Sosyal ortamlara girerken xanax içiyorum. Sakinleştiricinin bağımlılık yapmasından korkuyorum.
En fazla ne kadar kullanımda bağımlılık yapar?
Yazanlara teşekkür ederim.
En fazla ne kadar kullanımda bağımlılık yapar?
Yazanlara teşekkür ederim.
Miktarına göre bağımlı olmazsın.Her keyifsizliğinde sakinleştiricinin arkasına sığınmaya başladığında bağımlılıkta başlamış demektir.Tıpkı sigara gibi.Ama Xanax başta olmak üzere sakinleştiricileri hiç tavsiye etmem.Bir süre sonra vücut daha fazlasını kullanmak istiyo.Olmadığında çıldırırsın vs.Üniversite okurken bu ilaçlar yüzünden derslere gidemiyordum.Bir gün bilgisayar öğretmenim beni yanına çağırdı.Sen hiç derslere girmiyorsun,bayılacak gibi de duruyorsun ilaç mı kullanıyorsun dedi.Evet nerden bildiniz dedim.Ben de kullandım hatta 4 sene tedavi oldum.Şuan ilaç kullanmayı bıraktım ama dikkatini çektiyse ders anlatırken elimi kolumu bile koyacak yer bulamıyorum sürekli panik halindeyim dedi.İlaçların arkasına saklanarak sadece kendine zarar veriyorsun dedi.Sen ilaçsız da sorunlarını aşacak güçtesin dedi.O konuşmadan sonra sadece 1 kere ilaç kullandım.Onda da ölecek gibi oldum.Sonra ilacın yan etkilerine baktım neden ben böyle oldum diye.En önemli yan etkisi intihara meyili artırıyormuş.xanax değildi o ama bu tip ilaçlar sakinleştirmekle birlikte gerçekten de insanı bu dünyadan tamamen koparıyo...
on kere falan kullanmam lazım bagımlı eder mı pembe olan xanax
dedıklerını anlıyorum ama sua n yapacak guc yok ben de
Öyle deme her insanın çok mutsuz ve kendini çok güçsüz hissettiği zamanlar olur.Ama bu gerçekten güçsüz olduğun için değl.Seni tanımıyorum ama eminimki sen o ilaçlar olmadan da hayatını düzeltebilecek güçtesindir.Sevdiğin şeyleri yapmaya başlayarak mutlu olmaya başlayabilirsin mesela...
evet bagımlılık yapar.. Bunu dr unla konuşman gerek kafana göre mı alıyorsun .. Reçeteli bir laçtır.
Bırakırken bıle azaltarak bırakman gerekır kı vucdun buna uyum saglasın...
Dr un tavsıye şekılde kullan ama buna hayatını baglama...
hayataını bır an önce duzene koymaya çalış..
Xanax kanı öyle bir sulandırır ki şaşarsın en önemsız gmrunen zararlarından bırı ama gayet önemlıdır.
bırakırsın merak etme yerıne onu tolere edecek bır ılaçla yavaş yavaş bu ılaçlardan kurtulursun...
Bır an önce sosyal fobını yenmeye çalış ılaç sana mucızeler sunmaz sende ılaca yardım etmelısın kı ıyleşesın..
her gun ıcmıyorum aralıklı gunlerle bır tane alcam on gun ıcın sadece
öyle bırşey olmaz ...
neden olmaz strese gırdıgım zaman alcam sadece ıste
sana bu ılacı dr un mu verdı reçeteli bir ilaç bu..
kafana göre anlık kullanamazsın.. tedavın için gereken dozajda kullanman gerek..
tedavı amaçlı degılde canın sıkılınca ıcecegın bırşey degıll..
Bu tarz bırşeyı nerden çıkardın?
xanax yeşil reçete değilmiydi ya? Valla bilemiyorum ki. O ilaçlar "iyi değil" ama. Ne gereği var? Ben eskiden ne çekingendim var ya amaaaan. Ağzımı açmazdım. Şimdi de kapatamıyorlar. Çıkar istediğin kalabalığın karşısında onlar yokmuş gibi konuşurum. İstersen kendini değiştirebilirsin yani. İlaçla milaçla... Boş iş bunlar.
Neden böyle bir durum var ki ? İleri derece panik atak mısın ? Bence bir psikoloğa git, doktor tavsiye etmediyse asprin bile içmek sakıncalı.
Cevap
7Cevap
bağımlı,bağımlılık cümlesi,bir insanın bir şeye bağımlı olmadan yaşayamaması fikrinden iğreniyorum.İnsan önce kendi kendinin psikologudur.Bahsettiğiniz ilacı keyfinize göre alıp dilediğiniz zamanlarda kullanamazsınız.Bu ilaçlar karaciğerde birikme yaparlar.doz aşımı yaşarsanız kötü az alırsanız zaten faydasız.Hayatınız oyuncak m?
Xanax"ı 19 yıl kullandım ve 19 yıl sonunda bıraktım 19 yıl günde 10/15 tane kullanıyodum ve bıraktım o boktan hapı xanax bir eroindir sakın başlamayın bıraktığınız zaman sara nöbetleri, titreme, toplumdan uzaklaşma, kusma, kasılmalar başlar artık ölecek gibi olursunuz. Ama ilk 1 ayı atlatabilirseniz bırakırsınız. Bence bu boktan hapa hiç başlamayın arkadaşlar çünkü bu hap bir eroindir. Unutmayın..
Daha önce bu ilaçtan kullanan biri olarak bunu kullanmamanı tavsiye ederim,doktorunda bu ilacı tavsiye etmiş olsa bile kullanma bu sadece kısa vadede bi yöntem ayrıca bağımlılık derecesi mümkünkündür sakın diyebilirim.
sen kac tane vene kdar zaman ıcmıstın
dozu yükseltmenle başlayan bişey ayrıca zararı yok diyenler biraz araştırsın böbreklerde tahribat etkisi çok yoğun.
sakinleştirici içeceğine 2 bira iç öyle git rahat değilsen. daha az zarar vereceğine eminim.
zamanında depresif ilaçlar kullanan biri olarak bağımlılık yapmadığına emin olabilirsin rtabi türüne göre değişir doktorunla konuşmalısın.
bağımlılık yapmaz sakinleştiriciler çünkü içinde bağımlılığa sebebiyet verecek herhangi bir madde yoktur
arkadaşım bagımlılık yapmaz ama kılo aldırır bende kullandım oradan bılıyorum..
kaç tane içmiştin?
Xanax bir depresyon ilacıdır.psikiatrik sorunları olan hastalara,uyku düzeninde bozukluk olan hastalara önerilir.BAĞIMLILIK YAPABİLİR.
...xanax'ı kim sana iç dedi?
eskıden doktor vermıstı cok hastaydım ama gene de ıcmedım yalnız artık mecbur dısarı cıkmak zorundayım darda kaldım ıctım ama korkuyorum bagımlılık yapar dıye
kızım asıl orda rahatlamalısın içme ilaç milaç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar