Hayır olmadı. Sağlıklı beslenmek sadece İnstagram'da gördüğümüz pahalı yiyecekleri tüketmek değildir.
Evet fiyatlar çok arttı ama mesela marketten almak yerine haftalık kurulan pazarlardan almak daha uygun fiyatlı ve sağlıklı da. Temel sebzelerle yapılan yemekler zaten sağlıklıdır. Üstelik evde yapılan yemekler zaten dışarıdan daha uyguna geliyor. Önemli olan yağ seçimini tere yağı ve zeytinyağından yana kullanmak.
Püf nokta ise o klasik beyaz Türk ekmeğini bırakmak ve hamur ürünleriyle çok haşır neşir olmamak. O ekmek aşırı sağlıksız undan yapılıyor ve zararlı.
Ekonomik krizin çöktüğü bir yerde sağlıklı alışveriş yapabilecek gelirin olsa bile her türlü usulsüzlüğe ve sahteciliğe göz yumulmak zorunda kalınıyor. Ürünler kalitesizleşiyor ve piyasaya düşüyor. Örneğin marketten aldığım aynı marka peynirin tadı anlaşılır ölçüde değişmiş.
Hayır tabi ki Unutmayın her insanın günlük ihtiyacı öyle pahalı değil. En basiti maydanoz yeseniz bile 100 gramı pek çok ihtiyacı karşılıyor. Üstelik pahalı alacağınız gıdaların için de olanların yüzdesel olarak en az %15-20 civarını karşılıyor. İçerisinde neler var gidip araştırmak size kalmış.
Bu basit bir örnek Cenab-ı Hak her ihtiyacımız olan pek çok şeyi tek bir nimete koymamış.
Öyle ki bir şeyi yemeye bile gerek yoktur yemeden de çok az miktarda o nimetten verim alınır. Koklamak sonucu bile gelir.
O yüzden çok büyütmemek lazım pahalı ise ucuza yönelmek az tüketmek bile alınan 1kg bir şeyden günlerce beslenir vücut.
En ucuz seyler en sagliksiz seyler yani kusuruma bakmayin uzmanlik alaniniza mudahale etmek istemem ki haddim degil ama bu devirde bi diyetiysen listesiyle beslenmek icin zengin olmak lazim
Sağlıklı beslenmek hayal mi oldu demiş ya arkadaş, ona binaen bir örnek verdim vücudumuzu dinlersek zaten gereken her şeyi dozunda veririz. Tamam her şey pahalı et de pahalı Ama alacağımız 1 kg etten günlük 1 gram yesek bile hayati öneme sahip minerallere erişiliyor. 10 gr alsak 100 gün gider o et. Amaç sağlıklı beslenmekse hesaplamalar yapmak lazım, pahalılık pek etkili değil bunun için. Bu dediklerim de örnek. Zaten Bizi etkileyen beslenme değil diğer ihtiyaçlara fazla önem vermemiz.
Ev deki ampülker 40 wattsa 9 watta indirmek, bilgisayar poweri 500 wattsa öyle profesyonel işler yapmıyorsak tablete geçmek kaynak üretmek zor değil.
Sistem firmalar direttikçe biz almaya devam edersek çöküş olur yavaş yavaş disiplin önemli. Bir çok örnek üretilir
Sorun değil canın saolsun siyaset sevmem siyaset yalancıların yeridir. Vatandaşlık görevi gereği oy kullanıyorum onada partilere değil bağımsız tanımadığım adaya basarım veya Kara Murat gibi bu anam için bu babam için bu benim için içimden der hepsine basarım.
Fakirlerin sağlıklı beslenmeye hakkının olmadığı bir dünyada yaşıyoruz. Marketlerde indirim adı altında ikinci ve üçüncü kalite ürünler satılmakta. Ayrıca fakirler et yiyemediği için daha çok ekmek yemekte. Yani, dünya sadece zenginler için güzel ve sağlıklı.
içtiğimiz sularda bile ilac varken neyin sağlığından bahsediyorsunuz? Hava kirli, topraklar pis, deniz pis, canlılar ölüyo ve en önemlisi sebzeler her mevsim yeniliyor bunlar normal seyler değil insanlar kısın domates yiyor resmen
Kesinlikle öyle. Kırmızı et tüketemediğim için beyaz et tüketirdim. Beyaz et tüketemediğim için yumurta tüketimimi arttırmıştım. Ve artık tüketmiyorum. Allah hükümetimizden razı olsun (!)