ederim
Bende bunama hastalıgım Şu an hafızam yerinde o yüzden yazıyorum evliyim kocam biliyor rahatsızlığımı bİ ara eski sevgilimin adınla seslenmiştim ona bana cok darılmıştı tabi hastalıgımı bilmiyordu buna benzer cok sey oldu Rabbım bu hastalıkla yasayan herkesi korusun 😢
alzhemier var kötü bir durum bır de bır fılm de vardı coooook guzel bır fılm karısı alzhemıer oluyordu baya aglamıstım karısı genctı ama a moment to remember mutlaka ızleee
benimde erken bunama var galiba yaşım 21 oluyor çok nadirde olsa unutuyorum ama benimki isimler uzun süre 2 3 ay belki görüşmediğim adının geçmediği birini hatırlamakta güçlük çekiyorum 2 3 dk düşününce geliyor nadiren dikkatimi çekecek şekilde başıma geldi uzun süredir başka birşey olmadı
alzaimer olabilir frontatemporal demans olabilir. Alzaimerin tedavisi var ama yanıt vermeyebiliyor ilaçlar ilk başta veriyor sonradan vermemeye başlayabiliyor ama tedbiri var bulmaca, sudoku çöz, kitap oku, yazı yaz, hafızasal işlemler yap v.s.
Cevap
6Cevap
alzheimer hastalığı diye biliyorum umarım geç olmadan çözüm tedavi yolu bulunur
alzheimır olabilir ya da evim sensinde fahriye evcenin yakalandığı hastalık olabilir
Evim sensin aklıma geldi :/
alzheimer demişler zaten geçmiş olsun
alzheimer hastalığı. ama neden küçük yaşta :(
Alkol al. İşe yarıyor.
şizofreni olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar