Anne=1.65
Baba=1.72
Kemik yaşı= 11
Takvim yaşı =14.5
Boy=1.50
Boy tahminenen kac olur?
Baba=1.72
Kemik yaşı= 11
Takvim yaşı =14.5
Boy=1.50
Boy tahminenen kac olur?
Kemik yaşının geride kalması gelişim açısından yavaş olduğunu gösteriyor , bu durumda boy uzaması da yavaş ilerleyecektir. İlk reglini gören bir kızın hormonlarının oturması 2 yılı alır bu süreçte her ay 1cm uzamaya devam eder. İki yıl sonra bu uzama hızı yavaşlar.
Kemik yaşında 1,2 fark olması normal kabul edilir. Daha fazla çıkan sonuçlar için mutlaka altında yatan patalojik bir sorun olup olmadığına bakılması gerekir.
Kemik yaşı ne kadar ileriyse ilerleyen zamandaki boy kazancı o kadar düşük oluyor. (internetten aldığım bilgi)
Evet pardon düzeltiyorum; boy uzaması, kemik yaşı küçük olduğu için hızlı* ilerleyecektir
Ama en az 1-2 yaş fark olması gerekiyormuş sağlık açısınfan haklısınız
Gerekli hormon , mr vb testleri yaptırmakta yarar var
Ben bunları tahminen yazdım ztn
Kemik yaşını tahmin edemezsiniz , bu sadece el röntgeni ile öğrenilebilir
Cevap
3Cevap
Boy ortalama 1.70 olur bazı hareketlerle ve süt ürünleri tüketerek daha fazla uzamak mümkün 20 yaşına kadar.
Bunun için basket hareketleri yapmalısın babada annede ortalama boyda çünkü.. artık olabildiği kadar ama öyle kalmazsın...
Bunu tabiki zaman gösterecek ama kemik yaşın 11 ise bu mümkün şimdiden sonra hızlı uzamaya başlayacaksın...
Yok be öyle bir şey, genetik o. Kızlarda ve erkeklerde kaç yaşında bittiği üç aşağı beş yukarı belli.
Kızlar genlerine göre daha kısa olur genelde
Kızlar 18
Erkekler ise 21 yaşına kadar boy atar
Tahminen en az 163 olursun
Sanmam. Kim bu sen misin
156 falan olabilir.
Kemik yaşı ne alaka anlamadım. Kadınlarda östrojen büyüme plaklarını kapatıyor. Buyüzden kadınların uzaması erken duruyor diye biliyorum. Erkeklerin ki birkaç yıl daha fazla sürüyor.
olamaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?