3 yıllık ilişkimiz onu seviyorum kilo olarak fazlası var 1.78 boyunda 110 kiloyu daha gördü ben ona 3 yıldır kilo vermesi gerektiğini sağlık açısından da doğru olmadığını söylüyorum daha 23 yaşında ben sevgilime güzel görünmek isterim ki öyle de yapıyorum boyum 1.64 53 kiloyum kendime dikkat ediyorum 3 yıldır bu meseleyi kendisine söylüyorum ve artık bu durumdan sıkıldım dünyaları istemiyorum bu konuyu açtığım zaman da sinirlenip konuyu kapatıyor kilo verse ona da çok yakışacak kendisini daha iyi hissedecek siz ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAffedersin ama kokusundan sana ne. Bak aynı kiloya yakın ama bu muhabbeti annemle yapmak zorunda kalıyorum ve insanın bu konudaki özgüvenini yerlebir ediyorsunuz. Bak ben ilk yemek yeme serüvenine babamla başladım babam geç gelirdi bende ona eşlik etmek isterdim sonra bu iş kilo alımına gittim. Ayrıca insanlar kilo da bir etkendir ama sırf annem yasin küçük diye temizligimi bile yaptırmaya karşı çıktığı için insanlararası da dalga geçilen biri oldum. Kilo da insanların standartlarına uymamış istiyor ama benim mahreniyetime ve nedenine saygı duymayı bilmiyor. Ne kadar ironik degil mi? Inek olduğum için de oldu ki aslında şimdi bakıyorum ben sadece sorumluluklarimi yerime getiriyormusim ve eğer şu anda da calissaydim çok iyi bir yeri bile ben bu meselelerden dolayı sosyal anksiyetesi en yüksek seviyede yaşadım ve tedavi gordum başıma büyük bir darbe geldi ve ben inanılmaz kilo aldım ailem olayı bilmelerine rağmen hala empati yoksunu mahlukatlar olduğu için kılına yüklendi hatta babamın göbeği benden öndedir o bile laf yapıyor ya. Bak sana kısaca şunu demeye çalışıyorum. Bir insanın kilo olmasındaki sebep illaki yemeği sevdiği için olmayabilir sorunlarından kaçtığı için de yiyebilir ve sizin gibi estetik kaygıları olan ve işi seksepalite ile karistiran insanciklar bunun empatisine kurabilecek bir olay yaşamadıkları icinkarsindki insanı kendi değer yargıları ile yargılar. Inan bana şu cümlelerini okurken bile bana sinirlenmissindir bir dr bizim sizler bize böyle söyleyince içten ice nasıl bir tepki imizi dusun. Ben bugün kenrim. icin spora başladım ve çok eglendim. Fit olmak ve ileride kilo verirken sonra kas yapmayı çok istiyorum ama bunu sence neden şu ana kadar yapmadım da şimdi yapıyorum. Çünkü kendim için yapmak istediğim için. Öncelikle ona bu konuda özür dile ve bir süre bu muhabbete girme sana bu konuda güvendiği anda onun bu kiloyi neden aldigini konusun ama bodoslama dalma. Sonra birlikte yuruyislere baslayin ne billeyim açık ve güzel bir alana gidersiniz burada yürümek çok keyigliydi acaba her gün mu gelsek dersin o da olur der ve çaktırmadan onu spora sindirmiş olursun hem de kaliteli vakit geçirirsiniz. Neyse sonra o alışınca sporda ne kadar yorulduğunu anlayınca çünkü bugün bende çok yoruldum sevgililer hani birlikte fitness a gider story atar ya ne güzel görünmüyorlar mı öyle değil mi dersin onun kafasına işler ve kendine oradaki insanlarla kiaysliyir ise ona o konuda düşünsel utanmasini kırılmasına yardım eder birlikte spor yapmaya başlarsınız ayrıca sen onu sadece kilosu olduğu için mi sevdim hayir. Ama senin gibi bir çok insan bunu ona zaten söylüyor veya hissettiriyorlar ve sen onun en yakınisin düşünsene en yakını bile onu bu şekilde kabullenmedigi gormesi. Evet iyiliğini istemistim ama boş sözle kimse düzelmez ayrıca bu düzelmesi gereken bir konu değil. Onun bedeni onun kararı. Sen sadece ona yakın olurken destek ol ve ona bedeninin içinde ne kadar yorulduğunu farkettirmesini sagla. Olay bu
Ben kademeli bir şekilde dışı cem mesela ve 2 yol sınava hazırlanıp 4 yıllık okulundan iki yıllık diplomalı alıp hem dışarıda endüstri mühendisliği okuyup hem çap yapicam hemde diplomam olacağı için bir işte calisabilcejom ayrıca perşembe günü güzel bir iş imkanının toplantısı yapılacak o eğitimi alırsam zaten isim dünden hazır olucak ve ben hayalimdeki başka bir işi gerceklestirebilecejom ve beni her konuda kısıtlayan ailem ile bağını sonsuza kadar koparacahim ve hayatıma sadece benim kistaslarima uygun olan insarlrihayatina sokacagim. Başta yukseldum çok özür dilerim ama temel noktada ne düşündüğümüzu anlamanı ve senin dr isteğine kavusabilcehin seçenekleri sunmak isteidm. Umarim. mutlu olursunuz02 Yorumla- +1 yıl
Size hayatınız da başarılar dilerim yaşadığınız zor şeyleri umarım geri de bırakırsınız ve çok mutlu olursunuz şöyle ki bu ilişki 3 aylık değil 3 buçuk yıllık onunla ilgili herşeyi bilirim psikolojik bir durumdan ya da hastalıktan kaynaklı bir durum değil öyle olsaydı en azından daha çok yardımcı olurdum tamamen kendi hayat felsefesi ile alakalı bu dünyaya bir daha mı gelicem canım istediğin de her şeyi yerim düşüncesi bunları bana kendisi anlattı hayatında yaşadığı en küçük olaydan tutun bütün herşeyini bana anlatır kendisini kilolu olduğu için küçümsemiyorum rencide etmiyorum kendisini bırakmıyorum da çözüm arıyorum teşvik etmek için sürekli görüşme gibi bir durumumuz yok maalesef elimden geldiğince yardımcı oluyorum görüşünüz için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Tamamdir o zaman onu dolaylı yoldan spora alistir ya da kabullen ileride sorun yaşarsa kendi pişman olsun. Özür dilerim geçen gün patladim. Onun haricinde zaten sonra elimde geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştım. Kusura bakma tekrardan
En İyi Cevaplar
+1 yılKendi kafasına dank etmedikçe ne kadar söylesen faydası olmaz. Bu sefer gizli gizli yiyecektir. O da memnun değildir mutlaka ama önemli olan çaba. Çaba yoksa yattığı yerden kilolu olmasıyla hayıflansın dursun. Nefes almayı bile etkiliyor. Eskiden takmazdım. Herkes istediği gibi olsun derdim ama kilo verip aslında hayatın daha kolay, güzel olduğunu gördüm. Sadece hamallık. Başka bir şey değil. Kendimizi avutuyoruz, böyle memnunum, böyle beğeniyorum diye. Şimdi göbeği sarkmış birini görünce midem bulanıyor. Bir sürü margarin düşün. Bunları vücudumuza bağlamış hamallık yapıyoruz. Çok kilolu birini görünce aklıma sadece bu geliyor ve üzülüyorum. Çünkü kilo vermek insanı rahatlatıyor, nefes aldığını hissediyorsun. Zor değil aslında. Gereksiz şeyleri yeme, azıcık da yürüyüş, spor yap. Hepsi bu. Biz gözümüzde büyütüyoruz. Eğer bunlarla kendi başına yapamıyorsan bunun için doktorlar var. Destek alınabilir. Çünkü kilo gerçekten hastalık.
00 Yorumla
+1 yılSen bunu dile getirmeye devam ettikçe o 120 kilo da olur 150 kilo da olur. Rahat bırak, onu bu şekilde sev ve bir sorun varsa ortada bunu onun görmesini bekle.
03 Yorumla- +1 yıl
Nefes darlığı yaşayıp memnun olması mümkün değil ama sana karşı inat etmesi çok olağan bir durum. Başka yolu yok, kendisi görmeli bunu sen bir şey yapamazsın. Sadece o böyle bir karar verdiğinde destek olmak düşüyor üstüne, onu ikna etmek senin işin değil.
Vücut kitle endeksi neredeyse 35 yani erkek arkadaşın net bir şekilde Obez sınıfında.
Senin beğeni kriterlerinden çok daha önemli sağlık riskleri taşıyor. Ama bu seviyede kilolu olan birinin kendi kendine kilo vermesi çok olası değil. Ciddi metabolik problemleri var ve zaman geçirmeden bir profesyonelle çalışmaya başlamalı.
Senin açından bakacak olursak da haklı olduğun birçok boyut var. Kilosu yüzünden hem dış görünümü hemde yaşadığı fiziksel engeller ilişkinizi olumsuz etkileyecektir.03 Yorumla- +1 yıl
Söylediğiniz germeye katılıyorum kendisine ben 110 kilo olsam be yapardın dedim seni asla bırakmazdım dedi öyle mi olurdu bilmiyorum ama ben zaten onu bırakmıyorum ayrılmayı da düşünmüyorum hastaneye gitmeyi teklif ettim hem de kaç kere kabul etmedi yani elimden gelen herşeyi yaptım artık gerisi ona kaldı illaki kaslı olsun fiziği çok güzel olsun derdinde değilim gerçekten sadece ideal kilosunda sağlıklı olsun bu kadar
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
19Cevap
- Sağlık konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılSağlıklı bir sevgili isteme hakkın var
00 Yorumla sağlık açısından cidden sıkıntılı bir durum yüksek ihtimalle model gibi görünmesini istemiyorsun ideal kilosuna ulaşsa yeterlidir ama inat ediyorsa da bilemiyorum konuşmadan anlamayan birine yapacak bir şey yok
13 Yorumla
+1 yılDoğru. Aynı boyda 90kg, göbeksiz ve powerlifter olmama rağmen ben bile 5 kilo vermeliyim. 110 kg ciddi sağlık sorunlarına neden olur erkekte. Şeker, kalp, cinsel isteksizlik, testosteron azalımı... vs.
01 Yorumla
+1 yılÜstüne gitmen yanlış birlikte yürüyüş yapın 😉hem vakit geçirmiş hemde katkı sağlar
Bazı insanlar çok zor kilo verir kilo oturunca üstüne gitmiştir benim gibi ben 185 im o var hediye olarak dambıl seti al spora yonelt yani02 Yorumla- +1 yıl
YouTube lesli vidyolari var bir de yönlendirmek amaçlı bunuda dene
+1 yılBunu sen istediğin için değil sağlık için yapmalı zaten. Böyle devam ederse nefes darlığı, şeker gibi bir çok hastalıkla uğraşacak karşına al ve konuş kilonun getirdiği bir çok hastalık var ayrıca kendi sağlığını yani kendini bile düşünmüyorsa seni dinleyeceğini hiç sanmıyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Peki böyle spora başlayan çiftler oluyor veya erkekler öncesi sonrası yapıyorlar bundanda mı azimlenmiyor
+1 yılİsteyebilirsin ama kilo ver demeyle kilo veremezki bunun farkına var. Destek ol ona diyetisyene gidelim beraber spor salonuna yazılalım mı falan diye teşvik et. Belki bir sıkıntısı var yemeğe vuruyor kendini bir derdin bir sıkıntın mı var diye sor. Bir de kilo vermekte, almakta çok sıkıntılı bir süreç gerçekten
11 Yorumla
+1 yılAbim 120 kiloydu boyu 1.75 idi 7 ayda 50 kilo verdi şu an 70 kilo ve çok yakışıklı oldu yeşil gözlü zaten, demem o ki her şey irade ve azim Allah yardım ediyor
00 YorumlaDüşünülecek bir durum yok. Boy ile kilo arasında 30 birim fark var. Obez ve umursamıyorsa pek seçenek kalmıyor.
07 Yorumlaİlişkide evlilikte partnerlerin her zaman bakımlı olma sorumluluğu vardır Aksi halde aşk biter
01 Yorumla
+1 yılKendisine saygısı olmayan birinin sana saygılı olmasını bekleme
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunu bu kadar çok dile getirmen karşıdakini kırabilir ve yanlış anlamasına sebep olabilir, insan karşıdakini olduğu gibi sevmeli ve bunu belli de etmeli bence
08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAnlıyorum ama kilo vermek çok zor nasıl verebileceği hakkında konuş ya da sor kilo vermek istiyor musun diye..
Cevap sahibi+1 yılO kendini böyle seviyorsa bırak öyle kalsın insanların görüşleri değişebilir ilerde sağlığı için o da ister belki.
Cevap sahibi+1 yılBence tatlı dille çözebilirsin. "Seni kaybetmekten korkuyorum, acı çekmeni istemiyorum" gibi cümlelerle durumun ciddiyetini farkettirebilirsin
Cevap sahibi+1 yılO zaman boş ver gitsin haklı olduğunu anlayınca geç olmaz umarım
+1 yılBoyuna göre kilosu çok fazla dikkat etmezse kilo almaya devam eder ve oturduğu yerden kalkamaz..
06 Yorumla- +1 yıl
Mücadele edecek spora başlayınca bırakmamalı programı harfiyyen uygulamalı diyetide bırakmamalı...
- +1 yıl
Senin yanında olman destek olman tabiki fevkalade bir şey ama onunda adım atması gerekir istemesi gerekir.. istemek başarmanın yarısıdır sonuçta...
- +1 yıl
İstemesini sağlamak için ona sporu sevdirmelisin en başta yaptığı şeyin sonucunu görmeye başlayınca oda sevmeye başlayacak...
Bana sevgilim kilo ver yoksa ayrılırım deseydi muhtemelen çiğ köfte atardım suratına
07 Yorumla- +1 yıl
Olur mu hiç öyle şey sağlığı da mı önemli değil 110 kilo ne demek ne gerek var daha gencecik ayrıca bana güzel görünmek istemesi gerekmez mi ben neden onun yanına her gittiğim de özenip gidiyorum bakım yapıyorum kiloma kendime dikkat ediyorum hem kendime saygımdan hem de ona saygımdan düşüncenizi doğru bulmuyorum
Sağlık konusunda 314 cevap paylaştı. Kilosuyla sevgili olduysan istemen normal... Ama aksi bir durum ise istemen saçma...
04 Yorumla
+1 yılBence haklısın. Sadece haklı değilsin aynı zamanda iyi bir sevgilisin demek ki.
03 Yorumla- +1 yıl
Onu çok seviyorum üzmek istemiyorum bu soruyu sormamın sebebi de kilo vermesini söylediğim için yanlış mı yapıyorum diye düşündüm 3 yıldır beraberim ve güzel bir şekilde dile getirdim bende artık yoruldum teşvik ettim herşeyi yaptım daha ne yapabilirim sizce nasıl teşvik edebilirim
- +1 yıl
Bundan sonrası sizin sınırınızı aşıyor bence. Kendi vücudu sonuçta ve kilo vermek çok zor
tatlı bir şekilde söylemelisin onu kırmadan🌺👼💭💫
00 Yorumla
+1 yılÇok haklısın ama tatlı bi dille söyle kalbini kırma
01 Yorumla
+1 yılİyi yapıyorsun salmasın dikkat etsin tabi
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDemek ki kilolariyla mutlu vermek istemiyo daha hazimli değil bu konuda basaramicagini saniyo
00 YorumlaKnk sevgılı olmussun demekkı oyle begenmıssın madem boyle begenmıyorsun o zmn ılk basta cıkmasaydın ama bence bunu dogru dıle getırırsen sıkıntı yok
02 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstemek başka bir şey yardım etmek başka bir şey. Onunla spor yapmayı teklif et
01 Yorumla
+1 yılGüzel bir dille. Elbette. Hem sağlık hem görsellik. Hepsi bize lazım :)
02 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim
Yani seni düşünmesi ikiniz içinde iyi kaybeden olmaz
03 Yorumla
+1 yıltuvalete çıkınca haber versin de ülkeyi terk edelim😄
00 Yorumla
+1 yılSenin öyle bir şey deme hakkın yok
02 Yorumla- +1 yıl
O karışıyorsun tabii o zaman sen de ona karşıma hakkın var
- Sağlık konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılYaban ya kiloların de 😎
02 Yorumla- +1 yıl
Masa başı mı iş yapıyor
- Sağlık konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılUlaşılmazı oyna oda peşinden koşsun
01 Yorumla
+1 yılDoğru o seni kilolu olsan bırakır beğenmez
02 Yorumla- +1 yıl
Bırakır, 53 kilosun taş gibi zayıfsın o erkekler yok mu o erkekler ne şerefsiz ben 70 kilodayım diye obez şişko çirkin muamelesi yaptılar erkekler kiloya görüntüye bizden daha çok takılıyor emin ol
+1 yılkendisine saygısı olmayanın sana hiç olmaz
03 Yorumla- +1 yıl
ayrılmak istediğini söyle o aşk acısıyla zaten verir xd
- +1 yıl
Bana vereceğine dair söz verdi biraz verdi de ama yine bırakıyor hep aynı şeyler yani bir insanın sevdiği için kilo vermesi çok mu zor ya tamam beni de düşünmesin kendisini de mi düşünmüyor hatta bana vermezsem ayrıl demişti o derece büyük bir söz verdi ama ben ayrılmadım yine de
Pipiside küçüktür şimdi onun
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEn azından sağlığı için bişeyler yapmalı
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇalışıyosa üşenebilir
Ama insan sevdiği için yapmalı bence
Gizli Üye(18-24)+1 yılDiyetisyen tavsiye et🤷♀️
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇokta üzerine gitmemek lazım inatlaşır
+1 yılDoğru bence o boya göre baya kilolu
01 YorumlaBelki kilo veremiyor sordun mu
05 Yorumla- +1 yıl
Çat diye değil 3 yıldır aynı şeyi söylüyorum spor merkezine kayıt olması gerektiğini kendisiyle diyetisyene gideceğimi de söyledim teşvik etmek için herşeyi yaptım sürekli görüşemiyoruz ama elimden geleni yapıyorum ben nasıl kilo verdim neler yapmalıyız hepsini anlatıyorum ama geçiştiriyor daha ne yapabilirim bilmiyorum onu seviyorum ayrılmak için de sormadım bunu kilo versin sadece bı
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnu bırak beni ak derimene diyim daha
00 Yorumla
+1 yılVersin sağlıksız
00 Yorumla
+1 yılElinde olsa verir
00 Yorumla
Devamını Gör(22)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi